Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Tuesday, February 25, 2014

GEMPARRRRR.!!! SILAT PALING DITAKUTI CINA KEMBALI DIPRAKTIKKAN..???!!!

HEBATTT..! Memang hebat...! Kalau betul terbukti begini hebat, maka saya memang kagum dengan kehebatan silat "power" ni. Tak mustahil, ilmu Allah tu kalau dikaji mungkin betul la apa yang ditunjukkan dalam video berdurasi 6.07 minit ni...

Belum sampai kat kita lagi, tapi dah tumbang kena lempang. Belum sempat penyerang sampai kat kita lagi, dah tergolek kena terajang... apa yang hebatnya ialah semuanya pakai "gerak angin"..!!!

Tak caya? Cuba tengok kat bawah ni... Cuma saya tertanya-tanya laa.. bila la depa ni nak pi lawan kawan-kawan Anwar kat Israel nuuu? Kalau hantar depa ni ke sana...saya yakin tak sampai sebulan rejim Zionis Yahudi tu surrender kalah...kan?



9 comments:

Anonymous said...

TUNJUKKAN PEDANG TERBANG SEKALI,,,,

Anonymous said...

ALLAH RAHMATILAH MEREKA...AMIN...DAN PERBANYAKKAN GOLONGAN INI......

Anonymous said...

KEMBANGKAN SAYAPMU......

Cahaya Al Majid said...

Cakap jangan sebarang cakap, tulis jangan sebarang tulis, kata jangan sebarang kata. Kalau 'alif' dalam diri masih 'terbelenggu' 'dan 'tercari-cari' dimana 'tempat'nya. Berkata biar 'membenar kata' ,menulis jangan sampai 'menghiris jiwa'.

Anonymous said...

silat nasrulhaq..amalan batin selepas solat subuh. amat terkenal di kalangan melayu islam tahun 70an. memang terbukti kebenarannya tetapi hilang begitu saja mungkin atas sebab sebab tertentu..

Anonymous said...

Aji adi pun ada last last tunduk juga sama anwa kawan yahudi. Uai pon ada tok janggut pon ada kena gantung britiss juga cuba pikir mana silapnya munkin termmakan daging babi agaknya

Anonymous said...

org melayu serang jadi la. org cina serang garenti silat ni tak jadi. sbb dia serang pakai duit, pakai pompuan dan kereta volkswagen golf! org pakai kopiah tu garenti tak lawan. tambah lagi satu bini, lagi satu kete besar dan jual bangsa.
jadi silat ni silat buat tunjuk tunjuk. sbb tu melayu lain buat tak tahu jer. cina buat video maharaja lawak. sekarang ni pun, cina tak perlu bersilat jumpa melayu. kasik duit jer. melayu mesti hancussss.

Qalam said...

Ini silat 'Jedi' namanya. Popular masa zaman 'peperangan bintang' suatu ketika dulu.

Seperti apa yang penulis tulis, cabaran ikhlas harus disambut dengan pembuktian. Ada seorang pengomen mempersoalkan 'alif' dalam diri.

Saya bekas guru silat. Saya tinggalkan silat sebab ianya banyak menyalahgunakan ayat-ayat suci al-quran yang saya rasa boleh menjerumus kepada perkara-perkara khurafat.

Nabi pun tidak pernah bersilat, berkungfu dsb. Apa yang paling ialah NIAT dan ILMU yang rasional dan logik mengikut keadaan semasa. Tak perlulah mulut berkumat-kamit membaca jampi-sesampah!

Anonymous said...

Awal tahun 70 an rumah aku pernah dijadikan gelanggang silat nasrul haq ini ... tapi tak lama lepas tu dibubarkan atas arahan pihak agama negeri kerana melbatkan makhluk jin dan sebagainya ... walaupun zikirnya menggunakan ayat Al Qur'an... Ingat lagi ramai pesrta termasuk JKK Masjid... Hebatnya silat ini kita boleh ' menumpangkan ' zikr kita pada orang lain sebagai pelindungan...

ExPAS 2012

Bila Kak Su Bersuara... Heh!