Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Thursday, June 27, 2013

GEMPARRR..!!! AHLI DAP SEUMUR HIDUP CUBA LANCAR "MALAYSIA SPRING"..?!!!


Aku nak tanya korang, kalau la "Malaysia Spring" terjadi kat negara kita ni macam yang berlaku kat negara-negara Arab tu, korang takut tak? Alaaa... yang tunjuk perasaan, buat huru-hara, buat kerja ganas dan memberontak untuk gulingkan kerajaan tu... korang takut tak?

Heh! Kalau korang nak tahu, DS Najib dan semua majoriti rakyat Malaysia yang menyokong BN ni tak pernah takut perkara tu berlaku! Try la buat kalau berani... tu pun kalau betul berani laaa...

Tapi ada sekor celaka DAP ni ada hati nak cuba buat "Malaysia Spring". Padan muka! SB dah angkut dia ke balai untuk disoal siasat. Tu pun Si Koperal Singh ada jugak hati nak tanya pasal Cina malaun tak sedar diri yang ditahan polis tu dalam Parlimen... Cisss..!!! Dasar DAP laknatullah..!!!


Kerajaan Tidak Takut Slogan ‘Malaysian Spring’

Kerajaan tidak gentar dengan slogan ‘Malaysian Spring’ yang digambarkan sebagai usaha pihak tertentu untuk menggulingkan kerajaan melalui demonstrasi jalanan.

Malah Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, kerajaan juga tidak akan mengambil sebarang tindakan terhadap mana-mana pihak yang menggunakan perkataan ‘rakyat’ bagi menyuarakan rasa tidak puas hati terhadap keputusan Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13).

“Kerajaan tidak takut kepada perkataan ‘Malaysian Spring’. Asas yang saya tekankan ialah apa-apa tindakan yang dilakukan mestilah berpandukan kepada Perlembagaan Persekutuan kerana ia adalah perkara pokok,” katanya pada persidangan Dewan Rakyat di sini, Rabu.

Beliau menjawab soalan yang dibangkitkan Karpal Singh (DAP-Bukit Gelugor) berhubung tindakan polis menjalankan siasatan terhadap ahli seumur hidup DAP, Dr Chen Man Hin yang menggunakan terma ‘Malaysian Spring’.

Sebelum ini dilaporkan bahawa Dr Chen dipanggil untuk disoal siasat pihak polis kerana didakwa merancang untuk menggulingkan kerajaan melalui demonstrasi jalanan seperti yang berlaku di Timur Tengah melalui gerakan yang dikenali ‘Arab Spring’.

Mengulas mengenai perkara itu, Najib bagaimanapun berkata sebarang tindakan undang-undang berhubung siasatan terhadap Dr Chen adalah di bawah bidang kuasa Peguam Negara.

Kepada soalan asal yang dikemukakan oleh Datuk Dr Abd Latiff (BN-Mersing) berhubung penyalahgunaan perkataan ‘rakyat’, Najib berkata Perlembagaan Persekutuan memberi kebebasan kepada masyarakat untuk menyuarakan pendapat dan pandangan.

Namun tegas Perdana Menteri, kerajaan tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan terhadap mana-mana pihak yang melangkaui batas Perlembagaan Persekutuan. – mStar Online

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!