Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Tuesday, May 21, 2013

GEMPARRR..!!! PEMUDA PAS DAPAT TIKET FREE AIR ASIA X PERGI BALIK KE LONDON..??!!!

Tukang bodek CEO Air Asia X ni dapat tiket kapal terbang free ke???
Aku jangka mamat kat atas ni akan diberikan tiket kapal terbang percuma oleh CEO Air Asia X, Azran Osman - Rani. Dia terang-terang mewakili Pemuda PAS, mempertahan dan memuji tindakan CEO botak tu mencerca Utusan sebagai akhbar yang rasis...

Pada aku, Timbalan Ketua Dewan Pemuda PAS yang bernama Suhaimi Aziz ni tak faham isu sebenar dan boleh dianggap sebagai "tak reti, tapi nak bercakap". Bro... berapa tiket hang dapat dari Azran? Tiket pegi-balik London ke? "Tiket ke syurga" yang Nik Aziz bagi tu tak cukup ke bro?

Isu sebenar yang cetus kemarahan orang Melayu ialah sikap berat sebelah CEO botak tu. Sebelum ni dah banyak kali dah akhbar-akhbar Cina kurang ajar, biadap dan bersikap rasis. Salah satunya, cuba tengok bukti kat bawah ni...


Kenapa si botak Air Asia X tu tak kritik akbar Sin Chew yang siarkan kartun rasis nih?
Aku nak tanya si botal playboy yang dikatakan suka berpoya-poya dengan peramugari Cina Air Asia tu, kenapa tak balun surat-surat khabar Cina tu? Kenapa Utusan saja? Weiii.. be fair laaa.. kenapa perlu ada double standard..??? Hang nak kena baling batu kat kepala botak tu baru reti nak pikir ke?

Kalau botak tu nak kritik, kena tengok semua sudut la. Kena adil. Utusan dia kecam, tapi akhbar Cina dia buat tutup mata? It's not fair la brooo... hang tak belajar pasal fairness kat Oxford ke???

Oi botak, hang ingat Utusan kebulur sangat nak hang iklankan Air Asia kat Utusan? Cehhhh.. boleh blah la broooo... Utusan tak perlu ada iklan dari sebuah company yang bagi makan CEO Melayu takde maruah macam hang. 

Nampak bijak kat atas kertas jer, tapi cemar maruah bangsa! Ada nilai ke? Kalau dah baik dengan "si kitul" tu...maka fahaman pun Melayu liberal macam "si kitul" tu... apa nak jadi hang ni?

Hang ugut nak tarik balik iklan Air Asia? Dipersilakan? Hang ingat kalau Air Asia langgan iklan kat Utusan tu maka Utusan tak boleh dedah keburukan dan kejelekan yang berlaku dalam syarikat hang? Heh! Silap besar la brooo...

Oleh kerana Air Asia X dah bermusuh dengan Utusan dan majoriti bangsa Melayu kecuali yang sama spesis dengan Azran botak ni, maka aku nasihatkan supaya Air Asia tutup serapat-rapatnya segala lubang kelemahan, masalah dan isu negatif kat syarikat tu...

Bukan apa, kalau Azran create war dengan Utusan, maka dia dah create war dengan majoriti blogger pro-UMNO kat negara ni. No hard feeling kepada Tony dan Tan Sri Rafidah Aziz. Kalau taknak kena serang, Azran perlu letak jawatan sekarang atau Tony dan TS Rafidah perlu pecat dia serta merta.

Kalau tidak, tanggunlah nasib selepas ni. Aku bukan nak ugut. Tapi kalau tengok pada wave yang semakin hangat menghentam Air Asia, aku rasa Tony dan TS Rafidah dapat hidu serangan tu berpunca dari siapa dan apa isu yang mencetus serangan tu...kan?

Jadi, faham-fahamlah dengan sensitiviti bangsa Melayu kat Malaysia ni. Langgar je sensetiviti tu, maka bersedialah untuk terima apa yang patut..kan? kan? kan? Jangan salahkan kami kalau kesalahan itu ada pada diri anda sendiri...heh!

3 comments:

Anonymous said...

PAS itu bukan Islam dan Islam itu bukan PAS

Anonymous said...

Aku cukup risau dengan pegangan agama mereka yang menganut hamPAS dan takPiKiR punya orang, Allah diduakan, hati gelap gelemat, rasanye mereka ni ada minum air holly yang selalu kita dengar tu, tak mahu menerima apa-apa kebaikan didunia ni. Semoga hati mereka dapat dibersihkan dan mati semuanya dijalan yang lurus......

Anonymous said...

Azran masih belum cukup bijak untuk menjadi seorg ahli korporat. Nmpknya masih terlalu jauh lagi. Tindakan itu akan memberi impak kpd bisnes air asia.

Bila Kak Su Bersuara... Heh!