Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Monday, July 8, 2013

HOT..!!! BAZAR RAMADHAN PERTAMA DIHARAMKAN PAKATAN HARAM..!!! #ABCD


Baca betul-betul notis kat atas ni. Notis tu dari Majlis Perbandaran Kajang. Maknanya, ahli-ahli majlis kat daerah tu tak benarkan Bazar Ramadhan di Reko Sentral sebagaimana yang dipohon Persatuan Penduduk Taman Langat Jaya...

Aku percaya, alasan yang depa akan beri ialah "gangguan lalu lintas". Kononnya nak beri alasan yang sama seperti di Jonker Walk, Melaka...

Amacam? Seronok tak bila Selangor di perintah Pakatan Haram? Walaupun MB Selangor tu beragama Islam, dia sendiri tak boleh buat apa-apa demi kepentingan umat Islam di Selangor. Ada Exco Agama pun takde kuasa nak bantu umat Islam...heh!


Kenapa ek? DAP tak jadi MB pun, tapi depa boleh balas dendam kat umat Islam di Selangor. DAP tak jadi Exco agama pun, tapi depa boleh matikan kuasa yang ada pada Exco agama. Kenapa? Sebab depa jadi Exco PBT kot...? Heh!

Ini lah dia Pakatan Haram. DAP is the boss. PKR hanya boneka. Dan PAS pula hanya pencacai pengangkat najis. Mangsanya? Umat Islam laaaa...kan?

Siapa boleh nafikan bahawa bazar Ramadhan merupakan peluang bagi umat Islam untuk cari rezeki lebih? Siapa boleh nafikan kepentingan bazar Ramadhan yang memberi pilihan pada umat Islam untuk menikmati juadah berbuka puasa dengan pilihan yang lebih baik, murah dan menjimatkan..?

Korang fikir la sendiri. Kalau la Kerajaan UMNO/BN yang buat macam ni, aku gerenti pak-pak lebai PAS akan berguling atas jalan sambil pegang bendera DAP memprotes macam orang gila. Tapi bila Pakatan Haram yang buat, depa jadi bisu terusssss..!!! Coward..!!! 

P/s: Setahu aku, area Kajang tu memang ramai penyokong PAS totok.. aku nak tengok apa depa nak buat... pesan aku, jangan jadi pondan la weiii... darai..!!! Heh! 

2 comments:

Anonymous said...

darai??? lama dh aku tak deangaq perkataan tu...
aku sbg anak jati selangor yg lahir di daerah ulu langat (kajang didalam daerah ulu langat) sesungguhnya amat kecewa dan terkilan dgn apa yg berlaku kt negeri kelahiran aku ni...klu dulu sebelum tahun 2008 mana pernah ada pusat urut reflekSEXlogi kt area pekan suntex...tiba bila aku balik semula ke negeri kelahiran aku hujung tahun 2009, dah ada dah...open to public pulak lg tu!!! yg bazar ramadhan ni alasan depa mmg nk elak kesesakan trafik tp BUTOH PAK MAK ANG la weiiii!!! jln kt reko sentral tu bukannya satu lorong...ada 2 lorong setiap hala...dan lokasi niaga tu mmg kawasan parking ja...BODOH LEMBU HUTAN laaa hangpa ni!!! bontot cinababilaknat tu hangpa cium jilat, yg bangsa sendiri nak cari rezeki hangpa hambat!!!

Jordan said...

I don't know why you political fanatics are making this out to be about partisan politics. The reason MPKj scrapped the bazaar is very simple: the people who own/run businesses in Reko Sentral don't want it there. When it was set up in 2011 and 2012, it blocked the roads and also the entrances to businesses. When MPKj and the business owners demanded the bazaar move, the organisers brought in samseng.

The organisers even put up a banner thanking opposition politicians for their support. When I complained to one of those politicians, from the DAP, I was ignored. So IF you're going to say this has something to do with the opposition, it's that they let that illegal bazaar operate two years in a row without listening to the concerns of the business owners. Alhamdulillah this year someone finally listened.

Get your facts straight next time.

Bila Kak Su Bersuara... Heh!