Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Friday, June 14, 2013

BONGKARRR..!!! ISTERI KETUA PEMUDA PAS JADI PA EXCO KERAJAAN BN KEDAH..???!!!

Gunting dalam lipatan kain batik...!
Ada member aku di Wisma Darulaman beritahu tentang cerita tak sedap didengar. Betul ke? Kalau tak betul takpa la.. tapi kalau betul? Bukan apa.. tak sesuai sangat. Aku tak tahu la perkara ni sabotaj dari pihak tertentu, disengajakan atau tidak disengajakan... tapi perkara ni memang tak patut pun...

Ada ke patut pihak tu letakkan isteri kepada seorang Ketua Pemuda PAS jadi PA (Personal Assistant) salah seorang Exco Kerajaan BN Negeri Kedah? Pelik sangat bunyinya.. Kontra sangat tu..!

Bukan la nak dengki atau nak tabur pasir kat periuk nasi orang. Tak baik buat perangai macam tu. Tapi meletakkan seorang isteri Ketua Pemuda PAS sebagai PA kepada seorang EXCO BN, itu adalah satu perkara yang sangat tidak sesuai...



Macam-macam perkara boleh berlaku dan macam-macam info yang boleh dibocorkan. Seorang PA memegang banyak info, kan? Dan mampu ke PA kepada EXCO tu jamin tiada sebarang konflik of interest atau kebocoran maklumat berlaku kat suami dia?

Kalau dokumen tak bocor, berkemungkinan besar info-info akan bocor jugak kalau dia terlepas cakap kat suami dia tu, kan? Bahaya sangat tu. Alaaa... bukan kami tak tahu banyak info dari Wisma yang bocor bila MB dan Exco masuk Wisma hari tuuuu...dah banyak dahhh...

Aku mintak supaya Exco berkenaan hati-hati. Paling terbaik ialah tukar PA. Hantar la dia kerja kat mana-mana. Jangan la buang kerja. Kesian la kat dia.. dia cuma cari makan saja dengan Kerajaan BN... Tapi kita doakan supaya dia profesional la bila buat kerja...kan? 

Aku harap Exco berkaitan alert perkara ni... Bukan apa.. sekadar nak mengingatkan saja...

2 comments:

MUMMY ROKIAH said...

Salam,
Tolong buktikan siapa, di mana dan namanya....
Biar beringat dari awal.

hero_labu said...

Gelojoh la mummy nih!..muahaha...

Bila Kak Su Bersuara... Heh!