Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Wednesday, July 3, 2013

EKSKLUSIF..!!! KERAJAAN BN KEDAH "ZALIM" PADA IHSB..???!!! @MukhrizMahathir @MukhrizOfficial

Ishhhh... kesian la kat depa ni... gaji depa berapa duit saja sebulannnnn...awat "zalim" sangat ni..???
Baru ni aku dengar ada beberapa boss dari Insaniah Holding yang mengamuk sakan mengatakan depa tak dapat gaji lebih kurang 2-3 bulan dah. Kononnya depa nak kata Kerajaan BN Kedah pimpinan Datuk Mukhriz ni zalim la kot tuuuuu...

Apa lagi... meroyan la puak-puak blogger PAS Kedah yang selama ni dok bertenggek kat "bilik gelap" kat Wisma Darulaman tuuuu... Macam-macam depa tohmah. Depa persoal dan suruh Mukhriz jawab isu IHSB tak dapat gaji ni...heh!

Kononnya kalau Mukhriz tak jawab depa nak buat demo? Heh! Meh sini aku bongkar sikit cerita pasal boss-boss IHSB yang tak dapat gaji tu... Pertamanya, cuba tengok jumlah gaji bulanan depa kat bawah ni... besar mana gaji depa untuk sebulan?


Tu dia gaji depaaa...!!! Mintak derma sikit boleh tak? Heh!
Dah puas beliakkan biji mata masing-masing? Aku nak bagitau... yang tu baru gaji pokok tauuuu... Heh! Ada sorang tu, dia pangku pulak jawatan CEO IHSB... tambah besar la gaji dia... Kalah gaji Mukhriz tauuuu..!!! Gaji MB pun tak besar lagu tu...heh!

Insaniah Holdings ni sebenarnya ditubuhkan PAS dulu. Kalau ikut plan asal, IHSB ni depa suruh cari pendapatan kat luar. Jadi tenaga pengajar ke... tawar perkhidmatan apa-apa ke kat luar sana. Tapi pasal tak reti buat marketing dan berdikari, depa cari makan kat KUIN sebagai tenaga pengajar...

Sebenarnya, KUIN dan Insaniah Holdings ni berbeza. Dulu, KUIN dapat peruntukan RM15 juta setahun. Tapi bila ditubuh IHSB dan KUIN dipaksa terima IHSB sebagai tenaga pengajar KUIN, maka KUIN terpaksa habiskan lebih separuh daru peruntukan tu untuk bayar gaji staff IHSB...

Maka sebab tu la KUIN tak lepas nak pusing gaji staff-staff dia dulu. Patutnya IHSB cari makan sendiri, tapi depa ni pemalas, depa makan pulak hak KUIN... ada ke patut? Dah la macam tu, gaji sorang-sorang tu besar nak mampoihhhhh..!!! 

Sapa nak gaji RM35,000 sebulan??? RM35,000 sebulan tu..!!! Kalau gaji korang RM2,000 sebulan, untuk setahun korang baru dapat RM24,000..!!! CEO Insan Medic tu hanya perlukan sebulan gaji, dah cukup untuk dia makan setahun..!!!

Jadi, kalau dia tak dapat gaji 2-3 bulan tu, apa la sangat kan...? Yang dia dok makan hak staff KUIN bertahun-tahun dulu tu dia tak mau sebut pulakkk. Tu dia la manusia ni... tak reti bersyukur betoi laaa....

Depa ni semua sebenarnya dilantik secara kontrak. Kebanyakkannya tu semua kroni-kroni Jamil. Lepas Jami masukkan depa kat situ, depa angkut pulak anak bini depa masuk kerja kat IHSB dan bayar gaji yang besar-besar belaka... baguih tak perangai lagu tu?

Maka sebab tu la IHSB tak pernah bentang penyata kewangan depa dalam sidang DUN lima tahun lepas. Kalau suruh bentang saja, Jamil lari dan bagi macam-macam helah... mujoq dia tak bagi alasan kucing dia nak nikah kat Siam... heh!

So nak bongkar lagi ke? Heh... ada lagi ni... banyak ni... Aku tunggu lagi depa bersuara. Kalau bunyi lagi baru la kita dedah... Ramai lagi kakitangan yang sayang kat KUIN tu. Depa anytime boleh emel kat kami...kan? kan? kan? Heh! 

P/s: ada banyak lagi nihhhhh...!

1 comment:

Anonymous said...

Masa PAS Kedah ambil alih kuasa dari BN semua CEO and senior officer GLC BN di buangkerja serta merta... BN bila pulak nak buang depa nie... tengok diorg dah minta gaji pulak... bagi chance pada kami yg duk menyokong BN selama ni...

Bila Kak Su Bersuara... Heh!