Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Sunday, June 16, 2013

PANASSS..!!! PAK LEBAI PAS NI NGADA-NGADA TAKMAU LETAK JAWATAN...!? HEH..! @MukhrizOfficial @MukhrizMahathir

Ni ke Pak Lebai PAS tu...?
Sepatutnya, semua puak-puak kroni PAS yang dilantik secara lantikan politik sudah meletak jawatan secara terhormat sekarang. Dah lebih sebulan dah BN merampas kembali Kedah dari jajahan rejim PAS.. takkan tak reti-reti lagi kot?

Depa ni dulu semuanya merupakan penyokong tegar PAS yang adakalanya mempunyai kelayakan "below par" (tak cukup kelayakan pun), tapi saja disumbat masuk ke GLC-GLC anak syarikat Kerajaan Negeri Kedah...

Maka masa tu, ramai la pak-pak lebai yang rasa "terer" pi tenyeh muka kat Ustaz Azizan, buat-buat "hemoi"... "kebuloq" jawatan bergaji besar..! Sampai ada pulak yang hanya berjawatan Executive biasa yang performance "biasa-biasa" saja pun dilantik jadi CEO dan Presiden GLC bertaraf dunia...

Siapa tu? Ceciterr...


Khabarnya salah seorang pak lebai PAS tu kini sedang degil, tak tau malu mempertahankan jawatannya di Kulim Hi-Tech (KHTP). Dia ni dulu dilantik Ustaz Azizan..tu pun khabarnya atas "cable" Yusrin, bekas menantu Ustaz Azizan Razak...

Masa PAS ambil alih Kedah, KHTP sedang ditabdir oleh seorang CEO yang hebat, Datuk Syukri namanya. Tapi PAS lantik pulak seorang "boss" kepada boss KHTP tu. Khabarnya berjawatan Presiden.. lebih power bebbb..!!!

Lepas dia take over KHTP, "pak lebai" tu beri tekanan kat Datuk Syukri dan staf-staf yang dilihat condong menyokong UMNO, walaupun depa tu bukan staff kontrak. Hasilnya, Datuk Syukri, YB Nor Sabrina (sekarang Exco ICT) dan beberapa "shot gun" KHTP letak jawatan...

Depa letak jawatan bukan sebab kalah. Tapi menyampah tengok perangai Presiden tu yang kerja tak profesional dan tak reti manage KHTP. Secara gentleman, depa letak jawatan dan lantak la macamana "pak lebai Presiden" tu nak handle KHTP selama 5 tahun...

Member aku cerita, Presiden ni memang "sengal" tak reti buat kerja satu apa. Tapi dia cukup suka check bumbung, tile kat toilet dan bising kalau toilet kotor... betul ke? Heh! 

Pak Lebai ni juga suka melancong. Kalau gamak boring dok kat KHTP tu, dia buat "pakej pelancongan" ke "oversea". Mudah jaaaa....dia buat la alasan nak cari pelaburan! Heh! Padahal depa sakan makan angin... rakyat Kedah dan warga KHTP jugak yang makan angin keluar asap...

Pelaburan tak masuk pun kat KHTP. Member aku kata, hampir 95% pelaburan kat KHTP tu dibawa masuk oleh Kerajaan BN lima tahun sebelum ni. PAS hanya "ambik nama" saja dan maintain jaga pelaburan tu. 

Paling teruk, depa tak jaga pelabur. Kalau pelabur kat KHTP tu komplen apa-apa, depa bukannya tau settle pun! Contohnya pasal bekalan air di KHTP selalu terputus. Setiap kali takdak air, para pelabur kat situ rugi berjuta-juta tauuuu..!!! Pak Lebai tu buat tak reti saja.. paling tidak pun dia akan salahkan SADA.. PAS memang suka salahkan orang lain...biasa la tuuu...

Peliknya, bila BN ambil alih Kedah balik dari PAS, pak lebai PAS ni buat muka tonyong tak tau malu! Masa Datuk Mukhriz buat kenduri kesyukuran kat Sri Mentaloon tu, dia datang "kipas" MB! Siap buka "aircond" 4 horse power nak "bodek" Mukhriz... muka tak malu betoi!!!

Ada ke patut dia kata dia tu profesional dan bukan orang politik? Cehhhhh..!! Boleh caya, ke? Ni tengok poster kat bawah ni... ni nama sapa ni? Ni gambar sapa buat ceramah "tolak BN" ni? Heh! Dah kantoi macam tu pun masih nak menipu lagi..??? Puuiii..!!! Dasar putar belit pak lebai PAS..!!!

Yang mana satu ek Pak Lebai PAS tuuu..? Heh!

Sampai sekarang Pak Lebai tu tak mau lepaskan jawatan. Kononnya kalau kita nak dia lepaskan jawatan, dia mintak kita bayar dulu pampasan selama 6 bulan tu kat dia...heh! Kalau kami takmau bayar camana? 

Hek eleehhh.. Kerajaan BN Kedah berhak "by law" untuk beri hang notis 6 bulan dari sekarang untuk tamatkan kontrak sebagai Presiden. Hang tak boleh jadi "king" lagi kat KHTP tu. KHTP tu tempat orang buat kerja, bukan tempat Pak Lebai PAS bermewah-mewah bermaharajalela...!

Apa pun, kita tunggu "muka tak malu" tu letak jawatan. Kalau dia letak jawatan segera dengan suka rela, maka dia memang ada maruah. Tapi kalau dia tak letak jawatan, maka....err...er.. faham-faham je laaaa...kan? kan? kan?

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!