Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Saturday, February 1, 2014

KENAPA BANYAK SANGAT IKLAN LUCAH NI..???!!! KEMARUK SANGAT KE..???

Antara iklan yang pernah "menghangatkan" Harakahdaily...lidah rasmi "perjuangan Isleeee"..
Alhamdulillah, Harakahdaily yang dulunya terkenal dengan iklan-iklan tak senonoh dan berunsurkan seks dah makin kurang dah iklan-iklan sebegitu. Pernah saya tegur dulu, tapi tak diendahkan. Tapi lepas kena tibai dengan Pemuda PAS, reti pulak Harakah tak siar iklan macam tu...

Tapi yang peliknya...walaupun Harakahdaily tu dah "insaf" sikit dalam bab iklan-iklan kategori 18sx tu, banyak jugak blog dan website PAS yang tak reti-reti bahasa... 

Contohnya cuba tengok kat bawah ni...Saya ambil print screen ni dari blog PAS Kedah... memang bukan blog rasmi PAS Kedah...tapi memang jadi "hub" propaganda PAS di Kedah la... tak silap saya, depa ni funded by PAS Kedah dulu...betul ke?

Ni..cuba tengok ni...







Amacam?

Saya tahu la itu hak syarikat nak iklankan iklan depa... tapi sebagai blog yang kononnya "perjuang Islam", perlu la memilih dalam etika pengiklanan. Kalau website tu bercakap pasal bisnes ke...pasal rumahtangga ke.. pasal kesihatan ke...boleh la jugak pilih iklan macam ni...

Tapi blog PAS Kedah ni boleh pilih iklan-iklan macam kat atas tu? Takdak iklan lain ke? Kalau betul pun nak kejar duit iklan...takkan la sampai macam tu sekali kot? Kalau kat TV..dah lama kena "ban" iklan-iklan macam ni...

Saya tujukan bukan untuk blogger PAS saja... blog atau web mana pun sekali kena la ada etika pengiklanan. Kadang-kadang tu Sinar Harian pun tumpang sekaki..! Mana tanggungjawab nak jaga moral pembaca?
Iklan macam ni yang dipilih Sinar Harian? Astaghfirullahil'azim...
Kalau betul pun syarikat tu nak iklankan produk depa...mintak la depa gunakan ayat yang sopan, tema yang sopan dan menepati akhlak Islam. Memang la kalau tak dimintak, syarikat-syarikat tu suka guna ayat yang agak "daring" untuk tarik perhatian pembaca... Web/Blog PAS tak boleh tapis ke???

P/s: Padan pun ramai puak PAS yang suka ada 2-3 orang bini...lepas tu "lemah tenaga batin"? Mampu adil ke tidak tuuu..? Heh!

2 comments:

Anonymous said...

Setahu aku la yang minat baca sinar orang pattaya.tapi awas muslim pas umno yahudi ada cipta kimia perangsang saraf. Kalau selalu guna akan mrosakkan sistem saraf original. Solat 40 hari tak sah/diterima. Ini nabi isa cakap akutak tau.

Y Honeybunch said...

PAS = Malaysian Taliban

Bila Kak Su Bersuara... Heh!