Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Monday, July 8, 2013

KENYATAAN TERBARU ANWAR PASAL RAMPASAN KUASA MORSI...!!!


Aku pelik la kenapa puak-puak PAS ni "dewa-dewa"kan Anwar. Padahal, Anwar tu dah terang-terang penipu, hipokrit, lidah bercabang dan layak digelar "sesumpah". 

Meh sini aku bagi contoh terbaru kenyataan Anwar yang bercanggah. Kat sana kata lain, kat sini kata lain...

Contohnya...

Dalam insidan rampasan kuasa Morsi - Rakyat Mesir, Anwar berkata...
“Pemimpin yang dipilih secara demokratik melalui pilihan raya bebas dan adil tidak seharusnya digulingkan sebegitu rupa.Tidak kira apa pengakhirannya,caranya adalah tidak wajar.”
Maksudnya, Anwar anggap tindakan merampas kuasa tanpa melalui pilihanraya adalah tidak wajar sebab ianya salah sama sekali dari sudut amalan demokrasi. 

Tapi, menurut apa yang Anwar kata kat sini... Anwar janji akan tumbangkan Kerajaan BN pada tahun ni melalui cara kekerasan! Kononnya dia tak boleh nak tunggu lagi 5 tahun... lama sangat la kot nak tunggu PRU14... takut dia dah mati sakit AIDS time tu kot?

Kenyataan Anwat tu pulak dikuatkan pulak oleh pejuang sosialis Pakatan Haram, Hishamuddin Rais...
“Kerana itulah kita mesti membawanya ke jalanraya.Kita mesti keluar. Apa yang Najib suka adalah salah dan apa yang dia tidak suka, itulah yang kita mesti lakukan.Kita akan gerakkan kumpulan yang besar ke jalanraya.Ini bukan ugutan,ini adalah janji!” 
Kalau kita bukak balik kenyataan Anwar pasal "Arab Spring", jelas menunjukkan dia menyokong penuh gerakan menggulingkan kerajaan melalui cara huru-hara, ganas dan tak bertamadun tu.

Paling best, dia boleh kata pulak "Arab Spring" tu bermaksud demokrasi...!!! Perghh..!!! Apa punya putar alam la mamat ni...
“Arab Spring,adalah berguna bagi kami di dunia Islam dalam hal ini. Ia mempunya impak bagi erti demokrasi.”
P/s: Korang tak rasa ke Anwar ni dah gila? Aku rasa, dia sendiri tak faham apa yang dia kata... tu pun korang nak dia jadi PM? Kah! Kah! Kah...!!! Korang gila kaaa..? Hahahahahaaaa....

1 comment:

Anonymous said...

Puak pas yang mendewakan dia tu hah yg gila!!

Bila Kak Su Bersuara... Heh!