Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Thursday, May 2, 2013

PANASSS..!!! PAS KEDAH TERTINGGAL SEKOTAK "TAIK" DI WISMA DARULAMAN..?!!!

Aku difahamkan, puak-puak PAS dah angkut barang-barang depa di Wisma Darulaman. Berkotak-kotak depa bawak keluar. Aku cuma nak ingatkan, angkut barang-barang hak milik peribadi sahaja tauuuu..!!!

Bukan apa, aku risau jugak kalau depa angkut habih apa yang ada dalam Wisma Darulaman tu. Silap-silap kerusi meja pun depa nak angkut sekali bawak balik rumah depa. Ingat la, semua tu hak milik kerajaan negeri... bukan harta meredak depa...

Paling penting, aku nak ingatkan puak-puak PAS kat Wisma tu supaya jangan lupa angkut sekali dokumen-dokumen projek yang depa sapu tu. Terutamanya Perbadanan Menteri Besar Kedah (PMBKed). Banyak sangat "lubang" yang nak kena tutup tu...heh!


Bukan apa.. kalau nanti BN take over Kedah pada malam 5 Mei ni, susah la puak-puak PAS. Puak-puak PAS ni pun saudara seagama aku jugak. Susah la kalau depa "kantoi" nanti...kan? Jadi jangan lupa angkut sekali "taik" yang depa dok "lunggok" kat Wisma tu...

Pesan aku, puak-puak PAS di Wisma tu supaya "double check" balik...kot-kot la tertinggal apa-apa dokumen penting...kan? Heh! Susah nak menjawab nanti. Dah la "kantoi", penyokong sendiri tau pulak salah laku depa.. tak ke haru... mana nak letak muka, kan?

Aku cadangkan supaya Sanusi Md Noor sendiri yang round segenap pelosok Wisma Darulaman tu. Pegang kotak besar dan round betul-betul. Manalah tahu ada "taik" yang tercicir..kan? Kutip bawak balik rumah je laaa...heh!

P/s: PAS Kedah tinggal hutang berbilion di Kedah, teruk la BN nak settlekan kebodohan depa tu... adehhhh..!!!

4 comments:

Anonymous said...

PAS = HARAMJADAH

Berita dari gunung said...

Taik keraaeh tak pa sebab boleh susun dalam kotak baik-baik. Yang payah ialah cirit jenih tak tentu masa....

otaistillkick said...

Apakah pilihan raya kita menjatuhkan kerajaan. Sekarang adalah kerajaan sementara , bermakna tiada kerajaan.Kerajaan tak bertanding dlam PRU. yang bertanding adalah PARTI PARTI politik. Bukan nak jatuhkan kerajaan tapi nak LANTIK kerajaan.Kenapa kita perlu memilih kerajaan yang benar-benar dapat mentadbir negara. Tanggung jawab setiap rakyat yang mendaftar sebagai pemilih wajib menentukan kerajaan yang bertanggung jawab.

http://relaxkedaikopi.blogspot.com/2013/04/jom-kita-renung-bersama.html

Anonymous said...

ape nak heran. Takat Sanusi Md Noor yg ntah hapa2 korang boleh pilih jd Setiausaha Politik MB.
Dah la kene buang sekolah menendang cikgu, mulot srupa jamban ulat taik. degree USM tu beli ke buat sdri

Bila Kak Su Bersuara... Heh!