Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Thursday, January 23, 2014

SAM KETOT DAH "KENAAAA"..!!! KAH..! KAHH..!! KAHHH..!!!

Itu laaaa.. Saya dah kata dahhhh...! Sam Ketot yang pandai-pandai buat kecoh depan Kedutaan Jepun. Padahal lepas buat hal kat situ, Anwar tak bela dia pun. Malah Anwar "balun" geng-geng Sam Ketot yang buat perangai "tak serupa manusia" tu....

Saya difahamkan, Sam Ketot turun buat demo depan Kedutaan Jepun dengan geng-geng dia. Crowd tak ramai pun, tapi sebagai antara pemimpin yang hadir, Sam Ketot GAGAL KAWAL CROWD tu...

Maka berlaku la insiden pijak bendera Jepun, bakar bendera Jepun dan makin hamun Kerajaan Jepun. Rasanya duta Jepun tak faham pun apa yang depa maki sebab member saya beritahu dia ada dengar beberapa geng Sam Ketot berketurunan India maki dalam bahasa Tamil..! Heh!

Depa ingat Anwar nak puji depa... rupa-rupanya Anwar keluar statement kat bawah ni... Cuba baca.. heh..!!!


Pijak, Bakar Bendera Jepun, Anwar Enggan Mohon Maaf

Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak akan memohon maaf diatas perbuatan sekumpulan penyokongnya yang memijak bendera Jepun bagi membantah halangan yang dikenakan terhadap beliau.

Bagaimanapun Penasihat PKR itu tetap menyelar tindakan kumpulan kecil berkenaan yang memijak lakaran bendera tersebut.

“Kenapa saya pula perlu minta maaf? Bukan saya yang buat…malah saya yang dihina. Orang yang hina itulah yang perlu minta maaf,” katanya.

Beliau berkata demikian selepas mempengerusikan mesyuarat Majlis Pimpinan Pakatan Rakyat di Ibu Pejabat PAS di sini, Rabu.

Menurut Anwar, beliau menyokong hak kumpulan itu untuk berhimpun tetapi menyelar tindakan mereka dengan menyifatkan ia sebagai perbuatan melampau.

“Saya setuju mereka berhimpun di hadapan Kedutaan Jepun tetapi membantah perbuatan memijak bendera tersebut. Saya fikir tidak perlu buat begitu,” katanya.

Pada Selasa, sekumpulan penyokong Anwar bertindak agresif memijak dan membakar lakaran bendera Jepun kerana berang dengan tindakan kerajaan negara berkenaan yang menghalang pemimpin mereka memasuki Jepun pada Ahad lalu. – mStar Online

1 comment:

Anonymous said...

KALAU NAK TEMBERANG PUN, BIARLAH CERDIK SIKIT.
INI TENBERANG TOLOL NAMA DIA......
OOOOPS GAMBAR TU KERTAS, TV TU BESI. 2x5 daaa.

Bila Kak Su Bersuara... Heh!