Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Thursday, April 11, 2013

USTAZ AZIZAN..TOLONGLAH MAKAN UBAT TUUU..!!! #TukarKedah @AzizanRazak @MukhrizMahathir

Ustaz Azizan...terdesak sangat ke ni? Terdesak sangat nak pertahankan kuasa sampai salah diri sendiri pun nak salahkan UMNO jugak? Mungkin Ustaz tak makan ubat kot masa keluarkan statement kat media baru ni?

Ustaz...

1,000 pelajar KUIN kat kampus Kuala Ketil yang Ustaz banggakan sangat tu dipindah keluar dari "kediaman" kampus tu bukan salah UMNO. Salah Ustaz dan Rektor kesayangan Ustaz tu laaa.. Kenapa nak alihkan kat UMNO pulak?

Ustaz...


Ustaz suruh bebudak KUIN tu pindah dari cawangan depa dalam keadaan tergesa-gesa. Kolej kediaman tak siap lagi. Baru pacak tiang! Takkan depa nak tidoq sandar kat tiang tu kot?

Ustaz arahkan kontraktor buat asrama "pre-cast" (pasang siap) dalam masa 4 minggu. Tempoh tu mana cukup. Bukan nak siapkan reban ayam tu, Ustaz. Tu projek asrama pelajar. Bukan kandang kambing...

Lepas gagal siapkan asrama, Ustaz paksa juga budak-budak tu pindah. Ustaz suruh depa tidoq dalam bilik kuliah. Mana boleh ustaz! Salah tu... Ustaz ingat semudah tu ka? Ikut undang-undang IPT tu salah tu Ustaz...

Bila tengok budak-budak tu dianiaya Ustaz dan Rektor kesayangan Ustaz tu, maka terpaksa la UMNO bela budak-budak tu. Memang kerja UMNO bela kebajikan rakyat. Takkan itupun Ustaz nak salahkan UMNO jugak?

Patutnya Ustaz buat kerja cara Islam la, Ustaz. Cara tu bukan cara Islam. Cara Ustaz tu cara zalim, tidak meletakkan sesuatu pada tempatnya. Tempat tinggal budak-budak tu di asrama, bukan tinggal di bilik kuliah...

Harap Ustaz makan ubat la noooo... Bukan apa, kalau Ustaz tak makan ubat, saya risau Ustaz keluarkan statement yang back fire, makan diri dan mengarut meraban tak tentu hala lagu tu lagi. Udah-udah la Ustaz... kalau tak reti jadi MB, bagi balik la kat BN...

Bukan apa..Ustaz jugak yag sebut, kan? "Daripada aku bagi jawatan MB ni kat puak "wahabi" (Phahrolrazi la tuuu..), baik aku bagi kat UMNO", kan? Ustaz kata lagu tu lebih kurang, kan? Takkan Ustaz tak ingat? Ustaz nak saya supply ubat pulihkan ingatan ka? Heh!

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!