Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Monday, January 6, 2014

APA NAK JADI DENGAN ANAK TUN M NI..???!!!


Ni apa yang nak jadi kat anak Tun M ni? Dia ni fahaman apa ni? Liberal sangat ke? Apahal sampai teruk sangat fahaman Islam ni? Sister in Islam kononnnn... Marina tak mau buat NGO nama Sister in Kristian ke?

Anak Tun M setahu saya semuanya okay, kecuali yang sorang ni saya tak setuju dengan dia. Adik dia kat Kedah ni gubal enakmen nak protect aqidah umat Islam, tapi dia pulak yang sulung dalam family menempel muka pertahankan agenda Kristian... apa nak jadi ni?

Cuba tengok gelagat dia kat dalam gambar tu, cuba baca cerita kat bawah...


Marina Mahathir pertahan penganut Kristian

Sekumpulan penganut Islam menyertai perhimpunan bagi menunjukkan solidariti dengan penganut Kristian di perkarangan sebuah gereja di Klang, susulan rancangan satu kumpulan NGO Islamuntuk membuat bantahan di hadapan rumah ibadat tersebut tersebut hari ini.
Turut hadir ke perhimpunan tersebut ialah anak kepada bekas perdana menteri, Datuk Marina Mahathir, yang membawa bunga sambil berdiri di hadapan gereja Our Lady of Lourdes yang sedang mengadakan satu upaca agama Kristian.

Ia berikutan ancaman NGO Solidariti Ummah Selangor yang mengumumkan untuk mengadakan bantahan di luar gereja tersebut selepas pengarang penerbitan The Herald, Lawrence Andrew membuat kenyataan menegaskan orang Kristian akan terus menggunakan kalimah Allah.

Kumpulan Solidariti Ummah Selangor bagaimanapun mengubah rancangan dan hanya berhimpun di Padang Kelab Sultan Sulaiman bersama kira-kira 100 orang peserta pagi ini, serentak dengan perhimpunan di hadapan gereja tersebut.

P/s: Bila berkawan dengan setan, maka kemungkinan terpengaruh dengan setan tu agak besar.. Sebab tu Islam suruh kita pilih kawan...berkawan kerana Allah, insyaAllah selamat dunia akhirat...

3 comments:

Anonymous said...

Oii...Marina tak payah lah engkau nak tunjuk pandai...cetek benor ilmu agama Islam kau. Lagi banyak kau terlibat denagn isu-isu yang bertentangan dengan Islam lagi terserlah kebodohan kau mengenai agama Islam. Ini lah masaalahnya bila dia kahwin dengan orang yang asalnya bukan Islam..jadi laki dia tak dapat bimbing dia mengenai Islam

Anonymous said...

Memang tak ade dlm quran cuti ari jumaat....cuma hadis ada nyatakan penghulu segala hari ialah hari jumaat...begitu juga degan kelebihan bulan dalam kelendar islam....cuma sesebuah kerajaan negeri nak cuti ikut hari jumaat itu tepulang keputusan pemerintah negeri tersebut....yang si bodoh betina sial ni persoalkan supaya tunjukkan dlm quran ada diterangkan cuti hari jumaat ...apa cerita nih....!!!

Anonymous said...

Pandai tak bertempat ini le jadinya

Bila Kak Su Bersuara... Heh!