Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Wednesday, September 11, 2013

HOT..!!! POLITIK WANG DIKESAN BERLAKU DALAM PEMILIHAN UMNO..???


Riuh rendah la jugak pasal "politik wang" dalam Pemilihan Agung UMNO kali ni. Ada yang dah dapat duit ke? Heh! Dah dapat? Berapa juta korang dapat? RM12 juta sorang? Dapat banglow sorang sebijik? Dapat BMW 7s sorang sebijik jugak? Tu diaaaa...

Nampak sangat la korang ni menipu... Aku dan kawan-kawan ada jugak la ikut perkembangan kempen pemilihan UMNO kali ni. Kami bukan boleh mengundi pun... cuma menyebok saja tengok orang berkempen... alaaa.. takkan tengok kempen pun tak boleh kot?

So far, ada yang datang berkempen dari negeri Selatan, ada dari Lembah Klang.. ada dari Sabah... cuma yang confirm takde ialah dari Sarawak. Gila ka? Kat Sarawak mana ada UMNO...heh!


Menurut pemantauan kami sehingga kini, belum ada lagi berlaku "politik wang" di Kedah oleh mana-mana pihak. Tapi tak tau la kot-kot kami terlepas pandang... kalau ada, tolong tolak dan lapor pada jawatankuasa disipilin beserta bukti kukuh...

Bukan apa...kadang-kadang..ada jugak yang cuba main kotor.. Depa hulur duit dan beritahu duit tu dari "calon A". Padahal, duit tu diberikan oleh "calon C" yang bertujuan nak sabotaj "calon A".. tak ke naya kena macam tu...kan? Banyak dah berlaku sebelum ni...taktik kotor zaman Anwar Berahim!

Jadi, aku harap semua yang bertanding hati-hati sikit kali ni. Bukan saja boleh disabotaj pada bila-bila masa, malah mana-mana calon yang terdesak pun boleh buat macam-macam kalau sedar depa nak kalah...kan?

Bukan apa.. jenuh kepimpinan UMNO kat atas tu buat undang-undang baru pemilihan kali ni. Sebahagian besarnya sebab nak hapuskan budaya "politik wang" yang diasaskan Anwar Berahim masa dia dok "liwat" UMNO dulu...

Masa zaman Anwar Berahim dulu, bukan seringgit dua ringgit la dia tabur...juta-juta bebbb!!! Tak caya tanya Tan Sri Sanusi Junid. Bukan tu saja.. dia tebar borang pink (pink form) merata-rata di PWTC dulu.. projek yang masyukkk..!!! Tu dah tahap parah tu.. tu namanya "politik projek"!

Jadi, respect la sikit prinsip UMNO yang tak suka rasuah-rasuah ni. Nak ke kena sorak "K* rasuah! K* rasuah!" macam dulu tu? Tu anak didik Anwar Berahim kat Oxford punya perangai.. heh! Mujur tak kena gantung macam Isa Samad... mentang-mentang la Pak Mertua dia Pee Em...heh!

So, kita sama-sama bersihkan UMNO dari "najis" yang ditinggalkan Anwar. Biar dia palit "najis" tu kat PAS dan DAP... DAP macam dah "terkena" dah tu.. PAS pun macam dah kena "virus" tu.. tapi kat dalam PKR memang ada la "najis" tu... tu sebab sampai kerusi melayang masa bersidang tu..heh!

1 comment:

maae said...

Siapa calon, mereka kena kempen kuat. Tiada track record, TOLAK ! Sudah lama bergelumang dalam Umno, masakan tiada sumbangan-sumbangan dalam membina sahsiah negara.

Kenapa Ketua Pemuda tiada calon-calon ? Dengan ada nya pencalonan, bukankah lebih telus ?

Mukhris mesti tonjolkan diri. Sudah sampai masa. Orang yang bekerja tanpa mendongak, salah satu ciri orang berfikir. Budaya ini mesti di terap dalam Umno.

Demi Negara. Rasuah mesti di perangi. Maksiat dan kemungkaran di jauhi. Kita tidak mahu generasi melayu yang tiada TAUHID dalam dada nya. Konon Islam, halal haram tiada sempadan. Bujur lalu melintang patah.

Bila Kak Su Bersuara... Heh!