Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Monday, September 30, 2013

BILA TERESA KOK MENGAMUK KAT MUKHRIZ...

"Lu kasi tau Mukhriz..wa mau hantam sama dia..." - mungkin tu kot yang andartu ni kata...heh!
Marah betul Teresa Kok kat Mukhriz. Aku tak tahu la Teresa tengah period datang bulan ke tidak, tapi kalau tengok lenggok bahasanya, dia memang marah kat Mukhriz....

Teresa marah sebab kononnya Mukhriz diskriminasi sekolah Cina. Kononnya Mukhriz tak mau bantu sekolah Cina. Dia kata orang Cina pun bayar cukai dan Mukhriz dibayangkan sebagai tak adil, tak demokratik dan dia tak boleh terima Mukhriz...heh!

Betul ke? Err.. kalau betul pun, apa masalahnya, kan? Heh! Meh sini aku cerita perkara sebenar apa yang berlaku dalam isu ni...


Setahu aku, Mukhriz tak declare pun tak mau bantu sekolah Cina ni. Dia kata, pihak Kerajaan Negeri akan pertimbangkang sewajarnya mengikut keperluan. Kalau wajar, dah tentulah dia bantu. Kalau tak wajar, maka tak payah bantu laaa...

Bukan apa.. pada aku, sekolah Cina ni boleh dikatakan menjadi "pusat penternakan Cina rasis" dalam negara kita ni. Makin lama, makin rasis! Kononnya nak perjuang kepentingan Cina. Nak perjuang, perjuang je laaa.. apa yang sampai nak nafikan hak dan keistimewaan Melayu??? Melampau la tu...


Contohnya, perkara-perkara yang diminta Dong Zhong tu melampau sangat. Kalau aku jadi Mukhriz, aku pun tak luluskan... mintak perkara-perkara gila, siapa nak approve? 

Lagipun, dah terbukti 97% undi orang Cina tak diberi pada BN masa PRU ke-13 hari tu. Dah terang-terang la mak bapak budak-budak Cina tu tak undi BN. Depa tak sokong BN, tapi depa mintak macam-macam dari BN... Puiii..!!!

Bayar cukai? Abih tu yang orang Cina dapat subsidi petrol, minyak masak, gula, tepung dan macam-macam lagi tu apa benda? Tu yang masuk hospital bayar RM1 tu apa benda? Yang sekolah free tu apa benda? Tu semua bukan dari hasil cukai ke? Puiii..!!!

Teresa Kok ni nonsense laaaaaa.. cari la point yang best sikit. Takkan itu saja tahap otak pemimpin DAP?

Anyway, Mukhriz sekarang ni bertanding Naib Presiden. Tengkiu la sebab tolong buktikan bahawa Mukhriz tu memang seorang ultra Malay macam ayahnya.. ke mana tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi, kan? Heh! Syabas bro Mukhriz... ehhh silap.. Datuk Mukhriz....

3 comments:

Qar Max said...

Crazy old women you are responsible for what the Chinese is loosing

MatChangkoi said...

tu la tandanya mukriz layak dipertimbangkan utk jawatan naib presiden umno. di sebalik wataknya yg sopan beliau boleh bertindak tegas demi kebenaran dan kepentingan ramai. bukan yg lembik dan penakot samapi kuasa di tangan tak di guna dan akibatnya org melayu dilanyak dan dilenyek!

Anonymous said...

bapa borek anak rintek..lim liong sik bebas tuduhan PKFZ.cina ni x rasis ke...

Bila Kak Su Bersuara... Heh!