Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Monday, February 24, 2014

GEGARRR..!!! DALAM DIAM KHALID MULA SABOTAJ ANWAR BERAHIM..???!!! #PRKKajang

Tu diaaa..!!! Tak patut... tak patut...! Patut pun Azmin dan Anwar Berahim tak boleh tahan dengan Khalid Berahim. Memang tak patut pun apa yang dikatakan Menteri Besar Selangor tu... tu namanya "nak menganiaya rakyat"..!

Ada ke patut dia kata nak kena tunggu musim hujan dulu baru dia nak selesaikan masalah air kat Selangor??? Dey aneeee... itu masalah air kaluuu... itu masalah asas kehidupan laaa.. mana boleh bikin itu macammmm..! "Dah nak terberak, baru nak korek lubang" ke Khalid?

Untuk pengetahuan semua, sekarang ni kat Selangor tu musim kemarau. Boleh dikatakan semua kolam takungan air dan empangan berada di bawah paras dan makin kurang airnya dari hari ke hari. Dah berapa ramai rakyat Selangor makan hati tak mandi dan angkut baldi naik flat depa...?

Penduduk di Dengkil misalnya terpaksa hadapi masalah gangguan bekalan air selama lebih dari 11 hari..! Mana boleh tahan bebbb..? Habis tu Khalid Berahim nak suruh depa tunggu musim hujan baru boleh dapat air? Weiii... lu gila ke apa?


Bila cakap Selangor takdak air, Khalid Berahim cepat je tuding jari kat SYABAS. Asyik-asyik jadikan SYABAS dan air NRW. Tak de alasan lain ke Khalid Berahim weiii...! Dok tuding jari kat orang, lagi 3 jari hang tu patah balik kat diri hang sendiri laaaa... 

Khalid marah dan tuduh SYABAS gagal selesaikan masalah air tidak membawa hasil akibat ketirisan (NRW). NRW ni kebanyakkannya adalah akibat paip bocor, curi air dan sebagainya...

Bila SYABAS mintak Khalid luluskan permohonan CAPEX (modal) untuk depa tukar paip baru, tukar peralatan baru yang lebih baik dan kelengkapan pengurusan air yang lebih sempurna, Khalid Berahim REJECT mentah-mentah..!

Habis tu? Khalid nak suruh SYABAS selesaikan masalah NRW macamana? Nak suruh gantikan paip karat dengan BULUH? Mana paip yang bocor ditampal dengan chewing gum? Agak-agak la Khalid weiii...! Buang la perangai menyalahkan orang lain... rasional la sikit bro...

Soalnya, mana perginya idea-idea Khalid sebelum ni? Mana tekonologi membran dari Kanada? Mana projek nak proses air lombong? Mana perginya "tong-tong air" nak tadah air hujan? Khalid dah start proses air laut ke? Saya yakin, apa pun Khalid tak buat...!

Saya tertanya-tanya, apakah Khalid begitu "bodoh" untuk jawab "tunggu musim hujan"? Saya yakin, Khalid tahu jawapan tu akan "back fire" kepimpinan Pakatan Haram di Selangor. Jadi, apakah Khalid punya udang di sebalik "meggi" kari?

Saya berpandangan, Khalid cuba nak sabotaj Anwar Berahim. Mungkin kerana Khalid tahu dia akan "digulingkan" Anwar dari jawatan MB Selangor, maka dia mula tinggalkan "tahi" pada Anwar Berahim dan Azmin. 

Saya tak kata pandangan saya betul, tapi ada kebarangkaliannya, kan?

4 comments:

Anonymous said...

Anwar: Kau ada RM3bil.Bila aku menang PRK Kajang nanti, aku akan jadi MB..haa..boleh lah aku lantik kau pulak jadi Penasihat Ekonomi. Haa..kau serahkan shj semua rm3bil itu bulat-bulat pada aku..ini baru namanya demokrasi!

Khalid: Demokrasi?..demokrasi apa cenggini..?

Anwar : Demokrasi terpimpin..!!model Nua Berahim!!

Khalid : Berahim Kepala hotak kau!!!

Anonymous said...

3 billion ada kat bawah bangunan PM hanya anuar saja yg tahu di mana tersimpan.

Anonymous said...

3 billion ada kat bawah bangunan PM hanya anuar saja yg tahu di mana tersimpan.

Anonymous said...

3 billion ada di bawah bangunan PM hanya Anuar saja tahu di mana pintu rahsianya. Tunggulah sampai dia jadi PM kalau tak jadi harta karun.

Bila Kak Su Bersuara... Heh!