Sunday, June 2, 2013

BONGKARRR..!!! LEBIH 90% CINA KHIANAT BN, APA AGENDA DEPA..???

Baru-Baru ni aku dengar Dong Zhong tak puas hati pasal lantikan wakil kaum Cina dalam kabinet..

Kononnya wakil kaum Cina tu tak fasih bahasa Mandarin...

Persoalannya, wajib ke wakil kaum Cina dalam kabinet fluent bahasa Mandarin? Dalam meeting kabinet atau sidang Dewan Rakyat tu kena cakap Mandarin ke?

Tak silap aku, dalam Parlimen tu hanya dibenarkan cakap bahasa Melayu saja. Kalau cakap English untuk satu perkataan pun kena "dengan izin"..kan?

So, yang pentingnya Bahasa Melayu dan English!

Aku nak tanya Dong Zhong, diorang faham tak bahasa Melayu? Diorang fasih tak bahasa Melayu? Nak jadi warga Malaysia, kena la fasih bahasa Melayu.. Bukan bahasa mandarin..

Mana sikap cintakan Malaysia kat Dong Zhong? Kalau sayangkan Malaysia, kena la fasih cakap Melayu. Apahal nak paksa Cina lain ikut diorang cakap Cina?

Orang Cina di Malaysia kena ubah pemikiran kalau nak jadi Malaysian. Nak jadi orang Malaysia, kena tahu, fasih dan reti cakap Bahasa Melayu.. Kalau tidak, lupakan je nak jadi Malaysian Malaysia..

Pada aku, dah takde masa lagi dah nak jaga kehendak kaum Cina untuk penggal ni.. Depa pakat tolak BN pada PRU13 ni? Depa ingat 90% Cina pilih Pakatan Haram maka depa boleh menang dan jajah Malaysia macam kat Singapore?

Silap besar laaa..!!! Orang Melayu Islam makin ramai yang dah sedar dengan agenda depa.. Makin ramai orang Melayu Islam yang undi BN.. Malah orang PAS dan golongan pro-ulama pun dah makin ramai pilih BN... Depa tak pilih PAS just becoz depa tak yakin dengan PAS yang jadi Pak Turut DAP!!!

So, next PRU14 pun aku rasa orang Cina akan pilih Pakatan Haram gak macam PRU13. Dengan keadaan orang India yang semakin di "anak tiri"kan di dalam DAP, kita rakyat Malaysia tulen perlu bersatu untuk lumpuhkan gerakan lebih 90% kaum Cina kat Malaysia ni..

Kita tak discriminate depa, cuma kita tunjuk sikit bahawa tanpa sokongan orang Cina pun, BN tetap menang dan jadi pilihan rakyat di Malaysia.

Malaysia tak perlukan "penjajah mata sepet" yang cuba jajah Malaysia untuk kali kedua dengan gerombolan Red Bean Army dan sentimen perkauman yang tebal macam yang cuba diterapkan oleh DAP chauvinis ultra kiasu!

Apa pun, kita harus bersatu menentang "penjajah alaf baru" ni.. Kita ajar depa sikit bahawa Malaysia tak perlu pengkhianat macam depa.. Amacam? Setuju?
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Bila Kak Su Bersuara... Heh!