Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Saturday, July 13, 2013

PANASSS..!!! BLOGGER PRO-BN FITNAH CALON PAS KUALA BESUT..???





Orang kata, kitorang fitnah calon PAS di Kuala Besut. Kononnya kitorang fitnah Azlan ni dahulukan projek kelas A dan sanggup tinggalkan kerja khidmat untuk rakyat...


Persoalannya, betul ke kitoran fitnah di bulan Ramadhan ni?

Meh sini aku buktikan bahawa perkara ni bukan fitnah... ingat kitorang ni macam blogger PAS ke yang terlalu terdesak nak menang sampai sanggup ikut cara Red Bean Army untuk menang pilihanraya..? 

Cuba tengok kat bawah ni buktinya...

PRK KUALA BESUT: FATWA TERBARU NIK AZIZ..!!!

pok nik PRK KBesut

Dalam kenyataan terbaru Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Aziz Nik Mat, mengenai Pilihanraya Kecil (PRK) DUN Kuala Besut, dia menganggap pertembungan di antara PAS dan UMNO kali ini bagaikan pertembungan di antara yang “haq” dan yang “batil”.

Katanya, proses yang berlaku di PRK Kuala Besut itu adalah sama dengan pergolakan yang berlaku di Mesir dan Syria di mana hanya “yang benar di sisi syariat dan ikhlas di benak hati sahaja yang mampu menggapai baton kemenangan”.

Nik Aziz menegaskan bahawa hanya “Furqan” (Al-Quran) saja yang akan menjadi pengukur yang jelas dan nyata dalam pertembungan tersebut.

MUDA ADUN DAP MERAH PADAM BROOO..!!! KAH! KAH! KAHHH..!!!



Kahh..!!! Kahhhh...!!! Kahhhh...!!! Marah betul tuuu...!!! Sampai merah padam mukanya...! Muahahahahahaaa.... kena seligi sekali dah merah padam... kalau kena balun lagi, terus koma rasanya.... kah! kah! kahhh..!!!

Friday, July 12, 2013

PANASSS..!!! "BURUNG" GUAN ENG HARGA RM60,000 DI PAMER DI PULAU PINANG..???!!!

"Burung" Guan Eng berharga RM60,000..???!!!
Sabtu ini, DAP akan melancarkan satu belon gergasi yang menyerupai Burung Ubah (gambar di atas) yang berharga RM60,000 di Nautilus Bay Jelutong Promenade (IJM Promenade), Sungai Pinang, Pulau Pinang.

Bayangkan…begitu banyak wang dimiliki parti berkenaan ia apabila mampu meletakan sebuah belon berharga RM60,000 terapung di satu kawasan.

Ketua Menteri Pulau Pinang yang juga Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng mengetahu jumlah itu akan dipersoalkan, dengan pantas cuba menafikan wang itu datang dari DAP dengan berkata ia hadiah dari penyokong parti berkenaan.

PANASSS..!!! HATTA RAMLI SYOR SPR TATOO PENGUNDI..???!!! #PRKKualaBesut

Aku tak tahu la sama ada Dr. Hatta Ramli ni seorang yang bodoh atau tidak. Nak kata bodoh, dia ada title "Dr.". Ada ilmu punya orang, takkan bodoh pulak, kan? Nak kata dia pandai, kenyataannya pasal dakwat kekal tu nampak dungu... abih tu macamana? 

Aku nak tanya, ada tak dakwat yang kekal selama-lamanya dalam dunia ni? Setahu aku, jangankan dakwat, cat pun boleh terkopek dan hilang kalau dibasuh betul-betul, kan? 

Atau Dr. Hatta nak SPR tatoo semua pengundi? Tatoo di jari? Ye laaa... hanya dengan cara tatoo saja yang mampu kekalkan dakwat atau apa-apa jenis pewarna kat kulit tubuh manusia, kan? Dr Hatta nak suruh pakai tatoo ke?

Cuba baca kenyataan Dr. Hatta kat bawah ni...mengarut betul laaa...!

MELAMPAU..!!! PASANGAN PORNO DAP BIADAP PADA ISLAM DAN RAMADHAN..!!! #ABCD

ScreenHunter_01 Jul. 12 14.48
Kalau korang dapat budak Cina dua ekor ni, apa korang buat?
Saya tidak pasti apa pandangan masyarakat Malaysia terhadap dua warga Malaysia, Alvin Tan dan Vivian Lee yang nama mereka begitu terkenal di kalangan bintang-bintang porno Asia. Namun pada saya, kedua mereka ini layak untuk dilucutkan kewarganegaraan mereka.

Pasangan itu begitu kemaruk mempromosikan gaya hidup seks bebas mereka melalui laman sosial sehingga mencetus kontroversi di Malaysia. Mereka cukup bangga dengan identiti porno dan mendokong prinsip LGBT.

Terbaru, pasangan muda berbangsa Cina itu mencetus kemarahan masyarakat Malaysia, khususnya umat Islam, apabila dengan sengaja mempromosikan “bak kut teh” sebagai menu pilihan untuk berbuka puasa.

BLOGGER PAS KEDAH TAKKAN BERANI SIARKAN CERITA NI...!!! @MukhrizMahathir @MukhrizOfficial


Aku yakin, mana-mana blogger PAS Kedah takkan berani siarkan berita ni di blog-blog fitnah depa. Kalau depa tak malu, depa boleh teruskan cerita "muhong" depa di bulan Ramadhan ni. Tu pun kalau depa tak malu laaa...

Baru-baru ni Mukhriz ada melawat KUIN secara mengejut. Spot check, kata orang. Lepas tu, Mukhriz ada umumkan beberapa perkara yang akan buat Ustaz Azizan tersenyum gembira kat atas katil dalam wad kat hospital...

Memandangkan perkara yang diumumkan Mukhriz tu perkara baik, dah tentu la blogger-blogger PAS Kedah takkan tulis punya kat blog depa. Depa tulis cerita "muhong" saja... cerita betul depa tak tulis aihhhh....

Meh sini aku cerita sikit apa yang Mukhriz kata...

PANASSS..!!! SHAHRIZAT VS AZALINA: SIAPA LEBIH MAMPU KUATKAN WANITA UMNO?

Siapa bakal jadi "Iron Lady" ganti Rafidah dan Aishah Ghani..?
Dicelah-celah seronok menikmati Ramadhan dan kehangatan PRK di Kuala Besut, wanita UMNO mencuri sedikit tumpuan aku bila dikatakan ada pertembungan di kerusi no.1, Ketua Wanita UMNO Malaysia.

Mami Ijat, Datuk Seri Shahrizat Jalil sebagai penyandang akan dicabar oleh bekas penaja dan bekas Ketua Puteri UMNO Malaysia, Datuk Seri Azalina. Hmmmm... menarik! Masing-masing ada kelebihan masing-masing...

Aku sokong siapa? Korang rasa? Korang nak aku take side? Aku sebenarnya tak pernah jumpa Mami Ijat atau Azalina secara personal. Selalunya kat sidang akhbar, majlis atau program tertentu saja. Tak pernah sembang berdepan...
Aku ikut perkembangan kedua-dua calon Ketua Wanita UMNO ni. Dan aku rasa sebagai ahli UMNO, aku wajar memilih dan menyokong mana-mana pihak yang aku rasa sesuai. Itu hak aku. Walaupun aku tak boleh undi dalam wanita, rasanya aku boleh beri pandangan aku, kan?

BARANG RUMAH KETUA WANITA PKR PENANG DI SITA... TAK BERAYA LE NAMPAKNYA...?

kenangan aidilfitri tahun lepas.. tahun ni tak raya bila barang-barang kena sita..???
Aku sendiri tak tahu apa salah Ketua Wanita PKR Pulau Pinang sampai terbiar sampai disita mahkamah. Anwar Berahim tak ambil tahu pasal dia ke? Habis barang-barang rumah dia disita mahkamah sebab tak bayar saman... Anwar Berahim seronok dok kat Parlimen bergelak ketawa...

Pada bulan September tahun lepas, Ketua Wanita PKR Pulau Pinang, Norhayati Jaafar diperintah mahkamah untuk payar saman pada bekas Ketuanya, Aminah Abdullah, atas tuduhan fitnah di Harakah. Tak banyak pun... RM30,000 jer... bukan RM juta-juta punnn...

Tapi dari September lepas, sampai sekarang ni dia tak bayar-bayar saman tu. Sebab tu la mahkamah sita barang-barang dalam rumah dia. 

Thursday, July 11, 2013

PARLIMEN GAMAT..!!! RAHMAN DAHLAN "SEKOLAHKAN" HANIPA MAIDIN..!!!

hanipa-maidin

Memang menarik sidang Dewan Rakyat hari ini apabila menyaksikan Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT), Datuk Abdul Rahman Dahlan “menyekolahkan” Ahli Parlimen Sepang (PAS), Hanipa Maidin, sehingga tergagap-gagap di Parlimen.

Hanipa cuba membangkitkan soal isu perumahan di Taman Permata yang terletak di negeri Selangor. Rumah-rumah di Taman Permata itu mengalami keretakan serius dan KPKT sebelum ini berjanji akan menyediakan 400 buah rumah bagi menggantikan kerugian penduduk di kawasan itu.

Katanya, Kerajaan Pakatan Haram Negeri Selangor sudah memberikan sebanyak 18 ekar tanah pada KPKT, namun kementerian itu dikatakan tidak melakukan sebarang tanda memulakan projek perumahan teres di tanah yang diberikan.

PEDASSS..!!! PAS KEDAH PATUT TEMBAK PAS SELANGOR..!!!


Apa nak jadi Selangor ni? Sejak Pakatan Haram perintah, makin kuat maksiat kat negeri tu. Nak jadi sarang maksiat ke? Bulan Ramadhan ni pun pusat-pusat maksiat tu beroperasi? Selangor masih lagi Darul Ehsan ke? Atau DAP dah ubah jadi Darul Maksiat?

PAS hanya mentadbir Kedah ni selama sepenggal dan hampir jadi Darul Maksiat macam Selangor. Dulu tak banyak pusat hiburan, tapi sekarang ni dah banyak. Aku yakin, pening kepada Mukhriz dan Exco nak cuci taik yang ditinggalkan PAS ni...

Cuma yang aku kesalkan, kenapa PAS di Selangor tak buat apa-apa. Katanya "amar maqruf, nahyi mungkar". Mana yang "amar maqruf"nya? Dan mana pulak "nahyi mungkar" kat Selangor? Terukkk...! 

Aku rasa PAS Kedah kena buat lawatan sambil belajar ke Selangor. Tengok prestasi dan pendirian terkini PAS di Selangor. Depa ada 14 kerusi DUN, tapi langsung takde makna apa-apa... PAS tak de kuasa pun..!!! PAS tak malu ke?

GEMPARRR PRK K. BESUT..!!! PAS TAK PERCAYA PADA CALON SENDIRI..!!!

azlan endot yusuf

Sungguh saya terkejut dengan tindakan PAS yang mencatat sejarah negara apabila meminta calonnya berbai’ah taat setia pada politik kepartian berbanding pada Allah SWT, Rasulullah SAW dan agama Islam.

Apatah lagi bai’ah tersebut dilakukan pada bulan Ramadhan, say kira ia merupakan satu tindakan yang melampau dan tidak wajar sama sekali.

Dalam bai’ah tersebut, Azlan berbai’ah di depan orang ramai yang hadir di siri ceramah kempennya…

HOT..!!! KENAPA AWEK NI TIBA-TIBA JADI GLAMOUR...??? #ABCD

Sapa awek ni..???
DAP kata, Red Bean Army tak wujud. Tapi ramai bekas orang dalam DAP termasuk Tunku Aziz dan Sya yang menegaskan Red Bean Army ni memang wujud. Dan bukti-bukti yang depa bagi pun memang jelas dan terang...

Tapi dalam dok kecoh-kecoh pasal Red Bean Army ni, ada jugak yang tak percaya. Kononnya RBA sengaja direka-reka UMNO/BN. Betul ke? Atau tu cuma alasan nak sembunyikan "kantoi" tahap dewa depa?

Korang kenal tak awek kat atas tu? Nampak macam amoi Cina, kan? Apa kena mengena dia dengan Red Bean Army ni? Cuba tengok kat bawah...

PEDASSS..!!! BN - SPR BERPAKAT KALAHKAN PAS DI KUALA BESUT..???


Semalam lepas solat terawikh, member aku ada tanya pasal PRK Kuala Besut. Dia tanya aku sama ada aku akan ke sana untuk bantu jentera BN berkempen.

Aku jawab, aku tak ke Kuala Besut sebab malas nak ke sana. Aku kata, PRK Kuala Besut tu gerenti PAS kalah punya. Jadi aku tak payah pergi pun tak paaa... Heheheeee...

Kenapa aku kata BN menang kat Kuala Besut tu? Meh sini aku explain...

UNDI POPULAR: ANWAR VS HAKIM MAHKAMAH...

Aku yakin, mana-mana pihak yang ada otak tapi tak reti guna akal akan terbongek tengok fakta kat atas ni...

Asyik dok kata Anwar menang undi popular? Popular le sangat tuuuu... sampai ke Jepun dia popular... popular dengan video seks 99% tu....? Itu yang dia bangga-banggakan?

Nah..! Nak sangat popular...? Tu ambik fakta kat atas tu... baru padan dengan popular untuk Anwar...

Wednesday, July 10, 2013

PAS KEDAH PATUT BAYAR GAJI INSANIAH HOLDINGS..? @MukhrizMahathir @MukhrizOfficial

Ni ke CEO-CEO IHSB yang gaji RM12,000 - RM35,000 sebulan nihhh...? heh!
Aku nak ketawa besar, tapi aku terpaksa tahan. Aku tak berani nak ketawa kat dia ni sebab tak mau jadi isu "dalaman" pulak. Cuma kali ni, aku nak cakap pasal hujah dia tentang IHSB dan KUIN...

"Uncle" ZulYa menulis satu artikel bertajuk "Insaniah Holdings jadi mangsa dendam politik?". Dia sengaja letakkan tanda soal "?", menandakan dia kononnya bertanya. Padahal, dia cuba menimbulkan persepsi negatif terhadap Kerajaan BN Kedah...heh! Taktik lapuk... kami dah tahu dah...heh! Red Bean Army ajar ke?

Dia kata, IHSB ditubuhkan oleh BOD KUIN di zaman PAS. Katanya, KUIN setuju untuk biaya modal kerja, melalui pemberian pendahuluan dari masa ke semasa penggajian, sewaan, ulititi dan operasi IHSB... Betul.. Memang betul...

PANASSS..!!! OLD TOWN NGEH COFFEE NAK BANKRAP KESAN BOIKOT..???!!! #ABCD


Aku rasa puak-puak Cina DAP ni dah rasa panas bila ramai golongan Melayu Muslim di negara ni dah mula boikot perniagaan depa. Mungkin depa dah mula terasa...sale depa menurun secara mendadak...?

Terbaru, Old Town White Coffee sampai terpaksa buat peraduan untuk promote kedai kopi depa. Lumayan hadiah yang depa tawarkan. Sampai RM52,000 broooo..!!! Wang tunai dan peralatan production..! Perghhhh....!!!

Cuma aku nak tanya sikit laaa.. Dah terdesak sangat ke sampai kena buat peraduan ni? Merosot sangat ke sale korang? Heh! Nga & Ngeh mengamuk pasal kedai tak laku ke? Adehhhh...

GEMPARRR..!!! PERKARA AJAIB BERLAKU DI MASJID SEMALAM..!!!


Nak kata malam "lailatul qadar", baru masuk malam pertama solat terawikh! Tapi semalam memang berlaku perkara ajaib kat masjid! Tapi aku dan member-member aku dah biasa dengan "keajaiban" ni.. Tiap-tiap tahun sama jer... harap tahun ni berubah kot?

Bila masuk je bulan Ramadhan, ramai yang sebok cari songkok, lebai, jubah, baju cekak musang, baju teluk belanga dan kain pelikat. Ada jugak yang cari serban dan tasbih dalam laci. Butang baju melayu dah jumpa ke belum?

Kononnya, bulan Ramadhan ni depa takmau tinggal solat terawikh. Depa nak buat penuh, takmau buat 8 rakaat saja. Kalau solat terawikh tu ada 1,000 rakaat, depa akan solat sampai habis 1,000 rakaat tu...

Malam tadi seperti biasa, masjid kat kampung aku tu penuh. Saf sampai ke belakang. Ramai macam solat Jumaat pulak aku tengok. Herannya, solat 5 waktu sebelum ni takde pulak ramai macam ni. Selalu 1-2 saf saja. Tu pun dan cukup banyak... tapi solat terawikh semalam "fullhouse"...

PUASA TAU...JANGAN TAK PUASA PULAKKK..!!!

Errr... Korang dah sarapan pagi dah? Ehhh... Silap pulak... Korang sahur ke tidak pagi tadi? Aku sahur pukul 4.30 pagi tadi... ikan goreng, daging salai masak lemak cili padi, telur masin, tu menu aku sahur tadi...

Start hari ni, kita sama-sama "sekolah"kan diri sendiri. Kita kena kawal nafsu. Bukan setakat nafsu makan minum je, semua bentuk nafsu laaa... termasuk nafsu shopping... membeli belah sakan sama ada untuk berbuka maghrib nanti, atau nak raya...

Kita perlu ingat, kita kawal nafsu dan bukan nafsu yang kawal  kita. Hanya binatang saja yang dikawal nafsu. Manusia normal semuanya mampu kawal nafsu sendiri, kan?

Tuesday, July 9, 2013

LAWAK PAGI.. 89 DI IKTIRAF, 133 DI KATA TIPU... LOGIKNYA?

Pagi-pagi ni aku nak ajak korang fikir sikit...

Fikir tentang perkara yang sangat mudah untuk disimpulkan...

Terlalu mudah jawapannya...

PRU ke-13 baru-baru ni, ada 222 kerusi Parlimen dipertandingkan...

Hanya 89 kerusi Parlimen saja yang diiktiraf "bersih" dan "adil"...

Tapi 133 kerusi Parlimen lain semuanya dianggap "kotor", "tipu", "tak adil" dan "korup"...

Soalannya...

Biar betul otak orang yang fikir macam tu... 

Dia gila atau memang cacat otak? 

Jawapan korang?

Monday, July 8, 2013

DAP SEBUT NAMA MYKMU.NET DALAM SIDANG PARLIMEN...!!!

Tony Pua

Sebagaimana yang dilaporkan rakan saya di sini, Ketua Publisiti DAP, Tony Pua begitu resah gelisah apabila isu mengenai gerakan Red Bean Army (RBA) dibangkitkan di dalam sidang Dewan Rakyat baru-baru ini.

Mungkin tidak tahu bagaimana hendak menyembunyikan keresahannya, dia sebut nama portal mykmu.net di sidang Parlimen di depan seluruh ahli parlimen di dalam dewan yang mulia itu. Saya kira, kenyataannya itu turut dihansardkan di parlimen, bukan?

Mencuit hati, dia menuduh mykmu.net dengan pelbagai tuduhan yang langsung tidak berasas, kononnya laman ini melaporkan laporan fitnah dan menghasut rakyat ke arah yang negatif. Bagaimanapun, pengendali portal ini telah menafikan tuduhan Tony Pua itu.

PEMIMPIN UTAMA PAS SEMUANYA PENGECUT NAK LAWAN KARPAL DEMI AQIDAH UMMAH?

th

Hari ini terpampang di dada akhbar mengenai kenyataan yang kononnya mewakili PAS menegur Pengerusi DAP, Karpal Singh, supaya tidak memberi kata dua pada rakan Pakatan Haramnya untuk membantah pindaan perlembagaan Perkara 12 (4).

Perkara berkenaan adalah berhubung status agama kanak-kanak di bawah usia 18 tahun di mana ia menetapkan kurang daripada golongan yang berusia 18 tahun ke bawah hanya dibenarkan memeluk agama Islam dengan keizinan ibu, bapa atau penjaga.

Karpal memang dari awalnya tidak setuju dengan kandungan perlembagaan ini. Dia bantah. Dan kini dia mahu PAS dan PKR juga membantah apa yang DAP bantah. Karpal memaksa PAS dan PKR setuju dengan agenda DAP mengenai kesamarataan hak beragama?

PANASSS..!!! PAS KEDAH, UMNO KEDAH DAN PRU14...

Korang rasa PAS kat Kedah ni kuat ke? Kuat sangat? Ye ke? Abis tu kenapa depa boleh kalah teruk pada tahun 2004, menang pada 2008 dan kalah simple majority pada 2013? Korang tahu kenapa? 

Kalau aku ambil maklumat dari UMNO atau agensi-agensi kerajaan, mungkin korang rasa kurang tepat, berat sebelah dan sebagainya... 

Tapi maklumat ni aku ambik dari orang kuat PAS sendiri dan meh sini aku cerita kat korang apa fakta serta maklumat yang kita boleh dapat dari orang kuat PAS Kedah yang duduk di Wisma Darulaman sebelum ni...heh!

RUMAH MEWAH PEMIMPIN KANAN PAS KEDAH BAKAL TERBONGKAR..???

Pernah tengok gambar kat atas ni? Member maya aku, Medan Tempur Kedah sempat rakam gambar kat atas ni... katanya rumah mewah ni milik pemimpin kanan PAS Kedah... betul ke?

Aku tak sure sama ada betul atau tidak dakwaan yang member aku buat tu sebab aku sendiri belum pernah tengok geran rumah tu. Aku tak pernah tengok pun sebarang dokumen yang sah mengatakan rumah tu milik pemimpin kanan PAS Kedah...

Tapi....

GEMPARRR..!!! NIZAR DITAHAN POLIS DI LUAR NEGARA..!!!???


Tu diaaa..!!! Hebat betul Nizar Jamaluddin ni... Memang hebat gila..!!! Aku rasa, takdak pemimpin PAS yang boleh lawan kehebatan Nizar ni.. Paling hebat dalam sejarah sejak PAS ditubuhkan..!!! Korang boleh lawan dia ke? Heh!

Korang nak tahu kenapa aku kata Nizar ni hebat? Meh sini aku cerita sikit...heh!

Macam ni ceritanya...

SAPA PAK LEBAI PAS KEDAH YANG PAKAI ALPHARD VELLFIRE..?


Sumber dalaman di Wisma beritahu aku bahawa GLC-GLC di bawah Kerajaan Negeri Kedah sekarang ni sedang diaudit. Segala urusan keluar masuk duit dalam GLC-GLC tu sedang diperiksa oleh pihak auditor...

Perkara ni pun dah disahkan oleh MB Kedah, Datuk Mukhriz sendiri. 

Sedang GLC-GLC di Kedah ni diaudit, aku dengar ramai pulak pak-pak lebai PAS ni yang dok mengelupur kat luar. Kenapa depa resah gelisah sampai tak dapat tidur malam ni? Ada kena mengena dengan audit tu ke?

KENYATAAN TERBARU ANWAR PASAL RAMPASAN KUASA MORSI...!!!


Aku pelik la kenapa puak-puak PAS ni "dewa-dewa"kan Anwar. Padahal, Anwar tu dah terang-terang penipu, hipokrit, lidah bercabang dan layak digelar "sesumpah". 

Meh sini aku bagi contoh terbaru kenyataan Anwar yang bercanggah. Kat sana kata lain, kat sini kata lain...

Contohnya...

HOT..!!! BAZAR RAMADHAN PERTAMA DIHARAMKAN PAKATAN HARAM..!!! #ABCD


Baca betul-betul notis kat atas ni. Notis tu dari Majlis Perbandaran Kajang. Maknanya, ahli-ahli majlis kat daerah tu tak benarkan Bazar Ramadhan di Reko Sentral sebagaimana yang dipohon Persatuan Penduduk Taman Langat Jaya...

Aku percaya, alasan yang depa akan beri ialah "gangguan lalu lintas". Kononnya nak beri alasan yang sama seperti di Jonker Walk, Melaka...

Amacam? Seronok tak bila Selangor di perintah Pakatan Haram? Walaupun MB Selangor tu beragama Islam, dia sendiri tak boleh buat apa-apa demi kepentingan umat Islam di Selangor. Ada Exco Agama pun takde kuasa nak bantu umat Islam...heh!

TIPS RAMADHAN: DAPATKAN PAHALA MUDAH...

Aku yakin, kita umat Islam kat Malaysia ni dah tak sabar-sabar nak sambut Ramadhan, kan? Sebok nak membeli barang rumah nak sambut Ramadhan, kan? Dah buat list ke belum?

Korang ada masukkan minyak masak dalam list korang tak? Kalau ada, aku nak kasi tips sikit untuk beli minyak masak ni.. bukan apa... tips ni penting untuk kita umat Islam kat Malaysia ni...

Meh sini aku kasi tips sikit...

Bila Kak Su Bersuara... Heh!