Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Tuesday, December 31, 2013

TERKINI..!!! KERAJAAN PAS KELANTAN BAKAL DIGULINGKAN MALAM NI..???!!!


Tu diaaa... korang dok kecoh kat KL nak gulingkan Kerajaan Malaysia, tapi kakak-kakak dan abe-abe kita kat Bachok dah warning awal-awal depa nak "gulingkan" kerajaan Kelantan..! Perghhhh..!!! Sabar kakkkk...sabar abeeee... Jange buak lagu tuuuu... dok molekkk...heh!

Tak.. depa bukan nak gulingkan Kerajaan PAS Kelantan pun... Depa cuma ghoyak, Kerajaan PAS Kelantan pun boleh digulingkan jugak, kan? Ambo dok setuju tu...

Ambo lebih setuju kalu "gulingkan" Guan Eng kat Penang nunnn... Tapi sebagai pendokong demokrasi, tak payah la guling-guling kerajaan. Kita guna saluran yang betul.. PRU ke-14 nanti kita gulingkan depa masuk longkang... heheheheee...


Saya nak tengok...berani ke depa gulingkan Kerajaan BN malam ni? Nak tengok semangat Morsi dan semangat rakyat Mesir tiba-tiba mengalir dalam tubuh rakyat Malaysia? Haaa.. try laaa.. try laaa.. korang tahu la nasib langit tinggi ke rendah....

Saya tak boleh tolerate dalam hal ini. Ini melibatkan kestabilan negara, keselamatan dan keamanan hidup rakyat, imej Malaysia di mata dunia.. besar kesannya kalau dilakukan gulingkan kerajaan secara tidak demokrasi ni...

Tu... cuba tengok Mesir dan negara-negara Arab yang kena "Arab Spring". Tu... cuba tengok Thailand tu... nak jadi macam tu? Huru hara... nak kerja cari makan untuk anak isteri pun susah. Harga barang melambung, nilai duit menyusut.. huiii..!!! Besar wooo kesannya...

Korang pernah borak dengan orang Mesir? Orang Tunisia? Syria? Afghan? Thai? Saya pernah borak dengan depa... Cuba la try sembang tengok dan cuba dengar apa yang depa nak kata.. jangan sembang dengan pemimpin.. sembang dengan rakyat biasa saja... try la.. heh!

Lepas tu, bandingkan dengan kehidupan kita kat Malaysia ni. Heiii... na'uzubillahi min zalik... hancur negara, hancur kehidupan rakyat.. nak bina balik makan masa sampai berpuluh-puluh tahun.. hutang sana sini.. ngeri betoiiii...

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!