Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Tuesday, June 18, 2013

HOT DI KEDAH..!!! BONGKAR DOSA PAS DI KUIN..!!!


Perghhh..!!! Patut la KUIN takdak duit..!!! Patut la KUIN tak lepas "rolling" duit nak bayar gaji staff sampai banyak kali miss bayar potongan zakat... Rupanya duit KUIN tu banyak dihabiskan dengan bayar gaji kroni-kroni Rektor kesayangan PAS, Dr Jamil Osman...

Dengan penjelasan dari Exco Pendidikan, Datuk Tajul Urus, maka terbukti la apa yang kami katakan sebelum PRU ke-13 dulu sememangnya BENAR!

Memang KUIN tak cukup duit nak rolling sebab kena bayar gaj-gaji staff Insaniah Holdings yang dilantik dari kalangan member-member baik Jamil...heh! Nak tahu berapa jumlah KUIN nak kena bayar gaji kroni-kroni Jamil sebulan? Heh!



RM500,000..!!!

Setengah juta ringgit tu bebbbb..!!! Padahal, bilangan staf Insaniah Holding tu tak sampai separuh dari staf di KUIN. Tak silap aku, sebulan jumlah keseluruhan gaji staff KUIN adalah hampir sama dengan separuh jumlah gaji kroni-kroni Jamil tu...

Patut pun Jamil dan beberapa kroninya letak jawatan dan cabut dari KUIN sebelum sempat jumpa Exco hari tu... takut la gamaknya tuuuu...heh! Dah puas tipu Ustaz Azizan, depa blah macam tu saja... Puiiii...! Dah kaya la tu kot...?

Menurut sumber yang aku dapat, topgun-topgun dari kroni Jamil tu ada yang gajinya mencecah RM45,000 sebulan! Mewah betul Jamil bela kroni-kroni dia, kan? Tu baru gaji seorang, kalau 10 orang? Heh! Cuba bayangkannnn...

Insaniah Holdings ni adalah syarikat Sdn Bhd. Peliknya, syarikat ni tak cari job pun. Depa hanya dapat job dari KUIN dan KUIN terpaksa bayar depa bulan-bulan. Patutnya, depa kena cari la pendapatan kat tempat lain... Nak senang kerja la tu.. Makan gaji buta..! Berkat ke rezeki tu?

Tu laaa.. akhirnya KUIN sekarang ni dah hampir terkulai. Kampus kat Kuala Ketil tu kena bayar lebih RM43 juta setahun kat Bank. Lepas tu Kerajaan Negeri kena tanggung sat bayar gaji staff Insaniah Holdings yang ada sebab depa contract basis.. 

Ni semua "taik" yang PAS Kedah tinggalkan kat BN. Kedah dan KUIN dah hampir ranap dalam masa 5 tahun. Patut pun penyokong PAS sekarang ni tengah berdentam-dentum balun sesama depa, terutama yang pernah dapat jawatan di Wisma tu...heh! 

Makin huru-hara PAS lepas PRU ke-13. Hasilnya, ramai orang PAS dah tak caya lagi pada lebai-lebai yang ada atas kepala pemimpin depa. Depa kata, "Kalau PAS macam ni, UMNO lagi baguihhhh..!!!" Bukan aku kata aaa... orang PAS yang kata...heh!

3 comments:

Anonymous said...

Assalamualaikum,

Iklankan apa saja barangan yang anda ingin jual atau iklankan perniagaan

anda di laman web www.produkmuslim.info

Terima kasih

Anonymous said...

Assalamualaikum,

Iklankan apa saja barangan yang anda ingin jual atau iklankan perniagaan

anda di laman web www.produkmuslim.info

Terima kasih

Anonymous said...

Ni lah dlm Islam kata bg amanah kpd yg bukan ahlinya khianatlah jadinya. Igt org PAS tu baik ka? Kopiah atas kepala tu penutup kejahatan dan tamak haloba depa.

KUIN yg dlunya INSANIAH zaman UMNO cukup gah dan hebat, anak2 macai2 PAS lah yg majoriti mengaji di KUIN.

Tp skrg, apa jadi? siapa Ykjud Makjud sbnr di Kedah?

rosak dr bumi sampai gunung.. laut ke darat.. REJIM PAS!

Bila Kak Su Bersuara... Heh!