Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Tuesday, August 20, 2013

HOT..!!! SURAT TERBUKA UNTUK DS NAZRI AZIZ & NEDIM NAZRI...

Sama "patern"... heh! Like father, like son?
Heh! Teruk jugak Nazri Aziz kena kali ni.. makin teruk kena balun, makin teruk pulak aku tengok Nazri melatah... heh! Ye laaa.. siapa tak kenal dengan mulut "gangster" Nazri Aziz ni kan... Tun M pun dia pernah kutuk...

Semuanya kerana gara-gara dia lantik anaknya, Nedim jadi pegawai khasnya. Bila blogger bising, dia jelaskan Nedim bekerja secara "sukarela". Tapi lepas dia diasak lagi, Nazri jelaskan gaji Nedim dibayar dari duit dia sendiri...heh!

Nazri kata, dia lantik anaknya jaga kawasan di Padang Rengas. Tempat Nazri la tu.. Kononnya, Nedim diberi amanah untuk jaga aktiviti belia di kawasan tersebut. Heh! Jaga aktiviti belia? Aktiviti macam mana tu?

Aktiviti macam ni ke? Rosak la belia Padang Rengas kalau macam ni...kan? kan? kan?
Ikhlasnya, aku rasa Nazri sebenarnya nak pantau aktiviti anaknya yang dikatakan hampir "diluar kawalan". Mungkin Nazri fikir cara lantik anaknya jadi "pengendali" aktiviti belia Padang Rengas tu sebagai tepat.. 

Tapi pada aku, kalau itulah alasan sebenar Nazri.. itu tindakan yang langsung tak tepat! Malah songsang..! Heh! Sorry to say Datuk... 

Boleh ke anak muda macam Nedim tu kendalikan "aktiviti belia"? Logik la sikit... satu Malaya tahu macamana perangai Nedim dan aktiviti dia sebelum ni, kan? Rosak la belia Padang Rengas..

Nazri banyak duit dan Nedim nak sponsor semua aktiviti belia kat situ? Bebbb.. duit tak boleh beli moral value bebbb..! Ingat duit tu boleh beli semua perkara ke?

Cam ni la Datuk... Apa kata kalau Datuk hantar anak Datuk tu belajar asas agama dulu. Itu asas kehidupan. Lepas tu, Datuk sebagai ayah, Datuk sendiri kena pantau akhlak anak Datuk tu.. Ingat Datuk.. walaupun Datuk tu Menteri, tanggungjawab sebagai ayah tu takkan lepas Datuk.. Nanti dalam kubur nanti malaikat tanya wooooo....

Saya tak mau la hentam Datuk secara serius. Maksud saya, lebih baik saya tegur Datuk secara santai dan bersahaja, itu lebih mesra, bukan? Heh! Tapi kalau Datuk nak marah saya, terserahlahhhh...heh!

Ni pemilihan ni Datuk nak bertanding jawatan apa ni Datuk? Bertanding MT? Atau Datuk nak tunggu DS Najib lantik saja Datuk jadi MT? Jawatan mudah dan percuma? Heh! Datuk ni... "jantan" la sikit... bertanding la Datuk... kita tengok Datuk boleh menang ke tidak...heh!

Bukan apa...saya tengok, majoriti akar umbi UMNO ni dah boring dengan sikap angkuh Datuk tu. Kalau dibiarkan lama-lama, imej Datuk tu akan menjejaskan imej UMNO tu Datuk.. 

Saya berpendapat, adalah lebih baik Datuk berubah. Maksud saya, ubah karekter Datuk. Ubah sikap Datuk dan relaks lebih sikit. Cuba belajar akhlak Rasulullah... kalau tak dapat ikut 100% pun, ikutlah semampu Datuk...

Tapi kalau Datuk tak mahu ubah, lebih sesuai kalau Datuk berhenti saja dari jadi pemimpin UMNO... Bukan la saya tak suka Datuk... saya hormat Datuk... cuma Datuk ni pada kami memiliki masalah "attitude" yang perlu diubah... Mungkin attitude tu sesuai di Padang Rengas..tapi tidak di seluruh Malaysia...kan? kan? kan?

P/s: Datuk... Selamat Hari Raya... Maaf Zahir Batin.. No heart feeling ye Datuk... semua ni untuk kebaikan Datuk dan UMNO...kan? kan? kan?

6 comments:

Anonymous said...

Like father like son?

If the son is a womaniser, then is the father the same?

Hanya John Hurry reti menikam.

belang said...

Chief dah tak patut lagi bg kementerian. Kan lebih bagus kalau dia concentrate sepenuh masa kat padang rengas. Bukan main marah PRU13 aritu kata satu kaum main belakang dia. Org lain ada telinga chief punya sumpah seranh tu...hehehe..

Anonymous said...

Pehhhhhh!!!!! Mantop "nasihat" duke, harap2 datuk tu sedor diri he he he!!!!

Anonymous said...

Aku sokong statement kat atas 200%!

Burn said...

What a spoiled brat, the mere purpose of his pathetic existence is spend the money that his father provides. Tak malu punya daddy's boy.

Son Nedim ni tak sedar yg the money doesn't come from an infinite reservoir, and there will be time when it will finally dry out just as the Rakyat's patience is running thin.

Daddy Nazri shouldn't be too arrogant. The Tourism Minister is essentially a slow death trap to one's political career. Remember what happened to the career of the the last two Tourism Ministers (Azalina and Yen Yen)?

Anonymous said...

Right on Burn, his doomsday will come

Bila Kak Su Bersuara... Heh!