Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Thursday, August 15, 2013

HOT..!!! DUA PUTERI PERTARUH "LAWA" NAK JADI KETUA DAN NAIB? PERGHHHH....!

Kalau lawa macam Lisa ni...aku sokong 100%.. tapi jadi Exco je laaa... kalau kurang cun dari Lisa... baik tak payah la kot...heh!
Sorry la aku agak lama tak update blog lately... bukan apa... aku kurang sihat sikit... makan ketupat pulut lebih kot... heheheheee... skang ni pun masih bertampal koyok lagi... bukan sengaja pun... heh!

Anyway, memandangkan jari ni dah macam menggeletar nak ketuk keyboard, aku cuba la sambung macam selalu... heh!

Sekarang ni tengah panas pasal pemilihan.. of course... aku sokong calon dari Kedah.. kenapa? Simple jer... sebab kami berjaya tawan Kedah dari PAS... Tapiii.. hehehe.. ada "tapi"nya..


Aku hanya sokong pemimpin yang betul-betul berjiwa Islam, Melayu dan Tanah Melayu saja...yang ikhlas, jujur, amanah, tabligh dan fathonah... hehehehee... ciri-ciri pemimpin Islam lerrr...

Nak tahu siapa yang aku sokong? Nanti la aku cerita... tengah nak warm up ni... 

Cuma baru ni aku dengar ada pemimpin Puteri yang dah buat "taq team"... sorang nak tanding Ketua Puteri Malaysia..sorang lagi Naib.. heh! Aku dengar...depa duorang ni lawa..cun dan comey... comey macam "Kak Ton" dalam iklan TV tu la kot...heh!

Errr.. apa yang depa nak pertaruhkan? Depa nak pertaruhkan "lawa" depa tu untuk jadi pemimpin Puteri? Heh! Silap besar tu bebbbb..! 

Pada aku, kalau tak cukup IQ, tak cukup Islamik, tak cukup tegas, tak cukup bijak, tak cukup amanah, tak de command atau asyik dok melaram melawa dan kejar projek jer, baik tak payah la bertanding... 

Bukan apa... lingkup terus la Puteri UMNO tu nanti... Kalau Ketua Puteri dan Naib pun melingkup saja, apatah lagi kat bahagian-bahagian tu kan? Aku nak organisasi Puteri ni macam zaman mula-mula ditubuhkan dulu... macam di zaman Tun M dan Azalina dulu...

Kalau setakat asyik dok melaram, pakai baju dan tundung blink-blink, ligan projek nyondol Menteri-Menteri kat pusat tu, baik tak payah laaa... bukan la nak nafikan hak bertanding, cuma aku rasa kureng sesuaiii...nanti orang makin menyampah pulak kat Puteri tuuu...kan? kan? kan?

Aku bukan busy body...tapi kalau adik-adik Puteri sayangkan Puteri UMNO tu...pilih la yang ada ciri-ciri pemimpin...tapi kalau dok update pasal makanan, kereta rosak, pening makan panadol kat FB...baik lupakan je laaa... takde kualiti pun cam tu...betul tak?

Aku just bagi pandangan je...sebab Puteri ni ditubuhkan time aku dulu...dulu kuat...sekarang ni "lemau"...heh! Dalam sebuah negeri tu, ada la dalam 4-5 orang saja yang boleh jadi pemimpin, yang lain rasanya better jadi follower saja...

Alaaa.. berjuang ni tak semestinya jadi ketua, kan? Ingat...semangat alif ba ta tu lebih penting dari jawatan... ada orang tu naturally born leader... ada orang tu naturally born follower... jadi terima la hakikat...boleh...heh!

P/s: Jangan la nak marah aku pulak... aku bagi pandangan jerrr... heh! Larikkkkk..!!!

4 comments:

orang kedah said...

Saya bersetuju dengan saudara. diharapkan kepimpinan yang baru akan lebih profesional dan menjiwai isu rakyat@negara.

Anonymous said...

Sokong sgt... kalu bertanding sbb popular aje tp tak berjiwa rakyat baik boikot jgn sokong. nnt org benci dgn Puteri UMNO

Anonymous said...

aku sokong...sebab la pun org dah benci bkn takat puteri je tapi seluruh umno. bak kata perpatah tok det "UMNO BUSUK HINGGA KE USUS"

Anonymous said...

dlm Umno dan mana2 persatuan mmg akan ada kerat mengerat potong memotong. normal. so diharap perwakilan pilih yg strong dan bijak dan smart bukan cun.

Bila Kak Su Bersuara... Heh!