Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Wednesday, July 10, 2013

PUASA TAU...JANGAN TAK PUASA PULAKKK..!!!

Errr... Korang dah sarapan pagi dah? Ehhh... Silap pulak... Korang sahur ke tidak pagi tadi? Aku sahur pukul 4.30 pagi tadi... ikan goreng, daging salai masak lemak cili padi, telur masin, tu menu aku sahur tadi...

Start hari ni, kita sama-sama "sekolah"kan diri sendiri. Kita kena kawal nafsu. Bukan setakat nafsu makan minum je, semua bentuk nafsu laaa... termasuk nafsu shopping... membeli belah sakan sama ada untuk berbuka maghrib nanti, atau nak raya...

Kita perlu ingat, kita kawal nafsu dan bukan nafsu yang kawal  kita. Hanya binatang saja yang dikawal nafsu. Manusia normal semuanya mampu kawal nafsu sendiri, kan?


Selama ni kita selalu diajar dan dihasut syaitan. Syaitan dah kena rantai bulan posa ni.  Jadi, kita ada tempoh selama 1 bulan penuh untuk bebaskan diri dari terus amalkan apa yang syaitan hasut kita selama ni... boleh?

So, sempena 1 Ramadhan ni, aku ucapkan selamat berjuang di bulan Ramadhan. Puasa tauuu...! Jangan tak puasa pulakkk..!!! Kalau gatal sangat tak nak puasa, korang jawab la nanti. Bukan jawab kat aku... jawab depan Allah nanti...heh! Sendiri tanggung aaaa....


No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!