Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Wednesday, June 12, 2013

GEMPARRR...!!! MUKHRIZ RENOVATE PEJABAT MB GUNA DUIT RAKYAT..???!!! @MukhrizMahathir #DemiKedah

Tu diaaaa..!!! Dahsyat betoi la puak-puak blogger PAS Kedah! Apa yang jadi kat Wisma Darulaman tu semua depa tauuuu..!!! Aku rasa, makcik pakcik cleaner tu cuci toilet pun depa tau pukul berapa jadual cuci tuuu....ish..! ishh..! ishhhh..!!!

Terbaru, depa tuduh kata MB Kedah tengah renovate pejabat MB. Siap buat dialog kat cafe lagi woooo..!!! Nampak macam real jer... Tapi betul ke MB tengah ubah suai pejabat MB?

Aku sebenarnya tak pernah la masuk Wisma tu. Bukan apa, tempat tu untuk Kerajaan Negeri buat kerja, apahal pulak aku nak ke sana, kan? Jadi aku pun tanya la member aku yang la ni dok kat Wisma tuuu.... begini cerita sebetulnya....


Memang betoi la MB tengah renovate opis dia. Mukhriz nak buat opis 10 tingkat....
1. Tingkat pertama nak buat garaj tempat parking bot mewah untuk pegawai khas dia dari kolumpo tuuuu...
2. Tingkat dua nak buat dapur MB... semua kelengkapan dari Perancis dah sampai kat port... tinggal nak pasang saja.... dapur tu boleh masuk dalam 100 orang makan laaa...
3. Tingkat tiga nak buat court tennis... ye laaa... letih-letih kerja, MB nak bersukan..main tenis macam Anwar dengan Nallakaruppan dulu....
4. Tingkat empat pulak tengah renovate untuk dijadikan tempat melepak kawan-kawan Mukhriz dan pegawai-pegawai dia dari Kolumpo... semua ada kat situ... bar.. pool... lounge karaoke... awekkk... semua adaaa....

5. Tingkat lima pulak nak buat opis MB... opis tu ditempah khas dari UK dan digabungkan konsep kontemporari dari Timur Tengah... renovation tengah rancak dibuat sekarang... lebih hebat dari opis Barrack Obama...

6. Tingkat enam pulak tengah diubahsuai nak dijadikan panggung wayang... mini cinema... kerusi-kerusi mewah dan santai tengah dipasang sekarang ni... skrin gergasi dan sound sistem tercanggih pun dah diorder..esok lusa sampai la tuuu...

7. Tingkat tujuh pulak dikhaskan untuk TMK... tempat operasi TMK yang terbaru... PC, server, dan internet dengan kelajuan 100mg sedang dibina kat situ... kiranya TMK bersarang kat tingkat 7 la lepas niihhh....

8. Tingkat lapan pulak akan dijadikan "pent house", tempat Mukhriz lepak dengan family.. Kalau MB malas nak balik rumah, maka dia lepak kat situ laaa... lengkap semuanya dengan prasarana mewah!

9. Tingkat sembilan tu pulak tukang dok tengah buat ball room disko... kiranya ala-ala House Bar yang PAS bagi lesen kat Alor Mengkudu tu laaa... DJ-DJ lebih seksi dari House Bar tauuuu..!!! Heh!

10. Tingkat paling atas ni MB nak buat swimming pool..! Hehehehee... boleh TMK tumpang menyelam sambil "google" tak? Heh! Boleh bela ikan karin la dalam swimming pool tuuuu....!!!
Amacam? Best tak? Itu la jawapan "sacarstic" dari aku.....bukan member aku...!!! Heh! Nak tahu kenapa aku jawab macam tu?

Sebabbbb... member aku kata, takdak sebarang renovation pun sedang dijalankan di pejabat MB Kedah...! Malah.... member aku kata, Ustaz Azizan la yang buat renovation masa dia mula-mula masuk pejabat MB dulu... heh!

So... sekarang ni apa cerita bebbbb??? Tak mungkin member aku ni "muhong" sebab dia dah kerja kat Wisma tu sebelum PAS perintah Kedah sampai la sekarang ni... MB dah berganti-ganti... dan dia tahu apa yang berlaku kat Wisma tuuu...heh!

Broo... aku dah pesannnn... Jangan la amalkan fitnah atau persepsi murahan... Cerita yang betul laaa.. tu baru cara Islam. Islam tak ajar fitnah-fitnah ni brooo.. Masa PAS perintah dulu, kami keluarkan fakta, bukti dan bongkarkan kebenaran... takdak pun kami main fitnah...

Berlaku adil la kat orang Kedah... nak cerita apa-apa kat blog tu biarlah benar dan betul. Berikan bukti kalau ada. Tapi setakat dialog yang direka-reka...baik tak payah la brooo... buat malu PAS Kedah saja... 

Awat? Mahfuz ajaq hangpa buat kerja lagu tu ka? Patut pun Ustaz Azizan marah kat hangpa sebelum ni.... heh! Kena jerkah degan Ustaz Azizan? Padan muka...!!! Memang layak kena jerkah pun...heh!

3 comments:

Anonymous said...

Dorang memang dah rancang duke.Plan dorang pasca pru13 ni utk pru14 nanti nak attack kaw2 personaliti Mukhriz.Nama ja parti islam.Buat malu islam ja.Sebab tu sy kalau benci macam mana pun dengan BN, no way sy vote pas nih.Rela tak undi.Tapi stakat nih baru sekali layak ngundi.hehe.Rasa macam khianat islam pulak.Senang2 meggunakan agama utk politik murahan dorang.Nak vote PKR?Rasa macam jadi pengkhianat negara.DAP?Pengkhianat agama dan bangsa.hmmm...
Korang memang kena proaktif utk counter attack puak2 nih dan utk protect Mukhriz.Memang ni agenda dorang.Gud Luck!!

Anonymous said...

Wei..kalau betul renovate 10 tingkat rasa Kit Siang mati stroke jantung dulu, Pak Nuar terkeluar apa yang patut..kacang merah, kacang pea, kacang hantu semua keluar nanti..Guan Eng diam tak diam tak mau kalah..siaplah Komtar jadi KomEng..mana boleh kalah dengan ofis MB Kedah..

Anonymous said...

tuan nk tnya ckit...klu nk hntaq surat ke mb kdah...ada alamat lgkp dak..

Bila Kak Su Bersuara... Heh!