Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Thursday, February 13, 2014

GEGARRR..!!! ANWAR DAN DAP BERJAYA TIPU ORANG KRISTIAN HIDUP-HIDUP..!!!

Kadang-kadang, saya rasa nak ketawa guling-guling mengenangkan masyarakat Kristian di negara kita, khususnya di Selangor, yang teruk dipermainkan Anwar Ibrahim dan Pakatan Haram. Sebijak-bijak Kristian pun kena tipu hidup-hidup pendokong Yahudi Israel tu...

Saya pernah terbaca tulisan blogger pelampau Kristian kat Malaysia ni yang mendakwa Anwar Berahim tu sebagai "PENYELAMAT KRISTIAN DI SELANGOR". Rasa nak ketawa tu makin galak di dalam hati bila baca statement macam tu...

Bukan apa... saya punya alasan yang kukuh untuk ketawa dalam perkara ni.. meh saya jelaskan mengapa saya rasa nak ketawa...


Dalam isu kalimah "Allah", Anwar dan DAP sepakat mengatakan bahawa perkataan itu adalah bukan hak eksklusif umat Islam. 

Sebaliknya, depa sepakat mengatakan kalimah "Allah" itu wajar digunakan oleh masyarakat Kristian di Semenanjung sebagaimana yang dibenarkan Kerajaan Malaysia di Sabah dan Sarawak.

Keputusan Anwar dan DAP itu disokong pula segelintir pemimpin PAS Selangor seperti Khalid Samad, pemimpin PAS "Selangor import" Mujahid Rawa dan "Ustaz" PAS yang kononnya glemer kat internet, Wan Ji Wan Husin...

Nik Aziz sebelum ni memang sokong keputusan Anwar dan DAP tu. Tapi lepas orang Islam ramai tak undi PAS masa PRU ke-13 hari tu, dia terus buat U-turn, tak sokong. 

Tapi PAS boleh buat apa kalau Anwar dan DAP dah buat keputusan muktamad? PAS ikut je laaa... nak keluar dari Pakatan Haram nanti malu pulak dikutuk orang...kan?

Jadi kenapa saya kata Anwar dan Pakatan Haram tipu masyarakat Kristian di Selangor?

Sebenarnya, Kerajaan Pakatan Haram Selangor tu anytime boleh pinda, mansuhkan atau batalkan saja enakmen 1988 yang dibenci pelampau Kristian tu. Sebabnya, Pakatan Haram ada 44 DUN dari 56 DUN di Selangor, kan? Dah tentu la depa ada majoriti 2/3, kan?

Jadi, Kerajaan Pakatan Haram Selangor senang-senang saja boleh tukar, pinda atau mansuhkan enakmen 1988 tu di sidang DUN Selangor. Apatah lagi speakernya tu budak DAP.. lagi mudah la bebbb..!

Tapi kenapa depa tak pinda atau ubah enakmen 1988 tu? Sebab depa terus nak "main wayang" kat masyarakat Kristian laaa.. Pakatan Haram tu nak undi saja..yang lain tu semuanya tipu-tipu belaka... Sebab tu la saya kata Anwar Berahim dan DAP ni "wayang kuat"..!!!

Takpa.. kita tunggu lepas Anwar bertanding di PRK DUN Kajang ni. Kalau dia menang, kita tengok nanti dia mansuh atau pinda tak enakmen 1988 tu... Heh! Kalau dia tak mansuh atau pinda, memang betul la masyarakat Kristian dah kena "sodom"...kan? Heh!

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!