Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Thursday, January 2, 2014

GEGARRR..!!! CINA HINA ISLAM LAGI? KITA BOLEH SABAR LAGI TAK?


Saya tak faham, kenapa penghina Islam macam ni boleh terlepas begitu saja.. Cuba tengok ayat dari Desmond Yongkor tu... 

Kenapa puak-puak ni makin "naik lemak"? Sebab takdak tindakan tegas yang diambil, kan? Kalau diambil tindakan, maka akan datang la lawyer-lawyer macam Latipah Koyak dan Surendren datang membela...kononnya "hak asasi bersuara"...

Dah la hamburkan ayat rasis... lepas tu hina Islam sebagai bodoh pulak tu... Korang boleh sabar ke? Kalau di zaman Khulafa Ar-Rashidin dulu, silap-silap dah kena pancung! Orang macam ni kena ajar sikit...

Kalau berani, cuba la hina Islam depan orang Islam secara berdepan... time tu baru tahu langit tu tinggi ke rendah... silap-silap bintang pun dah tak nampak...

6 comments:

Anonymous said...

Sejak kerjasama PAS dengan DAP, cina kurang ajar semakin ramai. Inikah bentuk tarbiah yang telah diberikan oleh PAS kepada mereka. Bila mereka dah menghina Islam kita wajib pertahankan Islam. Puak ini kena ditentang.

Anonymous said...

PAS yang bagi lemak

Anonymous said...

Salam.
Macam mana kita nak buat,sebab buat laporan bukannya ada tindakan tegas. Sebenarnya dah letih dah dok tunggu pihak kerajaan ambil tindakan kat orang yg macam tu. Takkan nak berdemo juga!? Ada benar juga bila ada orang kata Kerajaan BN tak serius dalam hal agama. Guna agamawan pada ketika tertentu kerana nak tarik perhatian rakyat. Bila dalam nak menjaga Islam, nampak lemah. Contoh macam isu-isu orang kafir hina Islam sudah lah. Kita tau ada yg pi lapor, tapi apa tindakan yg dibuat. Mungkin Kerajaan ada 1001 alasan dan jawapan. Saya dah bosan dengan situasi ini. Mengharapkan Kerajaan tegas dalam tindakan. Semoga Allah memberi rahmat, taufik, & hidayah kepada semua.

maae said...

Cina dah aksyen sangat.... dulu polis tak tunggu daa....dapat info terus bertindak !

Sekarang hak asasi...walau pun musuh dah galak masuk rumah kita.... melayu kena lah bersatu hati...

Anonymous said...

Buang parti politik bersatu demi agama bangsa negara....

syamillah saifullah lagu cinta lama said...

Sapa yg ramai bunuh diri time ada masaalah? Org yg x smayang ikut cara islam je yg cnderung bunuh diri. Bg je dorang ni masaalah tgk bunuh diri k x. Conclusion sembahyang tu satu perkara yg Allah suruh ...lu tak tau ...lu boleh look deep inside or make study

Bila Kak Su Bersuara... Heh!