Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Saturday, June 1, 2013

PANASSS..!!! RAHSIA PAS TOLAK JADI MB DI SELANGOR..!!!???

Baru cuti 2 - 3 hari dah macam-macam yang aku dengar. Khalid Gagap ni apahal? Tak sedar ke PKR tu ada 14 kerusi jer?

Dah la tu.. Dia balun kerusi MB.. Lantik Exco pun berapa kerat je dari PAS.. Jawatan tak penting pulak tu! DAP pun dapat sikit jer...

Kenapa jadi macam tu?

Pada aku, PAS sendiri penakut nak jadi MB..sebab PAS tak yakin dapat handle Selangor..ye laa.. Kat situ ada kilang arak, rumah urut, pusat hiburan dan macam-macam lagi...

Semua tu DAP punya, kan? Atau lebih tepat, Cina punya.. Mana PAS berani "langgar".. PAS takkan berani tutup semua tu.. Kalau PAS tutup.. Mengamuk sakan la Cina-Cina DAP tu.. Kan?

Maka sebab tu la Khalid masih MB.. Cuma aku nak tanya, berapa banyak projek pulak dia nak kasi kat Cina DAP lepas ni?

Berapa banyak pulak rumah urut, pusat hiburan, maksiat dan seumpamanya akan tumbuh kat Selangor? Kita sama-sama tengok sepanjang 5 tahun ni..

Kalau BN ambil alih Selangor sekali pun lepas PRU14, BN akan alami kesukaran untuk tutup semua premis judi, pusat hiburan dan maksiat tu..

Sama seperti yang berlaku kat Kedah ni.. Susah untuk Dato' Mukhriz tutup semua tu lepas PAS Kedah luluskan lesen-lesen tu..

Aku harap, lesen-lesen yang PAS bagi tu tidak di renew oleh Kerajaan BN Kedah lagi pada akhir tahun ni.. Enough is enough, takleh kasi muka dah kat puak-puak Cina yang tak kasi undi kat BN pada PRU13 baru ni.. Noktah!
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, May 29, 2013

PANASSS..!!! 5 SOALAN UNTUK AZHAR IDRUS..ISTERI NO. 3 BERJILBAB TRANSPARENT..!!!

Huuyyyooooo..!!! Jilbab "transparent"...!!! Tu yang Ostat takleh tahan tuuu..!!!
Aku rasa belum terlambat untuk aku ucap tahniah kat Ostat Azhar Idrus atas perkahwinannya baru-baru ni. Khabarnya nikah kali ketiga. Bini no.3 la ni Ostat noooo...madu tiga! Heh! Hebat Ostat kita ni...

Aku doakan agar Ostat bahagia ke akhir hayat. Mungkin Ostat ni adalah antara lelaki yang rasa mampu bertindak adil sampai berani terima tanggungjawab terhadap 3 wanita dan anak-anaknya nanti..kan? kan? kan?

Namun, aku ada beberapa soalan untuk Ostat kita ni jawab.. Semuanya berdasarkan isi ceramahnya selama ni...Bonus, aku siarkan sekali video Ostat akad nikah bini baru dia tuuu..heh!

Tuesday, May 28, 2013

GEMPARRR..!!! CINA GLC TAKKAN UNDI BN PRU14..!!!?

glc
SEHINGGA artikel ini ditulis, penulis tidak nampak lagi sebarang petunjuk bagaimana kerajaan mahu menguruskan orang Cina yang jelas menolak BN dalam pilihanraya umum yang lepas, sedangkan sudah ada tindak balas dari komuniti ini dengan menaikkan harga barang sebaik pembangkang gagal menawan Putrajaya dalam pilihanraya umum yang lepas.

Dalam sukan badminton yang turut dikuasai mereka, beberapa siri kekalahan kepada pasukan tidak ternama dunia pun sudah berlaku – yang mana penulis percaya sebahagian dari sabotaj untuk memalukan negara yang kekal dibawah pemerintahan BN selepas PRU13 yang lepas.

Jangan salah faham, penulis tidak kata komuniti ini perlu ditindas, tapi nampaknya mereka boleh hidup sendiri tanpa bantuan kerajaan.  Sekolah, tempat ibadat, waima pusat perniagaan pun mampu diadakan sendiri oleh mereka tanpa bantuan kerajaan.

GEMPARRR..!!! HANYA 10% CINA SAJA YANG BOLEH KITA PERCAYA..??!!! ITU PUN 50-50...

ah-jib-cor

Fakta dari PDM-PDM pada PRU ke-13 ini jelas membuktikan bahawa hampir 90% pengundi Cina tidak menyokong BN dan sebaliknya berpatah arah menyokong Pakatan Haram. Saya yakin, tidak ada sesiapa yang tidak bersetuju dengan fakta tersebut.

Ekoran itu maka PRU ke-13 tempohari dikatakan telah dilanda “tsunami Cina”. Bila disebut mengenai trend pengundi Cina yang menyokong Pakatan Haram dan istilah “tsunami Cina”, maka ia bukanlah sesuatu yang boleh dilabel sebagai perkauman.

Ini adalah kerana fakta tidak mengenal kaum dan tidak mengeluarkan kenyataan yang berunsur perkauman. Jadi, tidak ada soal “perkauman” sebagaimana yang didakwa DAP dan PKR baru-baru ini.

PEDASSS..!!! BEZA ANTARA ANAK MUDA MALAYSIA & ANAK MUDA PAKATAN HARAM...!!!

KL01_020413_ANAK_FELDA

Puak-puak tegar Pakatan Haram masih lagi hangat memperkatakan tentang kehebatan mereka berkumpul beramai-ramai sambil pegang lilin di Padang Timur berhampiran Amcorp Mall di Petaling Jaya baru-baru ini.

Kononnya mereka merasakan diri mereka hebat kerana mampu mengumpul sekitar puluhan ribu rakyat berbilang kaum dari seluruh Malaysia untuk berhimpun di padang sekecil itu. Biasalah, padang kecil dan dimuatkan melebihi kapasiti, sudah tentulah dilihat ramai dan padat!

Saya tak nafikan mereka ramai di malam itu, tapi saya sangsi tentang latar belakang mereka yang hadir apabila dikatakan bahawa sebahagian dari mereka terdiri dari golongan tidak cukup umur, golongan pendatang asing dari China dan ada pula yang terpaksa dibayar untuk hadir.

PANASSS..!!! SURAT TERBUKA BUAT KETUA PEMUDA PAS, NASRUDIN TANTAWI..!!!

nasrudin

Marah bukan kepalang puak-puak PAS bila dituduh sebagai penakut kerana enggan turut berdemonstrasi bersama PKR dan DAP untuk menggulingkan Kerajaan BN yang dipilih rakyat pada PRU ke-13 baru-baru ini.

Ketua Dewan Pemuda PAS Gombak misalnya menegaskan bahawa mereka hanya patuh pada arahan pihak atasan parti yang menetapkan PAS tidak akan campur tangan dalam sebarang gerakan demonstrasi menggulingkan kerajaan sedia ada.

Syarhan Humaizi turut mengungkit tentang peranan Unit Amal PAS yang berada di barisan depan pada setiap kali demonstrasi Bershit dan kononnya sedia dipukul oleh pihak berkuasa yang mengawal keamanan ibu negara.

PEDASSS..!!! NASIB HANGPA LA DAPAT PEMBELIT TAK LULUS SRP JADI BOSS..!!! HEH..!

mahfuz layak MB

Saya dapat khabar yang mengatakan Naib Presiden PAS, Mahfuz “Bean” Omar, berucap di pentas himpunan 505 berdekatan Amcorp Mall pada Sabtu baru-baru ini. Bukan main lagi dia melontarkan suara, tapi sayang “pitching”nya lari sama sekali dan “tone”nya masih sumbang seperti selalu!

Mahfuz mendakwa “kezaliman” Kerajaan BN yang mengamalkan “politik ganas” telah menyebabkan “rakyat” turun memenuhi jalanraya melakukan himpunan “aman”.

Otak Mahfuz mendakwa bahawa tindakan “UMNO” yang menahan Adam Adli, pemimpin politik dan aktivis Pakatan Haram itu sebagai faktor penyebab “rakyat” berdemonstrasi di depan dan sekitar Balai Polis Jinjang baru-baru ini.

GEMPARRR..!!! RAFIZI TEKAD SERANG K'JAAN SINGAPURA..???!!!

Perghhh..!!! Aku macam tak percaya pulak! Ye laaaa... Rafizi nak migrate ke Singapore sebab nak lawan dengan anak Lee Kuan Yew?

Betul ke ni? Betul ke dia nak pindah dok kat Singapore untuk belasah Lee Hsien Loong? Dia ada teloq ke? Apa sebab Rafizi tiba-tiba nak ke Singapura? Apa salah Singapore kat dia?

Aku rasa mungkin pasai video kat bawah ni.. Aku rasa, kalau Rafizi tengok, dah tentu dia marah gila punyaaa..!!! Cuba tengok kalau tak caya...

Monday, May 27, 2013

PEDASSS..!!! PEMUDA PAS AKUI TAKUT KAT DAP & PKR..???!!!

Aikkk..??? Dah reti pikir dah sikit sekarang ni? PAS dah takmau jadi "keldai" DAP dan PKR lagi dah ke? Dah serik kena "main" dengan depa? Apahal ni bebbbb..??? Merajuk tak dapat jadi MB kat Selangor ke sampai tak mau join demonstrasi jalanan..?

Marah betul Pemuda PAS kat "puak-puak" tu yer..! Depa tu kata PAS penakut takde "teloqqqq" sebab tak mau turun buat demonstrasi nak gulingkan kerajaan BN... Heh! Patut pun Pemuda PAS melenting.. depa memang takdak teloq punnnn..!

Memang betul Unit Amal dok kat depan masa Bershit. Depa bukannya sedia untuk dipukul, tapi siap sedia untuk menyerang polis dan memukul! Heh! Alaaa.. tak payah spin fakta la.. banyak gambar boleh jadi bukti bebbbb..!!!

Kenapa sekarang PAS takut nak berdemo untuk guling kerajaan BN? Dulu tak takut, tapi sekarang ni dah takut? 

GEMPARRR..!!! ADAM ADLI SALAHKAN ANWAR ROSAKKAN DIRINYA..???!!!

Adam-Adli2

Kadang-kadang, malas juga rasanya nak menyentuh tentang politik “budak-budak” yang kurang matang, mentah dan “ntahapahapa” seperti Adam Adli, Safwan Anang, Khalid Ismet dan konco-konco mereka ini.

Tapi memandangkan golongan muda merupakan bakal pewaris kepimpinan negara, saya rasa terpanggil untuk mengulas mengenai beberapa individu yang kononnya menjadi “wakil suara mahasiswa seluruh negara” tersebut.

Sebagaimana maklum, Adam Adli baru saja dibebaskan dari tahanan reman setelah dilokap selama 6 hari bagi membantu siasatan polis atas dakwaan cuba menghasut rakyat untuk berkelakuan ganas menggulingkan kerajaan yang dipilih majoriti rakyat Malaysia.

Sunday, May 26, 2013

GEMPARRR..!!! ISTERI USTAZ AZIZAN KECAM BLOGGER PAS KEDAH MELAMPAU..!!!

Datin Seri Faekah Sheikh Hamzah
Nah! Apa lagi blogger PAS Kedah nak kata kalau isteri Ustaz Azizan sendiri kata blogger PAS Kedah melampau?! Sebelum ni aku dah kata banyak kali, dan kali ni...Datin Seri Faekah Sheikh Hamzah sendiri yang akui kebenaran aku tu...

Bila PAS gagal pertahan Kedah pada PRU13, blogger-blogger PAS Kedah meroyan tuding jari salahkan Ustaz Azizan. Padahal, depa sendiri punya salah. 

Buat kelaku buruk depan rakyat Kedah sampai orang meluat dan takmau undi PAS, tapi depa tuduh Ustaz Azizan jadi penyebab PAS Kedah kalah? Biasa laaa.. depa mana mau mengaku salah depa...."tobat lahom aihhhhh" kata orang Kedah...!!!

Bila Ustaz Azizan jatuh sakit, depa yang melebih-lebih kutuk Ustaz Azizan macam-macam. Ingat isteri Ustaz Azizan tak tau ke depa dok tuduh dan maki macam-macam kat suami dia? Masa suami dia jadi MB, sekoq haram pun tak berani bukak mulut... pujiiiii je memanjang..!

APA..??? ADAM ADLI WAKIL SUARA MAHASISWA..??? KHUAKKK PTUIHHHH..!!!

Dulu, aku banyak kali jugak la tulis pasal Adam Adli ni. Bukan apa, budak ni melampau sangat. Dia fikir dia sapa nak buat kecoh kat negara kita ni? 

Macam-macam dia dah buat. Cabut bendera, tidur atas jalan, panjat pagar, jadi ketua perusuh budak-budak hingusan... macam-macam gila dia dah buat...

Sebenarnya, aku malas nak menulis pasal budak ada otak tapi takde akal ni. Bukan apa, kalau tulis pasal dia ni seolah-olah bagi publisiti murahan pulak kat dia. Sedangkan he's just nobody.. just a piece of crap..!!!

Tapiii...

PANASSS..!!! SURAT TERBUKA KAUM CINA KEPADA RED BEAN ARMY..!!!

Lim Kit Siang kata, Red Bean Army tak wujud. Tapi, dah banyak bukti dan saksi yang mengesahkan kewujudan Red Bean Army. Bukan orang UMNO atau BN yang sahkan kewujudan "askar kacang merah" tu, tapi orang Cina sendiri...termasuk orang DAP yang sahkan perkara ni...

Ada jugak pemimpin UMNO/BN yang tak percaya dengan kewujudan Red Bean Army ni. Depa mendakwa kononnya Red Bean Army ni hanya "khayalan" pra bloggers dan cybertroopers pro-kerajaan. Terserahlah... kami tahu sebab kami terlibat dalam perang cyber nih...

Aku tak sure sama ada SKMM akan bertindak atau tidak kat Red Bean Army. Pada aku, tak kiralah sama ada Red Bean Army atau Green Bean Army, kalau salah, sesiapa saja perlu diambil tindakan...

Apa pun, aku yakin sahabat-sahabat aku dalam dunia blogging dan cybertroops ni semuanya menggunakan sistem yang sama iaitu tegakkan kebenaran dan lawan fitnah pembangkang dari segenap sudut selain memastikan persepsi rakyat tidak terpesong dari kebenaran...

Bagaimanapun, aku puji tindakan seorang warganegara Malaysia berbangsa Cina ni yang sanggup menelan kepahitan bercakap mengenai Red Bean Army. Dia kecam dan gesa SKMM ambil tindakan tegas. Syabas... 

Orang Cina macam ni sememangnya ditagih dalam negara ni...mujur la ada lagi spesis macam ni...ingatkan dah pupus dahhhh...heh! Cuba baca surat terbuka dia kat Red Bean Army ni...heh! Merah muka "komunis alaf baru" tuuuu...

Bila Kak Su Bersuara... Heh!