Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Friday, August 2, 2013

HOT..!!! PELAJAR TUA KUIN KUALA KETIL MARAH KAT MUKHRIZ..???!!!

Tengok betul-betul...ada rupa macam mahasiswa KUIN tak? Atau macam tuan rumah sewa Kuala Ketil..? Heh!
Semalam aku berbuka di Alor Setar. Saja meraikan Ramadhan dengan mak aku.Lepas tu pegi solat terawikh. Kebetulan, masjid yang aku pegi solat terawikh tu ada budak-budak KUIN yang datang berjemaah bersama...

Lepas solat, aku "tangkap" la dua tiga orang budak tu ajak pegi minum. Saja borak dengan bebudak tu...tanya perkembangan terkini di KUIN dan pengajian budak-budak tu..Dioang ni budak jurusan Syariah dan ada yang buat Usuluddin kat situ...Cuma nama diorang aku takleh nak dedah...

Baru-baru ni khabarnya budak-budak mahasiswa di Kuala Ketil buat demo sebab tak puas hati kat pentadbiran KUIN, khususnya MB Kedah, yang putuskan supaya depa pindah balik ke kampus Mergong, kampus asal depa...

Maka budak-budak tu pun bukak la cerita sebenarrr.... heh!

Ramainya "studentttttt"... eh ramai kena letak "s".. Studentssssssss..!!!!
Rupa-rupanya, tak ramai pun mahasiswa yang turun demo tu. Lebih kurang 20 orang student saja yang berdemo. Paling best, bebudak yang turun demo tu semuanya penyokong PAS totok! Latar belakang family depa pun PAS pekatttt..!

Kenapa tak ramai? Sebabnya, mahasiswa KUIN memang tak sokong pun gerakan budak-budak PAS KUIN tu. Depa tak kisah pun pindah balik ke Kuala Ketil sebab rumah sewa kat situ semuanya mahal-mahal. 

Kalau dulu sewa hanya RM250 sebulan kat area kampus Kuala Ketil tu, sekarang ni dah jadi sampai RM1,500 sebulan! Perghhh..!!! Kat area kampus Mergong tu baru RM70-RM80 satu kepala. Satu rumah baru RM700 - RM800 sebulan... lebih separuh bezanya tuuuu...

Abis tu? Kenapa Harakah tulis sampai 500 orang yang hadir?

Budak-budak KUIN tu tersengih... Depa kata, student lebih kurang 20 orang, waris student yang totok PAS dan tinggal berhampiran yang turun pun hanya 2-3 orang saja. Selebihnya ialah orang PAS kat area Kuala Ketil yang "menyebok" untuk buruk-burukkan situasi...
Percaya laaa.. aku ni "student" KUIN yang teraniayaaaa..!!! Percaya la weiii..!!!
Kata depa, sebetulnya jumlah yang hadir hanya lebih kurang 200 orang saja. Harakah saja "auta" kononnya sampai 500 orang...heh! Biasalah... siapa tak kenal Harakah, kan? kan? kan? Kalau agama pun depa boleh spin, inikan pulak jumlah orang demo....heh!

Lebih menarik, budak-budak KUIN tu kata, kawan depa yang demo tu semuanya rapat dengan orang-orang kuat PAS Kedah. Dan depa yakin segala perancangan demo tu didalangi oleh PAS Kedah....jeng! jeng! jeng! Betul ke?

Aku warning budak KUIN tu, "hang jangan buat fitnah di bulan puasa ni, tak ingat dosa pahala ka?". Budak tu balas balik, "cuba abang pi tanya Randy...tapi tak tau la dia mau mengaku ke tidak"... Heh! Randy mana pulak nihhh..? korang kenal? Heh!

8 comments:

Alisabu said...

Depa ini nampak macam puak curi lembu pun ada.
Dalam Pas pun ada juga kaki curi sekerap.

Anonymous said...

yg tua-tua tu mmg student KUIN. depa ni ambik exam dah byk kali tapi exam dok dpt gred F. ada yg sampai umur 60 lebih dah tapi masih dok mengaji lagi....dok repeat paper finance, akaun ngan tamaddun Islam...hehe.

Anonymous said...

Ptuihh laaa PAS perosak. dh pelingkup Kedah, pelingkup KUIN lepastu muka tk malu nk buat kacau lagi? Dh kalah sudah2 laah.. balik duk Pokok Sena dgn Mahpos tkpun pi perelok markaz PAS bt 16 tu utk program agama.

Muka tua2 kutuk PAS dlm gmbaq atas tu klu publish kt dunia luar baru best.. baru kita boleh bgtau kt dunia PAS dan PR ni pakar penipu.

Aku tgk gmbr tu xsampai 200 org.. 100 pun xsampai.. yg lebihnya setan2 dan jin kapir..

MB Kedah jgn tunduk pd PAS dn tokeh2 rumah sewa cekik darah.. di Bandaraya Alor Setar pun rumah sewa xcecah 1000, nmpk sgt di Kuala Ketil hulu banat tu ada dalang2 lintah darat yg buat demo sbb nk cepat kaya..


Ostad Jijan buat tahana pd KUIN, buat projek kampus besar tk masuk akal, hutang beratus2 juta, masalah lg xselesai.. PAS perti bebal.. bodoh..

Anonymous said...

jgn duk layan berok2 PAS ni buat kacau pentadbiran Kedah dan KUIN. Depa dh perintah dh 5 taun.. mcm taik ja tinggai kt Krjn baru.. perabih sakan balak, tinggai hutang berlambak2..kata tebnag balak nk bayaq hutang? penipu!

Tgk muka yg mai demo tu angkut dr ladang mana.. angkut mai dr baling kot.. belah weng, bok bak ka geng Cg Joe.. bukan muka jernih student2 KUIN pun...

Tolak PAS!
SAVE KUIN!!
Kampus Alor Setar!

Yeopkgb said...

Hehehe.biaq p kat depalah..puak2 pas ni mmg tak dak keja lain..berguling atas jlan n meroyan macm kerbau naik sheikh..tu dah jadi drah daging depa.tu pasai muka org2 pas ni mamdom semacam.tak.caya cuba perati muka depa betoi2.mana ada mur..

Yeopkgb said...

Hehehe.biaq p kat depalah..puak2 pas ni mmg tak dak keja lain..berguling atas jlan n meroyan macm kerbau naik sheikh..tu dah jadi drah daging depa.tu pasai muka org2 pas ni mamdom semacam.tak.caya cuba perati muka depa betoi2.mana ada mur..

Yeopkgb said...

Hehehe.biaq p kat depalah..puak2 pas ni mmg tak dak keja lain..berguling atas jlan n meroyan macm kerbau naik sheikh..tu dah jadi drah daging depa.tu pasai muka org2 pas ni mamdom semacam.tak.caya cuba perati muka depa betoi2.mana ada mur..

QalamQabut said...

Syikit saja aku nak komen... Kalau 'Pelajar Tua' tu diganti dengan 'Pelajar Senior' tentu nampak lebih maniskan. Kalau masuk dalam Haramkah tentu habis stok depa [ulun beli.

Apa pun aku nak kena tabik jugak kat depa ni yang merupakan pejuang menuntut kebebasan. Jadi bebaslah depa nak tuntut apa saja yang tak puas hati.

Cuma bagi aku, aku kata 'Tak malu sungguh!' Dulu masa pak depa perintah Kedah tak mau mintak, la ni dah pak orang lain jadi MB, depa pulak yang kalut nak mintak yang tu yang ni. Asyik dok kejan pulak tu, dah tak sabaq2 macam nak tercirit sangat2.

Bila Kak Su Bersuara... Heh!