Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Saturday, February 1, 2014

APA YANG LEMAN BELAJAR DARI MAHFUZ..???

Ni tajuk dari blog PAS Kedah yang agak "kureng" matured....
Baru-baru ni kecoh pulak bila MB, DS Mukhriz Mahathir kata pihaknya sedang mempertimbang nak dedah segala kepincangan PAS selama 5 tahun menjajah Kedah.

Mungkin panas telinga dengar kata-kata Mukhriz tu, Leman RajaTakLawak dan beberapa kerat puak PAS yang tak reti apa sebok cabar MB Kedah suruh dedahkan segera...

Dah jadi drama cabar-mencabar pulakkkk... 

Pada saya... rasanya MB Kedah dah selidik segala kelemahan dan kepincangan pentadbiran PAS sebelum ni. Mungkin terhidu banyak kelemahan, maka ia disimpan dalam "peti bahan", menantikan masa yang sesuai untuk "menembak"...


Tapi mungkin bagi puak "naive" macam Leman RajaTakLawak tu, depa tak tahu apa-apa dan mudah "terrr"percaya pada pimpinan PAS Kedah yang kononnya tak buat dosa dan takdak kelemahan dalam pentadbiran depa...

Papua New Guinie? Err.. Leman pernah pi negara tu tak? Err.. berapa juta duit rakyat Kedah "hangus" kat sana? Kerja sapa tu agaknya?

Balak di serata Kedah! Pembalakan jenis "cuci mangkuk" licin dibedal sampai pokok kemucup pun takdak... apa cerita tu? Sapa punya kerja? Konsesi tu tak libat mana-mana pemimpin PAS Kedah ke? Leman yakin? Betul..? Heh!

Tuuu...KCX8 tu... sapa punya idea tu? Lepas tu bajet Kedah defisit? Kereta MB sebelum tu pun okay lagi... tapi sapa gatal nak beli baru? Ada yang makan komisyen ke?

KTPC tu dulu sapa yang jaga? Awat teruk sangat utiliti kat situ? Mana blue print ICT dulu? Portfolio Exco ada...tapi blue print ICT takdak...macamana ni? Tau buat kerja ke taktau? Yang hangpa tau...hangpa balun Ipad free sorang sebijik...training pakai Ipad pun dapat elaun RM1,000..???!!!

Saya malas nak ungkit sebenarnya... benda dah lepas tak elok nak diungkit... Tu cara tak matang. We talk about current issues... tapi biar la yang relevan..kan? Dok ungkit isu balak di Tekih tu..Mukhriz pun takdak jawatan apa-apa dalam kerajaan time tu... Awat tak ungkit isu di zaman Datuk Wan Mat Saman? Pueh hatiiiii...

Leman... saya tau la hang kurang laku dah sekarang ni. Nak "tembak" pun, biar la macam berjenis sikit. Ni macam gaya orang tak sekolah ni... buat malu PAS Kedah laaa.. Awat Leman belajar dari Mahfuz ke? Awat lagu tu? Mahfuz tu nak bezakan "lunch" dengan "launch" pun tak tau.. cari cikgu lain laaaa....heh! 

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!