Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Saturday, May 11, 2013

"WARISAN" DAN PESANAN AKU PADA KALIAN...

 
Di sini lahirnya sebuah cinta (cinta tu datang sendiri kat aku...)
Yang murni abadi sejati (yup.. tak goyah, selamanya dan tak tergugat...)
Di sini tersemai cita cita (aku hanya mampu bercita-cita..)
Bercambah menjadi warisan (warisan hingga ke anak cucu...)

Andai ku terbuang tak diterima
(khabarnya aku tak diterima di Kedah?)
Andai aku disingkirkan (ada pihak singkirkan aku?)
Ke mana harusku bawakan (aku tak pi mana pun.. )
Ke mana harusku semaikan cinta ini (aku akan tetap di Kedah jugakk.. heheheee)

Betapa
Di bumi ini ku melangkah
(merata cerok dah tawaf Kedah masa PRU13 hari tu...)
Ke utara selatan timur dan barat (sampai sakit kaki-kaki aku ni...)
Ku jejaki (takkk.. aku naik kereta buruk aku tu laaa..)

KENAPA KORANG MARAH SANGAT KAT CINA? LANTAK DIORANG LAAA...! #PRU14

Semalam, aku dapat terima beberapa komen dari rakan-rakan pembaca mengenai posting aku di sini. Terima kasih aku ucapkan. Seperti biasa, ada puluhan komen yang aku percaya dari "red bean army" dan "kacang hijau" yang aku terpaksa "delete".. sebab rasis bebenoooo.. heh! Itu hak aku, kan? 

Ada juga yang emel mencadangkan pelbagai gerakan cyber untuk menentang gerakan "tentera cyber" Pakatan Haram ni. Ada yang cadangkan guna hackers pro-BN dan macam-macam lagi... Terima kasih semua atas cadangan-cadangan tu...

Sebenarnya, pasal hackers tu diluar bidang kuasa aku. Aku ni tak reti hack-hack ni.. Aku suka menulis saja meluahkan pandangan. Tapi BN memang ada hackers. Cuma sedikit bilangannya...

ADEHHH..!!! ADA PIHAK PERTIKAI TEAM MEDIA KEDAH (TMK)..???

Baru-baru ni aku ada sembang dengan salah seorang anggota Team Media Kedah (TMK). Dari lenggok gaya bahasanya, bunyinya macam kurang senang dengan sesuatu. Dengar bunyi dia mengeluh resah... 

Rupanya dia tersinggung bila ada orang pertikaikan apa kerja TMK sebagai kumpulan bloggers pro-UMNO/BN di Kedah ni. Kononnya kumpulan unit media baru tu tak buat apa-apa untuk pertahankan DS Najib bila diserang Pakatan Haram, khususnya DAP...

Oooo.. Macam tu rupanya. Patut pun muka tak manis. Ada orang pertikai TMK rupanya... Meh sini aku cerita sikit pasal TMK kat Kedah ni...heheheheee...

Untuk pengetahuan korang... 

PANASSS..!!! WARGA FELDA SUJUD SYUKUR BN MENANG #PRU13..!!! #Felda

Baru-baru ni aku ada pergi kenduri kahwin sepupu aku kat Felda Sg Tengi. Biasa la.. family matters. Asyik dok berperang je dengan puak Pakatan Haram ni, kadang-kadang kena jugak "refresh" otak, kan? Heh!

Actually aku tidur kat sana untuk satu malam. Malam tu, aku lepak menyembang kat rumah mertua sepupu aku, kat area dapur tempat orang pakat masak untuk kenduri tu. "Kedohoq" kata orang Kedah...

Rupanya, boleh dikatakan seluruh peneroka Felda Sungai Tengi tu bersyukur sangat BN menang di peringkat Federal pada PRU ke-13 ni. Depa punya seronok sampai tumpang buat kenduri kesyukuran kat kenduri kahwin sepupu aku tu... heh! Nak tahu kenapa?
 
Sebabnya, depa yakin, kalau Pakatan Haram menang PRU ke-13 dan Anwar jadi PM, maka Felda akan pupus dilupuskan. Dalam buku Jinggay depa pun ada sebut, Felda akan dihapuskan. Orang Felda risau giler bebbbbb..!!!

Paling tidak pun, depa yakin, Anwar akan rosakkan Felda dan seluruh institusi GLC pertanian terbesar di dunia tu. Silap-silap, tanah depa akan dirampas dan disamaratakan hak itu bersama DAP.. Habis lingkup bangsa pribumi kat situ...

Ada seorang pakcik ni. Dia siap buat sujud syukur masa DS Najib umum BN menang dan form kerajaan. Aku rasa, kalau DS Najib ada depan dia... mau dia cium DS Najib! Heh!

Pakcik-pakcik tu kata, sejak depa teroka tanah sampai la sekarang ni dah ada kereta Toyota Camry dan banglo 2 tingkat. Semuanya jasa kerajaan BN yang bangunkan ekonomi depa. Keluarga depa dapat rahmat dan kebajikan depa betul-betul dijaga BN...

Bila aku sebut nama Mazlan Aliman ke.. Anwar ke... aku puji sikit Mazlan dan Anwar, depa marah! Pakcik-pakcik tu semuanya tak suka kat dua orang tu. Aku tanya depa kenapa? Depa jawab, Mazlan Aliman tu pengkhianat anak Felda dan Anwar tu pengkhianat bangsa dan negara!

Tu diaaa...!!! Malam tu depa tak abih-abih puji BN dan DS Najib. Sampai aku nak balik pun depa puji tak abih lagi. Sebelum balik tidur kat homestay, pakcik-pakcik tu tanya aku undi parti mana? Aku kata DAP... Kah! Kah! Kah! Depa baling aku dengan ranting kayu! Terus aku sebut.. BN laa..!!!

Ishhhh... sayang sungguh peneroka asal Felda kat BN. Kalau Mazlan Aliman atau Anwar ada dengan aku malam tu, gerenti merah padam muka depaaaa... heh!

GEMPARRR..!!! LIANG LAHAD TEMPAT KAKI UST AZIZAN BAKAL DISEMADIKAN..!!!

Liang lahad tempat kaki-kaki Ustaz Azizan bakal disemadikan...
Astaghfirullahila'zim. Aku ni bila terkenang atau terlihat liang lahad ni, terus teringat pasal mati dan ajal aku. Aku tak tahu bila "masa" aku akan sampai... tapi aku yakin, aku akan tetap ke sana jua suatu hari nanti...

Okeh.. gambar kat atas tu aku ambik dari FB Dewan Pemuda PAS sendiri. Khabarnya, liang tu digali khas untuk "simpan" kedua kaki Ustaz Azizan. Kaki kanan dan kiri yang dipotong tu akan dikebumikan di liang tu laaa...

Friday, May 10, 2013

BETUL KE ORANG CINA MALAYSIA NI DAH TAK MAHU BN PERINTAH NEGARA..???

Ini contoh provokasi dan propaganda depa...
Sebenarnya sekarang ni aku tengah "sangap". Masih "blur". Memang happy dan syukur sebab menang di Kedah. Tapi bila kenangkan apa yang berlaku di Federal dan trend pengundi sekarang ni, aku jadi tak berapa nak seronok sangat...

Aku akui, BN ada dapat undi dari orang Cina. Tapi sikit sangat. Boleh dikatakan hanya 1/10 dari keseluruhan jumlah undi. Tengok data kat PDM pun aku dah nampak lemah semangat....

Apa yang Kerajaan BN tak bagi kat orang Cina? Macam-macam bebbb..!!! Dari tokong depa, sampailah ke peringkat NGO depa macam Dong Zhong yang terkenal dengan permintaan yang melampau... Macam-macam dah DS Najib bagi sepanjang dia jadi PM penggal lepas...

Thursday, May 9, 2013

PANAS..!!! AHLI PARLIMEN BUKAN MELAYU LEBIH RAMAI DI PARLIMEN..???

Baru-baru ni aku ada terima 1 emel dari seorang pembaca blog aku ni. Katanya dia terima 1 emel dari seorang ahli PAS yang mengata tentang kononnya "kecoh Ahli Parlimen Malaysia sekarang ni banyak dari golongan bukan Melayu"...

Ahli PAS tu tulis kononnya "fakta bukan auta" dan berikan hujah bersama bukti-bukti..Ada ke patut dia kata UMNO mulakan sentimen perkauman.. Puiii..! Pembaca tu minta aku ulas tentang perkara ni..

Bila baca saja emel tu pada perenggan pertama, aku dah nampak ahli PAS tu sebenar tak faham isu dan tak tahu apa yang dikecohkan dalam keadaan landskap politik negara sekarang ni..
Fakta bukan auta? Padahal dia yang "auta menggunakan fakta"...

Wednesday, May 8, 2013

TERKINI..!!! GAMBAR KEADAAN TERKINI USTAZIZAN..!!!

Gambar di atas adalah keadaan terkini suasana ni Hospital Besar Pulau Pinang di mana keadaan Ustaz Azizan dilaporkan kembali stabil..

Jadi stop buat cerita-cerita mengarut.. Boleh?

Bukan apa.. Aku tak suka nanti media sosial ni di cop sebagai tukang fitnah pulak... adehhh..

TERKINI..!!! TOLONG LAA.. USTAZ BELUM MENINGGAL LA WEIII...!!!

Weeiiii..!!! Udah-udah laaaa... Ustaz Azizan belum meninggal la weiii..! Macam-macam cerita aku dengar ni.. Kat Facebook dah kecoh macam-macam...

Ada yang kata orang Sg Limau dah siap sedia nak terima jenazah laaa.. Ada yang kata "tengah on the way nak ke hospital uruskan jenazah" laaa.. Radio dah umum Ustaz Azizan meninggal laa.. Macam-macam la korang ni...


TERKINI..!!! USTAZ AZIZAN MASIH HIDUP..!!!

Sapa kata Ustaz dah meninggal? Puak PAS? Atau depa memang suka kalau Ustaz Azizan meninggal? Ustaz belum meninggal pun puak blogger depa dok kutuk diaaa.. Kan?

Berikut adalah keadaan terkini dari sumber yang paling reliable (anak menakan Ustaz) yang aku terima menerusi sms..

"No he is not clinically dead. Just on life support n they r trying to stabilize his heart by reducing the high pottasium content in his body n also antibiotics to fight d infection to his lungs"

So.. Jangan nak memandai kata Ustaz Azizan dah meninggal. Jangan memain bebbbb.. Dapatkan dari sumber yang betul-betul tepat.. Baru sebarkan..

Berita lanjut menyusul kemudiaan..

TERKINI..!!! USTAZ AZIZAN BELUM MENINGGAL DUNIA..!!!

Aku dapat berita kat Facebook yang mengatakan Ustaz Azizan Razak meninggal dunia pagi tadi.

Tapi aku nak kasi tau la.. Tolong jangan buat cerita palsu pasal orang mati ni.. Ustaz Azizan belum meninggal dunia..!!!

Tolong la jangan sebar atau dengar cerita yang tak sahih kat Facebook tu.. Confirm dulu dengan sumber yang disahkan, baru la cerita..

Sekarang ni Ustaz dilaporkan masih di Hospital Besar Pulau Pinang.. Berita lanjut akan dilaporkan kemudian.. Tengkiu!

Tuesday, May 7, 2013

CINA..!!! CINA..!!! CINA..!!! ANALISIS #PRU13 PALING PANASSSS..!!!

Kalau jumpa budak-budak Cina ni.. elok pijak je..!!! Kurang ajar..!!! Lebih baik diorang apply jadi warganegara China laaaa weiiii..!!!
Baru-baru ni aku ada siarkan satu analisis yang paling menarik dari member aku kat Mykmu.net, Jalil Backer. Dan kali ni aku siarkan analisis kedua yang lebih panas..!!!

Sekali lagi, aku terpaksa bersetuju dengan apa yang ditulis. Walaupun agak radikal dan keras kali ni, aku senada dengan artikel kat bawah ni..

Baca sendiri dan fikirkan sama ada anda bersetuju atau tidak...memang best..!!!

GEMPARRR..!!! INI PUNCA PAS KALAH DI KEDAH..???!!! #PRU13

Ramai juga rakan-rakan PAS aku yang ajak aku keluar minum. Depa mintak aku belanja depa minum kali ni... maklum laaa...BN baru "take over" Kedah dari PAS... Aku no problem bebbb..! Heh!

Semalam aku belanja depa minum. Bukan seorang segelas, bergelas-gelas bebbb..! Jangan pandang serong.. kami orang Islam yang tahu hukum hakam. Walaupun undang-undang negara tak haramkan minuman keras, kami tak minum pun benda tu. Kami minum teh tarik, kopi O, milo suam jer laa...

Mulanya ingat nak lepak kejap je sebab aku memang letih. Sejak dari pembubaran parlimen, aku tidur 2-3 jam je sehari tanpa cuti. Penat tak habis lagi... Tapi panjang pulak cerita kami semalammmm.. Meh sini aku cerita...

GEMPARRR..!!! MAT SABU UMUM BERSARA DARI POLITIK..???!!!

Alhamdulillah... Mat Sabun dah insaf. Lepas kalah di Parlimen Pendang baru-baru ni, Mat Sabu benar-benar dan kembali ke jalan yang "benar". Dia dah belajar cari rezeki secara halal dan dah tak harapkan lagi "duit karung ceramah" atau pun mana-mana "tabung" anjuran PAS...

Kini Mat Sabun dah ada profesyen baru. Dan pertama kali aku tengok gambar Abang Mat lepas PRU ni, "sejuk" sikit la hati aku... Mungkin ada hikmah Tok Man Bedoi "bedal" Mat Sabun di Pendang baru-baru ni...heh!

Cuba tengok gambar Mat Sabun ni.. mengejutkan! Heh!

EKSKLUSIF..!!! KHAS UNTUK PAS KEDAH SELEPAS KEKALAHAN #PRU13...

Adoi... Lepas PAS Kedah kalah, macam-macam pulak cerita kurang enak yang aku dengar dari pihak sebelah sana. Dah la PAS Kedah kalah, depa kutuk pulak boss depa, Datuk Seri Azizan Razak. Dulu bukan main lagi.. sekarang sudah tukar kaa?

Bukan apa, kesian pulak aku tengok kat Azizan. Dia ada pendirian dan tegas dengan pendirian dia, salahkah Azizan bersikap begitu? Sampai Azizan baik dengan orang UMNO pun depa pertikai? Tu diaaa...

Penerangan PAS Kedah pun dah tunjuk "belang" sebenar. Blog-blog pro-PAS Kedah dok "balun" Azizan baiiikkkk punya! Penerangan PAS buat relaks jer. Tak suruh marah langsung dengan posting yang mengutuk Azizan...

Apa salahnya Azizan baik dengan orang UMNO? Pada aku, lebih baik Azizan baik dengan orang UMNO dari berbaik dengan puak DAP laknatullah tu. Sekurang-kurangnya orang UMNO beragama Islam berbanding DAP yang terang-terang kurang ajar terhadap Islam...

Monday, May 6, 2013

MESTI BACA: ANALISIS PALING MENARIK #PRU13...

menepati janji
Aku masih letih. Otak dan fizikal masih kurang bertenaga. Namun aku ada sesuatu yang agak menarik untuk dikongsi bersama pembaca blog. Aku ni tak berapa nak reti bodek-bodek ni bebbb.. jadi analisis ni agak sealiran dengan padangan aku...

Aku terbaca analisis awal member aku di Mykmu.net. Jalil ni memang member aku pun dan aku rasa dia ada point yang memerlukan perhatian dari seluruh pemimpin UMNO/BN, dan tidak hanya bertumpu pada DS Najib saja...

Baca sampai habis analisis Jalil ni. Memang menarik untuk direnungkan. Persoalannya, apa yang boleh kita bantu DS Najib, UMNO/BN dan seluruh pemimpin kita selepas PRU ke-13 ni? Memang satu analisis yang menarik...

EKSKLUSIF... SOKONGAN CINA PUNCA BN KEDAH TAK DAPAT MANDAT 2/3? #PRU13

Aku nak ulas sikit pasal sokongan orang Cina kepada BN pada PRU ke-13 semalam. Analisis jelas menunjukkan orang Cina di seluruh negara lebih condong memberikan undi mereka pada Pakatan Haram, khususnya DAP.

Misalnya kat Selangor, boleh dikatakan semua DUN atau Parlimen yang ditandingi DAP tu menang. Apa dah jadi? Betul ke semua Cina sokong DAP atau Pakatan Haram? 

Menurut pengamatan aku, hanya 1/3 dari masyarakat Cina di negara ni yang sokong BN. Selebihnya 2/3 dari depa menyokong DAP aka Pakatan Haram. Aku tak tau kenapa.. Nak kata UMNO tak kasi muka, UMNO dah kasi lebih dari yang patut...

EKSKLUSIF.. SEJURUS SELEPAS BN RAMPAS KEDAH DARI PAS SEMALAM...

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia...

Alhamdulillah, semuanya dah selesai. Aku pun baru je settle kemas opis buruk aku tadi sikit-sikit. Tunggang langgang opis ni semingga dua sejak pembubaran parlimen. PRU ke-13 memang sejarah dalam hidup aku.. satu kemenangan manis di Kedah...

Tapi sebelum dapat kemanisan tu..banyak keperitan yang aku lalui. Benar.. nak dapatkan manis, mungkin kena telan pahit dulu, kan? Jadi, aku sangat-sangat berterima kasih atas jasa dan sokongan rakyat Kedah, khususnya bangsa Melayu, pada PRU ke-13 semalam...

Semalam, tengah ramai-ramai menyambut kemenangan BN kat Bangunan Tunku di Alor Setar, aku turun lepak sorang-sorang kat tepi tembok kat tepi jalan. Tengok gelagat orang. Layan sentimental. Memang aku gembira, tapi jauh di sudut hati aku ada sedih dan risau.. namun biarlah aku simpan sorang-sorang...

Sekarang, bermula episod baru dalam sejarah politik Kedah. Kejap lagi Datuk Mukhriz akan mengangkat sumpah depan DYMM Yang DiPertuan Agong, merangkap Sultan Kedah, Sultan Abdul Halim Muazzam Shah. Tahniah Datuk...

TERKINI..!!! PAKATAN HARAM KALAHH..!!! PESANAN UNTUK ANWAR IBRAHIM..!!!

AKU TAK MAU CAKAP BANYAK...!!!

ANWAR CONFIRMED A LOSER..!!!

WOIII..!!! PI BALIK ISRAEL LA WOIII..!!!

PI SANA JADI CIKGU LA WOIIII..!!! 

MENYEMAK LA KAT MALAYSIA NI..!!!

Sunday, May 5, 2013

UPDATE TERKINI..!!! KEPUTUSAN TIDAK RASMI KEDAH MENANG MAJORITI 2/3..!!! #PRU13

Sudah lebih 5 tahun aku berjuang di Kedah bagi memastikan negeri ni kembali ke pangkuan BN. Dan malam ni nampaknya perjuangan aku dah berakhir setelah Kedah kembali ke pangkuan BN. Maksud aku, matlamat jangka pendek laaa... heh! 

Aku just nak share something yang mampu membuat aku boleh tidur lena malam ni. Menurut maklumat dari sumber aku...

UPDATE TERKINI..!!! "DUA EKOR LEMBU" DIKENDURIKAN DI PENDANG DAN POKOK SENA..!!!???

Tu diaaa..!!! Dua "lorang kuat PAS yang sebelum ni perasan kuat" tumbang di Kedah? Heh! Malu la weyyyy..!!! Korang kenal tak dua orang kata atas ni?

Yang sorang tu Timbalan Presiden PAS... dan yang sorang lagi tu pulak Naib Presiden PAS... Itu keputusan tak rasmi yang kami terima...heh!

Amacam? PAS is dead in Kedah? Kenapa jadi macam ni? Semuanya kerana Allah SWT. Jangan marah kat UMNO.. semuanya Allah yang tentukan...

GEMPARRR..!!! ANWAR UMUM DIRI JADI PM KE-7..!!!???

Ingat lagi tak 16 September? Alaaaa.. tarikh yang Anwar kata "I've got the numbers" tuuuu...!!! Heh! Dah berapa kali 16 September tu berulang, sampai bertahun-tahun dia takde "numbers" tu pun..! Menipu je kerjanya...

Dan sekarang dia ulang benda yang sama, cuma dalam "chapter" yang berlainan. Kali ni dia kata Pakatan Haram dah menang pulak dahhhh..!!! Kah! Kah! Kah! Sah dia dah gila dahhh!!!

Kononnya Pakatan Haram dah menang pada jam 7 malam. Dan dia kata dia akan pastikan BN tak ubah apa-apa keputusan tu..heh!

UPDATE TERKINI..!!! KEPUTUSAN TERKINI TIDAK RASMI #PRU13 KEDAH..!!! BN 19, PH 17...

Raikan kemenangan rakyat Kedah malam ni..!!! Yesss..!!!
Relax semua... Jangan terkejut semua.. berikut adalah keputusan tidak rasmi yang kami perolehi dari sumber yang boleh dipercayai...

Relaxxxx... jangan suspen sangat... kalau korang suspen, aku lagi la suspen menulis nihhh... mengeletar masa menaip..!!!

Okay.. tarik nafas panjang-panjang... mana-mana yang ada sakit jantung tu siap sedia dengan apa yang patut...

UPDATE TERKINI..!!! MAT SABUN MENANGIS MALU DI PENDANG..!!! NORMAH TOLONG PUJUKKKK... KESIANNNN...

Seperti yang dijangka, keputusan tidak rasmi kiraan undi di Parlimen Pendang menunjukkan calon PAS, Mat Sabun, tewas teruk kepada calon BN, Tok Man Abdul. Tu diaa... Timbalan Presiden PAS boleh kalah? Heh!

Kan aku dah kata, jangan memain dengan orang Pendang. Politik kat situ memang unik sikit. Tu laaa.. Sapa suruh "tebiang" pi bertanding kat Pendang...kan dah kenaaaa....heh! Dah tu ni camana nak pi Putrajaya ni? Puduraya saja la kot noooo....heh!

Takpa..takpa... ni baru keputusan tak rasmi... Aku pun takleh sebut lagi jumlah undi majoriti yang dimenangi oleh Tok Man.. macam-macam angka aku dapat, tapi semua tak boleh confirm selain pengumuman rasmi dari SPR.. anything can happen, kan?

Aku rasa aku tau pasal apa Mat Sabun kalah. Mungkin sebab...

UPDATE TERKINI..!!! BN HAMPIR RASMI RAMPAS KEDAH DARI REJIM PAS/PAKATAN HARAM..!!! 5.29pm...

Datuk Paduka Bashah & Datuk Paduka Mukhriz dijangka akan mengadakan sidang akhbar malam ni..
Aku difahamkan bahawa BN berjaya menawan Kedah kembali.. Kesahihan sumber 80%.. Itu laporan terkini tidak rasmi yang aku dengar...

Dengan itu, kepada seluruh jentera dan penyokong BN di segenap pelosok Kedah diminta berjaga-jaga dalam tempoh ini sehingga keputusan rasmi diumumkan SPR...

Dijangka puak-puak Pakatan Haram akan melakukan kekecohan "ala-ala Arab Spring" di Wisma Darulaman dalam masa terdekat.. Depa takmau serah Bangunan Kerajaan Negeri tu kembali ke pangkuan BN... Tak gentleman langsung! Heh!

GEMPARRR..!!! RAKAMAN FLASHMOB IPOH SEBENAR TERBONGKAR KEBENARAN..!!! LU LANGSI LU MEMANG KENA BEBBBB..!!!

Korang tahu kejadian FLASHMOB kat Ipoh tu kan? Apa? Budak Pakatan Haram teruk berdarah kena belasah? Deyyyy..!!! Padan muka la deyyyy..!!! Memang layak kena belasah macam tu pun..

Apa? Kenapa? Korang tengok betul-betul video kat bawah ni. Ni real story punya.. rakaman sebenar yang melayakkan pencacai beruk-beruk jalanan tu kena pukul..!!!

Tengok betul-betul pada minit 4.32...memang panas hati bebbbb..!!!

UPDATE TERKINI..!!! KEDUDUKAN TERKINI #PRU13 DI KEDAH...!!! 4.45PM...

Sehingga kini dikatakan lebih 67% pengundi telah keluar mengundi di negeri Kedah. Masih ada lebih kurang 1 jam 15 minit saja lagi untuk seluruh rakyat Kedah untuk mengundi... Cepat..!!!

Makin hangat di Kedah. Muka puak-puak PAS makin masammm.. Paham-paham sajalahhhh.. Heh! 

Berikut adalah kedudukan tidak rasmi yang kami terima dari sumber-sumber kami...

GEMPAR..!!! MACAI PAKATAN HARAM DALANG PENGUNDI BANGLA DITAHAN POLIS..!!!

3 lelaki warganegara Malaysia ditahan pihak Polis bersama 2 orang warga Bangla tadi di Lembah Pantai dipercayai cuba mencetuskan kekecohan. Hasil siasatan pihak Polis keatas kenderaan yang digunakan satu unit camera dan satu unit video camera.

Turut dirampas satu unit laptop. Suspek 3 lelaki yang ditahan bersama 2 orang bangla itu dipercayai cuba memanipulasi hari pengundian hari ini dengan mewujudkan cerita bangla mengundi bagi pihak BN.

Kesemua suspek dibawa ke balai Polis bagi siasatan lanjut. Maklumat awal diperolehi bangla yang terlibat dalam lakonan pengundian palsu dibayar rm250 setiap seorang.

PERGH!!! Patut lah kecoh sana sini, rupanya depa yang buat benda ni semua nak wujudkan kekecohan dalam internet. Bangsat betul lah puak Pembangkang ni!

Mentang mentang dah tahu depa akan kalah. Memang kurang ajar lah depa ni. Celako!!!

Pesanan kepada semua. Jika jumpa van ataupun kenderaan yang meragukan sila laporkan pada pihak Polis berhampiran. - Bro Gomo..

TERKINI..!!! PERKEMBANGAN TIDAK RASMI DI KEDAH..!!!

Maklumat terkini di Kedah yang aku terima memang memeranjatkan! Aku rasa puak-puak PAS Kedah monyok abih kalau dapat tau perkara ni...

Tapi terimalah kekalahan ni dengan tenang. Harap-harap kosongkan Wisma Darulaman segera..

Berikut adalah perkembangan terkini yang aku dapat dari sumber risikan kami di sekitar Kedah...

GEMPAR #PRU13!!! RAHSIA PENGUNDI BANGLA & MYANMAR TERBONGKAR..!!!

Aku dapat aduan dari pembaca pasal puak-puak Pakatan Haram dok upload gambar + video Bangla dan Myanmar cuba mengundi..

Nak tahu rahsianya? Heheee.. Meh sini aku cerita...

UPDATE TERKINI..!!! PERATUSAN TERKINI DI KEDAH..!!!

Salam semua.. Berikut adalah update terkini peratusan pengundian di negeri Kedah menurut sumber risikan kami...

Aku nasihatkan agar puak PAS tak tengok benda ni.. Bukan apa.. Takut depa meroyan pulak panjat tiang letrik tepi jalan tu.. Heh!
Ayuh!!! Kita undi BN..!!! Rampas Kedah kembali dari penjajahan PASPISPUS..!

Kedah
1. Alor Setar
- 14 % keluar mengundi
- 58 % kepada BN
2. Pendang
- 27 % keluar mengundi
- 53 % sokongan kepada BN
3. Jerai
- 31 % keluar mengundi
- 53 % sokongan kepada BN
4. Sg Petani
- 23 % keluar mengundi
- 55 % kepada BN
5. Baling
- 26 % keluar mengundi
- 53 % BN

EEKMAL.. SUK PKR NEGERI KEDAH UNDI BN...!!!

Apa dah jadi? Bekas SUK PKR Negeri Kedah undi BN nihhh..!!! Ni buktinya...dia sendiri rakam gambar, hantar kat member aku dan member aku hantar pulak kat aku tadi..heh!

Amacam Eekmal? Hang boleh menang ke? Tu laaa.. Lain kali jangan la "makan sorang"... SUK tu marah sangat kat hang bro...

Katanya hang "makan sorang" duit ceramah dalam karung masa Anwar Berahim mai kat padang KUIN tu..

Errrr.. Lagi satu, hang dah settle ke duit sewa padang KUIN tu? Kalau belum, aku boleh mintak Tok Bashah pi tolong bayar untuk hang.. Alaaa.. RM100 jer.. Tu pun kemut ke? Heh!

Eekmal, silap hang ialah gunakan bapa hang untuk raih undi.. Guna jasa bapa hang? Sorry la bro.. Pengundi Bakar Bata menyampah kempen cara tu.. Tu namanya "masuk bakul angkat sendiri" bro...

Cuba lagi next PRU bro.. Heh! Tu pun kalau dicalonkan sekali lagi laaa.. Heh!

TERKINI..!!! BERITA BAIK DARI KEDAH, PAKATAN MAKIN SASAU..!!!

Berita baik dari Kedah... Setakat bermula pengundian pada jam 8.00 pagi hingga sekarang 12.45 tengahari, BN sedang mendahului. Tapi masih agak awal untuk mengesahkan kemenangan BN di sini...

Sumber dalaman yang aku dapat tadi meminta agar seluruh penyokong BN keluar mengundi bagi mengekalkan status quo kemenangan BN sehingga pusat mengundi ditutup...

Aku tengok beberapa pusat mengundi menunjukkan pondok panas Pakatan Haram sangat hambar berbanding BN. Ada satu pondok panas pembangkang tu muka depan masam dan boring je aku tengok... Taktau la pasai pa...

Doakan kemenangan rakyat Kedah untuk merampas kembali negeri yang dijajah PAS nih...insyaAllah...

TERKINI..!!! GAMBAR TUN M UNDI BN..!!!

Sebelum ni ada pihak-pihak tertentu yang tuduh kononnya Tun M dah lari ke Eropah...

Nah..!!! Aku kasi gambar fresh Tun M undi tadi.. Tukang fitnah Pakatan Haram makin banyak time mengundi ni.. Puiii..!!!

PANASSS..!!! 29 GAMBAR KEMPEN TERAKHIR TUN M DI JERLUN & PESANAN BELIAU UNTUK RAKYAT KEDAH..!!!

Bonda Siti Hasmah, Ayahanda Tun M, Datuk Mukhriz, dan Datin Zita...
Sebagaimana yang aku janjikan, aku siarkan 29 keping gambar Himpunan Rakyat Jerlun bersama mantan Perdana Menteri, Ayahanda Tun Dr. Mahathir Mohamad. Tataplah sepuas-puasnya dan jangan lupa pesanan tokoh agung negara kita ni...

Aku sebenarnya sebak sangat tadi. Sebab aku kenangkan berkemungkinan besar ucapan Tun M tadi adalah yang terakhir baginya untuk berkempen sempena Pilihanraya Umum kat negara kita ni. Umur Tun M dah 87 dah... next PRU mungkin usianya lebih dari 90 tahun...

Pada usia tu, aku jangka mungkin tak wajar kita "meminjam" lagi usia Tun M dan menyusahkan negarawan ulung itu dengan ceramah-ceramah PRU yang padat, kan? Sebab tu la aku sebak.. namun aku sembunyikan genangan air mata aku tu dengan main "game" kat handphone... 

Sebelum aku terlupa... pada sesiapa yang berkenan dan nak dapatkan gambar-gambar di bawah, termasuk yang pernah aku siarkan di blog aku ni... sila emel permintaan masing-masing ke emel rasmi aku.. dukeofumno76@gmail.com... InsyaAllah, aku akan kirimkan..

Kat bawah ni ada 29 keping gambar menarik di sepanjang event tu. Khabarnya member blogger aku, Pisau Kedah ada bersama semalam. InsyaAllah dia akan upload video ucapan Tun M tu dalam masa terdekat.. buat masa sekarang..saksikanlah photojournalism dari aku...

NI BUKTI AKU DAH UNDI..


TERKINI..!!! AKU DAH UNDI BN, KORANG DAH KE BLOM?

Alhamdulillah.. Aku dah mengundi.. Undi aku tak rahsia.. Memang aku undi BN..! Heh! Korang macamana? Dah ke blom?

Memang ramai kali ni keluar mengundi.. Meriah! And mostly yang aku kenal semuanya orang BN..! Tu yang semangat tu.. Heh!

Kat Alor Setar dan kat DUN Bakar Bata ni, peti undi aku memang "fix deposit" BN turun temurun..

Jom mengundi bebbb..! Kita pangkah BN dan lepas Maghrib ni kita kepung Wisma Darulaman ramai-ramai..!!! Jom..!!!
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

PENGUMUMAN DARI KAMI.. BLOGGER PRO-UMNO/BN KEDAH..!!! #PRU13

Salam semua... Blog ini akan membuat liputan secara rasmi perkembangan PRU ke-13 di Kedah dari masa ke semasa bermula dari sekarang sehingga tengah malam ni...

Nantikan update-update terkini dan rakan-rakan blogger kami yang sekarang berada di segena pelusuk Kedah..

Yang paling penting... doakan kemenangan BN hari ni.. Lepas solat Maghrib nanti kita kumpul ramai-ramai kat depan Wisma Kedah..!!! Takbir..!!! Allahu Akbar..!!!

PENTING..!!! PESANAN SEBELUM MENGUNDI KEPADA SELURUH RAKYAT KEDAH..!!!

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh dan salam 1Malaysia untuk semua rakyat Malaysia, khususnya di Kedah Darulaman...

Aku percaya semua umat Islam di Kedah dah solat subuh pagi tadi. Mungkin tengah sarapan sekarang dan tengah tak sabar-sabar nak pegi mengundi. Untuk itu aku nak pesan satu perkara saja pagi ni pada kalian semua...

Sebagaimana yang dipesan Tun M semalam, kita anak-anak Kedah perlu undi BN pada PRU kali ni tanpa mengira siapa jua calonnya. Asalkan BN, kita pangkah..!!! Kita pilih BN demi Islam, bangsa dan negara...

Aku secara peribadi pun sependapat dengan Tun M. Tolonglah undi BN hari ni. Penat aku berjuang dalam alam maya bersama rakan-rakan aku. Dah lebih dari 5 tahun kami berperang dengan depa... 

Dah la depa ni ramai dan lengkap bersenjata pulak tu... Ramai pakar strategi dari US dan Israel pulak tu...Red Bean Army dari DAP laa.. puak Yahudi PKR laaa.. dan saudara-saudara PAS yang mengkafirkan kami...

Jadi aku pohon. Kali ni kita undi ramai-ramai. Lepas PRU nanti kita set lain. Nampaknya bakal berlaku perubahan besar dalam UMNO dan BN Kedah selepas PRU ni.. InsyaAllah, UMNO dan BN akan terus menabur bakti dan memperkasakan Kedah kembali...

Yang pentingnya, kerakusan PAS Kedah dan gaya kepimpinan depa yang lemah serta mundur ke belakang tu kita tamatkan hari ni. Kita tawan Wisma Darulaman bermula selepas solat Maghrib. Takbirrrrr..!!! Allahu Akbar..!!! Allahu Akbar..!!! Allahu Akbar..!!!

Bila Kak Su Bersuara... Heh!