Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Monday, July 1, 2013

PEMIMPIN UMNO PUN LEPAK KAT OLD TOWN WHITE COFFEE..??? SERISU BOIKOT..??? #ABCD


Aku rasa, korang semua dah tahu Old Town White Coffee tu memang rasis dan dikatakan menyalurkan dana yang lumayan pada DAP untuk menjahanamkan Malaysia, khususnya kerajaan BN, kan?

Peliknya, setiap kali aku lalu tepi kedai tu, ramai pulak orang Melayu yang melepak minum kopi dan berborak kat situ.

Lebih pelik lagi, ada beberapa kali aku terserempak dengan beberapa pemimpin dan orang UMNO sendiri yang minum dan lepak kat kedai DAP tu... 


Aku just nak tanya, sejauh mana seriusnya nak boikot barangan CINA DAP ni kalau orang dan pemimpin UMNO sendiri pun masih dok minum dan melepak kat kedai tu?

Pada aku, banyak lagi kedai kopi Melayu yang sedap kopinya dan selesa untuk kita melepak berborak sambil kembangkan ekonomi orang Melayu Muslim....

Kalau takde sekali pun kedai kopi orang kita, tak boleh ke kalau minum kopi kat kedai biasa saja? Atau korang memang banyak duit sangat nak kasi kat Cina-Cina DAP tu dan kayakan depa? 

Korang ni memain ke apa? Nak boikot tu boikot betul-betul laaa....

4 comments:

sally mcjepun said...

as salam bro...sakit ati la pulak bc post nie..kami sekuarga dah boikot old town n benda 2 len..knp la pemimpin UMNO x lh boikot..bodoh ke bebal? nk suh rakyat sedar tp awk pulak ilang ingatan....

sally mcjepun said...

serius sakit ati bc post nie..kami sekuarga mmg dah ikut serta boikot old town n benda2 len..takkan pemimpin umno x leh join..bodoh ke bebal? pandai suh rakyat boikot awk leh ilang ingatan....

Anonymous said...

Jenis tak membaca! Lagipun tak cukup jiwa Melayu nya! Nak jaga standard la tu ......... kononnya.

Anonymous said...

Melayu yang lepak lepak kat situ tak membaca dan lagi depa semua bukan tau pon pasai BBC atau BCL..tugas kitalah menyedarkan mereka..masalah utama tiada pengerak atau spring yang merancakkan boikot..orang yang melayari sesawang dan blog aje yang faham .. tiada facebook BBC untuk boikot, no twitter utk BCL so kita sesama kita aje yang tau..gerak gempur dan sokongan dari persatuan peniaga melayu pun tiada..takut di cop rasis..pemimpin kesatuan Melayu pun maleh nak join..cuba jadi cam DAP dia punya persatuan all out boikot ushawan melayu..kita aje tak nampak..hari ni aku beli kasut sekolah anak kat kedai cina sebab kedai melayu tak jual kasut sekolah..terkilan ..kalau kedai melayu ada jual mahal pun aku beli..mahal pun berapa sen sangat..

Bila Kak Su Bersuara... Heh!