Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Friday, August 30, 2013

PEDASSS..!!! BLOGGER BN BIADAP SERANG TUN M & MUKHRIZ HANYA KERANA JAWATAN NKPEMUDA..!!! @MukhrizMahathir

Ewwah.. ewwahhh... Boss dia bertanding Naib Ketua Pemuda, tiba-tiba je dia serang Tun M dan Dato Mukhriz? Seseuka hati je nak tulis? Brader... lu punya boss nak bertanding Presiden UMNO sekalipun, gua takde hal... tapi yang lu kaitkan dengan Tun M dan Mukhriz tu apahal?

Apa? Tun M akan senyap bila Mukhriz jadi Naib Presiden? Pergghhh!!! Betul punya cari pasal ni bro... Lu nak justify Azwanbro bertanding NKPemuda dengan Tun M dan Mukhriz? Heh! Silap besar la lu broooo...heh!

Apa benda yang hang merepek ni bro? Meh sini kita tengok sesama... Aku bukan nak bergaduh, just nak bukak mata brader blogger yang baru bukak blog pada tahun 2011, tapi rasa hebat sangat sampai tergamak serang Tun M!

Bro.. Aku bukan marah kalau hang nak serang Tun M. Bersifat terbuka, freedom of speech. Tapi agak-agak laaa... yang hang dok merepek meroyan babitkan Tun M dan Mukhriz dalam kempen hang untuk Azwanbro tu apahal?

Hang kata...

Hang ada kat mana masa Tun M balun Pak Lah dulu? Hang ikut perkembangan politik time tu ke? Dah bukak blog ke time tu? Hang tau ke apa kerosakan yang dah Pak Lah buat sampai Tun M balun dia cukup-cukup time tu?

Hang tau tak kenapa Pak Lah kalah teruk pada 2008? Hang tau tak sapa KJ, budak tingkat 4, Kalimullah dan sebagainya? Pak Lah kena paksa lepaskan jawatan pada DS Najib sebab apa? Sebab UMNO lemah dan ditolak rakyat time tu... itu fakta.. cuba check result UMNO pada PRU 12...

Masa 2008, memang kami blogger pro UMNO ramai yang balun Pak Lah dan KJ. Hang pi tanya Parpu, Mctheory, Husin, Unspinners, Bigdog, Rocky Bru, dan otai-otai bloggers yang tubuh blog pada tahun 2008. Tiap-tiap hari kami balun Pak Lah dan KJ.. kenapa? Tu hang kena pi sekolah balik..

Aku nak tanya. Apahal yang hang kata Tun M suruh DS Najib letak jawatan? Bila? Kritik sikit-sikit biasa la tu. Tapi takde la sampai Tun M keluar parti macam masa Pak Lah dulu. Anyway, DS Najib tu mentornya Tun M. Bukan macam KJ yang bermentorkan Anwar Berahim..!

Tun M rancang Muhyiddin untuk jatuhkan Najib? Hang terpengaruh dengan dakyah pembangkang ke brader? Hanya pembangkang je yang dok main isu tu. Kalau hang hanya tahu "surface", hang perlu "go deep" sebelum buat persepsi buruk kat Tun M... heh! Lu sapa bebbb?

Hang kata lagi...

Jangankan Tun M, aku dan ramai lagi blogger 2008 yang lain tak puas hati masa Mukhriz kalah masa tu. Mukhriz kalah bukan pasal Pemuda UMNO tak suka dia. Mukhriz kalah sebab perkara lain. Untuk tahu kenapa Mukriz kalah, rujuk pada Youtube kat bawah.. special untuk hang tengok!



Kalau hang refer pada jumlah pencalonan yang Mukhriz dapat masa bertanding Ketua Pemuda pada 2008, mustahil sangat la KJ nak menang. KJ rasuah! Tapi mujur la pak mertua dia time tu berjawatan PM dan Presiden UMNO, dia hanya diberi "amaran". Opss lupa.. hang mana tau cerita tu..kan?

Kalau Tun M nak anak dia jadi PM, dah lama dah Tun M bawak anak-anaknya masuk politik. Pernah Mokhzani dan Mukriz cuba dicalonkan, tapi Tun M cantas nama anak-anaknya. Tanya Tok Mat bekas SUA UMNO...dia tau laaa...

Mukhriz naik pun lepas Tun M letak jawatan. Kalau Tun M nak naikkan anaknya, Tun M boleh buat masa beliau jadi Presiden dan PM. Tapi Tun M bukan macam Pak Lah bebbbbb...! Sampai nama calon PRU12 pun kena lalu ikut budak tingkat 4 yang diketuai budak Oxford!!!

Pak Lah diturunkan bukan sebab Tun M, Mukhriz atau sesiapa. Pak Lah perlu turun dari jawatan sebab dirinya sendiri yang lemah, terlalu "bendul" dan ikut cakap menantu! Last sekali, KJ dapat penampar dari Pak Lah pada malam keputusan PRU12 diumumkan... lu pegi check!

Hang tulis...

Oooo.. jadi hang serang Tun M dalam blog hang tu sebab Azwanbro dipertikai MTK untuk bertanding NKPemuda? Pasal boss hang berebut jawatan Naib Ketua Pemuda saja? Pasal itu saja hang tergamak kaitkan Tun M dan Mukhriz dalam "game" hang?

Brader.. Mukhriz dilantik jadi MB atas kepercayaan DS Najib pada kewibawaan, kebolehan, kharisma dan segala kelebihan yang Mukhriz miliki. Awat? Hang jeles? Dia dilantik bukan sebab dia anak Tun M atau dia tu dari golongan bangsawan atau elitis...

Tapi memandangkan hang dah tabur persepsi buruk kat Tun M dan Mukhriz hanya disebabkan boss hang nak bertanding Naib Ketua Pemuda, maka aku terpaksa sekolahkan hang! No heart feeling. Aku jelaskan supaya hang tak "buta". Maklum la... mungkin masa tu hang belum kenal erti politik kot?

Brader... memandangkan hang dah biadap dengan Tun M dan Mukhriz. Maka aku secara rasminya menolak untuk rekomen Azwanbro sebagai NKPemuda. Sorry la.. Aku malas nak sentuh Azwanbro.. sebab tak payah sentuh dia pun, belum tentu dia akan menang...heh!

Aku tegur hang sebab hang biadap pada Tun M dan Mukhriz. Kalau nak berkempen, kempen la sampai muntah, aku peduli apa? Tapi bila hang kait dan serang Tun M dan Mukhriz dalam kempen Azwanbro, maka memang kurang ajar sangat la tuuuu...

Hang jangan marah aku. Hang marah diri hang sebab kesilapan tu ada pada hang. Kalau hang nak gaduh dengan MTK ke...McTheory ke.. aku peduli apa? Tapi jangan la kaitkan dengan Tun M dan Mukhriz...Depa tak teringin pun nak bertanding NKPemuda.. apa kelllasssss..!!! Heh!

10 comments:

headbomb said...

sekarang ini mama blogger tu bro semua dia serang, aku pun tak faham dia nak apa tah? nak jadi gomo? tui la.. takde etika la dia..

unclejarum said...

Blogger mentah mana ni Duke ..???? Gaya bahasa dalam tulisan pun huru-hara jer. Hahaha

Anonymous said...

balun beb, balun jangan tak balun. segala tuh adalah berita bikinan. memang ramai lagi yang sudah cuba mengaitkan nama Tun M dan Mukhriz. tapi mereka menulis tak menggunakan kepala kat atas. mereka menulis gunakan kepala kat bawah. hasilnya sangat menjijikkan. aku setuju kalau dikatakan penulis punyai agenda tersendiri atau sememangnya bebal dengan sejarah. aku yakin dia tak pernah lihat video tuh atau tak paham melihatnya atau dah sememangnya dah buta mata hati.

kalau nak sokong pun agak agaklah. tulisan kamu itu dibaca oleh ramai dari segala lapisan masyarakat. janganlah pulak orang mengatakan kamu tuh blogger pak pacak atau blogger kayu reput.

bagaimana pun sekalun tahniah kepada sdr admin kerana bersikap terbuka dengan menegur selari dengan tuntutan Islam. satu jer aku nak pesan, sama samalah kita basmi pemimpin liberal yang ada dikalangan pemimpin yang ada sekarang nih. selamatkanlah bahtera UMNO walaupun terpaksa menolak nakhoda dan anak kapalnya daripada bahtera tidak terus tenggelam. kedaulatan agama, bangsa dan raja raja serta tanahair WAJIB dijaga bersama.

Anonymous said...

tylsial betul org tu...sapa berani sentuh tun M tu????

headbomb said...

bro apa masalah itu blogger? semua dia cari pasal beb.. skrang dgr kata dia akan disaman, ai apekebende game dia nak buat? nak jadi kayo ko nak jadi sohai.. kekeke

medan tempur said...

perghhh salute bro..pedas berapi...mcm terkena panggilan hangit

Labu8455 said...

Aku pun hairan bila baca komen Sangkakala tentang Tun dengan Mukhriz macam ada yang tak kena...hmmn baru akau faham rupanya pasal dia nak bodek bos dia saja sanggup menghina seorang negarawan seperti Tun sebegitu sekali - kalau macam tu baik pi joint blog Amino si minah keling tu !

Anonymous said...

Bahlol bin bangang mana punya BUGGER ni bro.? Kaki mengampu tak kena tempat, mangkuk hayun punya melayu haprak.! Cer cita apa nama blugger ni, senang semua orang pro Tun M ndak balun.Dok mengampu si kaki punah malaysia serta menantu dan anak beranak kitchen cabinet, belum lagi pilih calun isteri yang di kutuk satu Malaysia.

Anonymous said...

itu beloger sangkakakakakalewaaaa jin galak... bodoh bangang bahalol..kepala bapak dia.. baguih sangat ka beloger perak penulisan macam gampang nie?? aku buka blog dia baca entri2 psl balun pemimpin Umno lain macam siall.. Kalau ko setakat dengar orang lain punya cakap.lepas tu nak tunjuk pandai menulis baik x payah jd blogger..buat malu saja.. dah la ruangan komen ditutup.. kalau rasa apa yg ditulis tu takdak cacat cela biar orang komen..baru ko boleh tau penulisan tu bagus ke tidak... nak jilat ko punya wan bro pun agak2 la.. ko ingat mukhriz teringin jwtn NKP duduk bawah si perasuah tu?? wan bro dgn KJ sma ja... maaf bro duke.gua terpaksa luahkan disini sbb blog budak siall tu x leh nak komen.dgn harapan mamat sengalalalala jari fuck tu baca

obat peninggi badan said...

ini bloger dunia panggung politik sungguh berita yang menarik

Bila Kak Su Bersuara... Heh!