Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Wednesday, July 10, 2013

PANASSS..!!! OLD TOWN NGEH COFFEE NAK BANKRAP KESAN BOIKOT..???!!! #ABCD


Aku rasa puak-puak Cina DAP ni dah rasa panas bila ramai golongan Melayu Muslim di negara ni dah mula boikot perniagaan depa. Mungkin depa dah mula terasa...sale depa menurun secara mendadak...?

Terbaru, Old Town White Coffee sampai terpaksa buat peraduan untuk promote kedai kopi depa. Lumayan hadiah yang depa tawarkan. Sampai RM52,000 broooo..!!! Wang tunai dan peralatan production..! Perghhhh....!!!

Cuma aku nak tanya sikit laaa.. Dah terdesak sangat ke sampai kena buat peraduan ni? Merosot sangat ke sale korang? Heh! Nga & Ngeh mengamuk pasal kedai tak laku ke? Adehhhh...


The Animaction Challenge Tawar Hadiah RM52,000

Oldtown White Coffee (OWC) melancarkan pertandingan rekaan dan animasi `The Animaction Challenge’ bagi mencari, memupuk dan menyokong bakat-bakat baru dalam industri seni kreatif Malaysia. 

OWC dalam satu kenyataan media memaklumkan pertandingan yang julung-julung kali diadakan itu telah berlangsung bermula semalam hingga 8 Oktober 2013.

Justeru orang ramai terutama golongan pelajar serta profesional berusia 18 tahun keatas yang terlibat dalam industri kreatif dipelawa untuk menyertai pertandingan tersebut.

“Pertandingan `The Animaction Challenge’ terdiri daripada dua kategori iaitu Rekaan Watak 2D dan Animasi 3D bertujuan menyediakan platform bagi bakal pereka dan juruanimasi menonjolkan kreativiti mereka.

“Kategori pelajar melibatkan Rekaan Watak 2D dan memerlukan peserta menghantar penyertaan mereka secara individu sama ada dalam format PNG atau JPEG.  Kategori profesional pula memerlukan peserta menghantar Animasi 3D tidak lebih dua minit dalam format MOV atau MP4 dan terbuka kepada penyertaan kumpulan maksimum sehingga empat orang,” kata kenyataan itu hari ini.

Menurut kenyataan itu, `The Animaction Challenge’ akan menjadi platform yang relevan dalam penglibatan golongan profesional, pelajar, pereka bebas serta peminat untuk memahami identiti sebenar negara dengan lebih baik lagi.

Kata kenyataan itu, semua penyertaan akan dinilai berdasarkan keaslian, inovasi, kreativiti, keunggulan teknikal dan impak visual oleh panel hakim.

“Pemenang peraduan berpeluang membawa pulang wang tunai dan peruntukan produksi bernilai sehingga RM37,000 bagi kategori pelajar dan RM52,000 bagi kategori profesional,” kata kenyataan itu lagi. - Mynewshub.my

9 comments:

Anonymous said...

Bole percaya ke dapat hadiah, satni jadi macam DAP punya election, hadiah siap khas untuk kuncu2 mereka saja.

Anonymous said...

Nghe tukar jer la bisnes dia kepada tarian bogel, ambik Eli Wong sama Teresa Cock sebagai penari tiang...err, bulu poen kasi cukur licin OK? Nanti bau babi pulak

Anonymous said...

Banyak lagi kopitiam-kopitiam cina dengan bermacam jenama. Boikot jer. Status halal pun tidak jelas. Yang jelas mereka letak ramai pekerja melayu di front counter dan crew. Umat islam melayu perlu boikot. Contoh, restoran Johnny steam-boat, tanya lah pasal sijil halal.....macam-macam excuse akan dia dia orang beri.

Anonymous said...

Duit raya beb, mana2 yg nak join peraduan aku cadangkan buat animasi tentang roket yang mendarat dibulan dengan berlatarbelakangkan angkasa berwarna hijau, aku kompom korang akan menang dan dijadikan badut perniagaan.

Anonymous said...

Buy malay first chinese last

Anonymous said...

HA HA HA... tiang bulat kecil ke tiang rumah...hehehe

Anonymous said...

jika betul untung turun byk.. dia akan bagi melayu menang.. seolah dia nak tunjuk kat melayu.. dia hargai melayu.. kita jgn peduli.. boikot terus.. tunjukkan kuasa beli kita.. biadap sgt kat bangsa Melayu Bumiputera

Anonymous said...

Tp susah utk mem boikot sepenuhnya kerana di luar sana masih terdapat ramai MELAYU yg lupa diri n asal usul...masih bangga dpt lepak d coffe house yg standard katanya!!!!!!..minum kopi sama ja quality dgvn warung tepi jalan tp sanggup bayar mahal pada tokey TONGSAN.....apa punya mentaliti org cam gini????

KuNora said...

jangan kemaruk , jangan rambang mata dengan apa jugak tawaran dan umpan puak2 tu!

Bila Kak Su Bersuara... Heh!