Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Thursday, January 16, 2014

BILA MAHFUZ BALUN MUKHRIZ...

Mahfuz kata Mukhriz lambat rancang pembangunan di Kedah? Biar betul??? Mahfuz tahu makna "pembangunan"? Tahu bezakan antara "rancang" dan "terus buat pembangunan"? Pembangunan bukan "kuih raya".. Nak buat kuih raya pun kena rancang tau...!

Mahfuz.. Mahfuz.. Apa yang PAS bangunkan di Kedah ni? PAS tebang ranap lagi ada laaa.. sebab tu la habis hutan simpan kat Kedah ni gondol... sekarang ni terpaksa Mukhriz fikir macamana nak selesaikan hutan yang dah gondol tu... 

Apa yang membangun di Kedah sepanjang 5 tahun? Tariff air naik ada laaa... kan? PAS kata BN "barang naik". Yang PAS tu apa ke benda pulak naikkan tariff ayaq? Turunkan la kalau betul-betul "tereeerrrr...", kan?

Paling teruk...


PAS umumkan nak majukan ICT melalui Pelan Pembangunan ICT pada tahun 2010. Tapi satu apa pun depa tak buat. Worse case kalau korang nak tahu, "Blueprint ICT" pun takdak di zaman PAS! Mukhriz tahu ka "blueprint" tu menatang apa?

Mukhriz ni setahu saya bukan yang jenis cakap banyak. Dia fikir banyak, rancang dan terus buat. Paling utama, dia ni result oriented. Setahu saya, dia lebih suka nak tengok "progress" dan konsistensi, bukan cakap je lebih...

Ada orang kata Mukhriz buat UTC. Salah tu. Mukhriz tak buat UTC. Cuma UTC tu dibuat sebaik saja dia jadi MB. UTC tu dah lama rancang nak buat...

Sebetulnya, bukan mudah nak repair Kedah yang hampir dirosakkan PAS. Tapi Mukhriz dah buat langkah pertama dan kedua. Dia dah buat makmal transformasi untuk merancang. Dan yang kedua, dia tengah repair damages yang PAS buat...

Kena step by step. Itu pun ramai KCS yang kata Mukhriz laju sangat sampai ada yang tak sempat ligan. Biasa la.. orang muda ni enjin dia laju sikit...heh! 

So Mahfuz yang hanya sekali sekala balik Pokok Sena tu tak ayah komen la sangat pasal Mukhriz. Buat malu PAS saja. Orang PAS kat sini pun tahu progress Mukhriz dan depa puji.. Tiba-tiba Mahfuz nak kondem? Heh! 

P/s: Sorry la lewat tulis isu ni.. bukan apa.. kalau saya terus jawab isu ni dulu nanti ada pulak yang kata "Mukhriz upah saya suruh jawab"...kan? Heh! Larikkkkkk..!

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!