Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Wednesday, February 5, 2014

ERRRR.. POYO TAK BLOGGER NIH..?

Tajuk macam nak tunjuk baik jer... tapi sebenarnya "double standard".. tu poyo namanya bro...
Baru ni ada la blogger PAS Kedah tu yang puji PERKASA sebab balun SKMM lambat bertindak kat laman sosial facebook anti-Islam, tapi cepat ambil tindakan kat facebook anti-Kristian...

Betul la tu... SKMM ni pun kadang-kadang slow sikit. Tak tau la apa masalah depa.. mungkin kurang kakitangan yang mahir kot? Saya pun kurang pasti. Tapi saya mohon la agar SKMM cepat bertindak dalam hal-hal sensetif macam tu...kan?

Cuma saya nak tanya la blogger PAS Kedah tu.. tu pun kalau saudara saya tu "sudi" nak jawab... Soalannya ialah...



1. Bila nak balun Pakatan Haram Selangor yang memang jelas sangat menyebelahi gereja dan aktivis Kristian? Tapi kalai JAIS bertindak, walau ada bukti sekali pun, terus kena tibai! Teruk JAIS ditibai, padahal dalam JAIS tu sendiri pun ramai pak-pak lebai PAS..!!!

2. Bila nak suruh Khalid Samad letak jawatan? Brader Khalid Samad tu tegar betul membela gereja sebelum ni... Tuuu... kilang arak kat kawasan dia tu bila nak kasi runtuh? Khalid Samad siap bangga masuk melawat kilang air kencing setan tu...

3. Bila nak balun Mujahid Rawa pulak? Buat malu mak bapak dia je bila mamat tu sokong kalimah "Allah" digunakan golongan non-muslim. Padahal, majlis syura, dewan ulama, hatta kenyataan Nik Aziz yang terbaru pun larang kalimah "Allah" digunakan non-muslim.. bila nak balun Mujahid nihhh? Takut kaaa...?

4. Bila nak tibai DAP? Guan Eng tu kenapa hangpa biar? Hangpa takkan taktau apa yang dia buat kat member hangpa kat Penang tu? Masa muktamar hari tu kata nak settle cepat.. tapi sampai sekarang tak settle-settle lagi nih... macam tu ke "khalifah Umar" hangpa?

5. Bila nak balun Anwar Berahim? Dah macam-macam sangat dah ni... Atau hangpa memang takut kat dia kot? Takpaaaa... jangan takut aihhh... saya yakin Anwar takkan balun belakang hangpa kalau hangpa balun dia.. Kah! Kah! Kahhhh...!

Bukan apa bro... dalam menulis ni... biarlah adil bro... hasib nafsaka qabla an tuhaasib... bila berlaku adil...insyaAllah dipermudahkan segala niat tulisan kita... saya tegur ikhlas ni... tak jawab soalan pun takpa... tapi faham-faham sendiri la noooo... salam bro.. salammmm...hehehee..peace!

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!