Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Sunday, May 26, 2013

APA..??? ADAM ADLI WAKIL SUARA MAHASISWA..??? KHUAKKK PTUIHHHH..!!!

Dulu, aku banyak kali jugak la tulis pasal Adam Adli ni. Bukan apa, budak ni melampau sangat. Dia fikir dia sapa nak buat kecoh kat negara kita ni? 

Macam-macam dia dah buat. Cabut bendera, tidur atas jalan, panjat pagar, jadi ketua perusuh budak-budak hingusan... macam-macam gila dia dah buat...

Sebenarnya, aku malas nak menulis pasal budak ada otak tapi takde akal ni. Bukan apa, kalau tulis pasal dia ni seolah-olah bagi publisiti murahan pulak kat dia. Sedangkan he's just nobody.. just a piece of crap..!!!

Tapiii...



...Bila ada dia dan puak-puak Pakatan Haram kata dia tu "mewakili suara mahasiswa seluruh negara", maka aku terpaksa tulis jugak la pasal mamat yang digantung belajar di UPSI ni...

Aku pernah muda. Aku pernah belajar di universiti dan pernah memberontak. Biasa la.. darah muda.. cepat panas orang kata... Tapi kitorang dulu takde la macam dia. Kitorang dulu bantah perkara yang logik, berfakta dan takde jadi "anjing" untuk mana-mana pihak..!

Kami dulu berjuang untuk mahasiswa. Politik pun politik mahasiswa. Kami berpolitik ideologi saja secara intelek. Walau kami berbeza pendapat, kami baik sesama kami dan sedia berunding dengan pihak Fakulti, HEP, Pendaftar, Rektor mahupun pihak Kerajaan sekali pun..

Tapi kami tak tidur atas jalan tanda protes. Kami tak panjat pagar dan buat kelakuan ganas macam puak Adam Adli ni. Kami takde pukul polis. Kami tahu...kalau kami buat semua tu, kami akan dianggap bodoh dan bahlul! 

Kami mahasiswa time tu...dan kami ada otak, IQ dan akal untuk berfikir! Kami takkan calarkan imej kami dengan perbuatan bodoh dan bangang macam tu...kan? Aku rasa ramai mahasiswa lapis aku dulu setuju dengan kenyataan aku ni...

Adam Ali dianggap "wakil suara mahasiswa"? Heh! Tolong kirim salam sikit kat dia. Dia tu "wakil suara Anwar Berahim" laaa... bukan mahasiswa! Mahasiswa kat negara ni lebih 90% menyampah kat Pakatan Haram...khususnya Anwar Berahim..! Diorang tak sebodoh Adam Adli...

Siapa? Safwan Anang? Khalid Ismet budak Syi'ah tu? Please la weiii... geli geleman aku sebut nama depa. Depa ni semua bukannya wakil mahasiswa punnn... perasan je lebih....heh!

Jadi, aku harap korang ada otak dan akal untuk berfikir pasal Adam Adli and the gang tu. Bukan apa... melampau sangat sampai naik menyampah tahap gaban pulak bila aku tengok apa yang depa buat dan kata kat media lately... sampah..!!!

2 comments:

Anonymous said...

BOIKOT BARANGAN GENG DAP

SENARAI BARANGAN SEKUTU DAP


MINYAK MASAK
1) Minyak Sri Murni
2) Minyak Knife
3) Minyak Buruh
4) Minyak Naturel
5) Minyak Daisy

MINUMAN
1) PowerRoot Ali Café
2) PowerRoot Oligo Cereal
3) PowerRoot 9Spot Isotonik
4) Malta
5) Teh Cap Masjid
6) NutriMalt
7) Teh Guru Cap Masjid
8) Drinho All Drinks
9) Isomax Isotonic
10) HomeSoy
11) 100 Plus
12) Sprite
13) Coca-Cola

BARANGAN PENGGUNA & MAKANAN SEGERA
1) Pau Ahmad
2) Sri Murni Nugget
3) Marina Tuna
4) Marina Nugget
5) Roti Massimo
6) Farm Crows Butter
7) Tepung Gandum Cap Sauh
8) Semua Prodik London Biscuits (London Rolls DLL)
9) Semua Produk Khee San Bhd (Gula-Gula Fruit Plus, Fizzy Orange, Mint, Wafer & Lain-Lain Makanan Tepu)
10) Semua Produk Malaysia Dairy Industries Ple Ltd (Vitagen, Marigold, Peel Fresh, HL Milk DLL)
11) Semua Produk NONA
12) Colgate

RESTORAN
1) Old Town White Coffee
2) Baskin Robbins Ice Cream
3) Dunkin Donuts
4) Sakae Sushi
5) Mc Donalds
6) Restoran Papa Rich
7) FourLeaves
8) Secret Recipe
9) Chicken Rice Shop
10) Starbucks


PASARAYA
1) Pasaraya EconSave
2) Pasaraya 99 SpeedMart
3) Pasaraya KK mart
4) Pasaraya NSK
5) Giant

BARANGAN & PERKHIDMATAN PENGGUNA (BUKAN MAKANAN)
1) Goh Ban Huat (GBH) –Pengeluar kelengkapan tandas & pembentungan
2) Focus Point (Optometrist)
3) Bas Konsortium Ekspres
4) Bas KKKL Ekspres
5) Bas Five Star
6) Bas TranStar
7) Bas Genting Ekspres
8) S & S Ekspres
9) Eagle Ekspres
10) Bas SE Super
11) Antar Holiday
12) Boon Best
13) Air Asia
14) Revlon
15) Timberland
16) Johnson-Johnson
17) Kimberly-Clark
18) Seng Heng
19) Popukar Book Store

MEDIA
1) The Sun
2) The Star
3) Semua Akhbar Berbahasa Cina
4) Rocket
5) Suara Keadilan
6) Malaysiakini


Update sehingga 26 Mei 2013, Kalau saper-saper ada maklumat barangan @ perkhidmatan penyokong DAP @ PKR yang perlu diboikot sila maklum….ABC…BCL…

GMC said...

salam.Admin

Mohon jasa baik tuan linkkan Blog GMC ke laman baru: Http//gmc-gunungmatcincang.blogspot.com.

wassallam- GMC

Bila Kak Su Bersuara... Heh!