Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Wednesday, January 22, 2014

GEMPARRR..!!! UST. HARON DIN AL-HAFIZ TANGKAP BUAYA DI BRUNEI..???

Assalamualaikum wbt.

Di maklumkan bahawa gambar (contoh spt dilampirkan) dan maklumat yang tersebar melalui Facebook dan media perhubungan lain pada hari ini mengenai penangkapan buaya oleh tuan guru adalah KURANG TEPAT.

Buaya tersebut adalah diperolehi daripada pihak yang dibenarkan untuk aktiviti yang dijalankan oleh Darusyiffa’ Warrafahah Brunei Darussalam.

Tiada buaya dicederakan atau terbunuh dalam aktiviti ini, ianya akan dipulangkan setelah aktiviti selesai.

Berhati-hati dan dapatkan sumber yang sahih dalam menyebarkan maklumat berkenaan aktiviti dan kata-kata hikmah daripada tuan guru.

SUMBER: FB Tuan Guru Dato’ Dr. Haron Din (Official)

1497543_576890589070943_1725717008_n

NOTA: Kami difahamkan buaya itu cuma ‘dipinjam’ untuk tujuan perubatan di mana ada ‘sesuatu’ akan ‘diambil’ di dalam mulutnya. Wallahualam. -Mynewshub.my

1 comment:

Anonymous said...

bila ulamak pakar jampi dah tak laku air jampi...ceramah pun dah tak masyukkk...majlis syura PAS dewan ulamak PAS ... aroon din dan the gang bila dah di'tukun'kan untuk dicampak ke laut..atau nak di jadikan bahan artifak pameran muzium beraalih profesion menangkap buaya pulak...ahaks...yang pelik buaya di Sarawak dapat ditawan aroon din tapi buaya dalam PAS si stopa ali tak mampu puak nak ditangkap kah kah...doonia doonia...sejak PAS dah ada ulamak syiah baru mujahit ulamak plural yang libral...kah kah kah...aroon din tukar profesion tangkap buaya...

Bila Kak Su Bersuara... Heh!