Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Friday, April 5, 2013

LAWAK PAGI NI..KIT SIANG, HADI, POK NIK & ANWAR MAIN KERUSI MUZIK..!!!


Masa kecik-kecik dulu, aku selalu jugak masuk sukaneka...

Main acara kerusi muzik...berebut kerusi sampai ada yang jatuh...

Selalunya aku kalah...mengalah dan beri peluang pada adik-adik yang lebih kecik dari aku...

Tapi yang ni lain pulak cerita...

Masih berebutkan kerusi jugak, cuma direbut oleh "kanak-kanak tua"..!!!

Ada yang berebut kerusi DUN dan ada yang berebut kerusi Parlimen...

Aku ingat yang kecik-kecik kat bawah saja yang bergaduh rebut kerusi...

Rupanya yang besar-besar dan tua bangka pun berebut jugak kat atassss..!

Tu pun jangannnn... "sehati sejiwa" kononnnnnn... Puiii..!!! Jangan temberang la weiiii..!!!

1 comment:

Anonymous said...

lagu yang sesuai dinyanyikan semasa berubut kerusi ...

tanya sama najib apa sebab goyang
tentu jawab najib sabah nak hilang ...
tanya pada nwar kenapa sabah nak hilang ...
tentu jawab nwar sabah kan diserang ....

tanya pada nwar siapa menyerang ...
tentu jawab nwar ... misuari punya angkatan
tanya pada nwar siapakah dalang ...
tentu jawab nwar "I kenal itu orang"

pada manila post dan reuters berita terhidang ...
jawaban diberi pemimpin pembankang dalang
tanya pada nwar benarkah berita dikarang ...
tentu jawab nwar "you ulang I saman kang"

tanya pada mat sabu siapa peliwat terbilang
tentu jawab mat sabu nwar dalam syarahan
tanya pada karpal siapa moralnya hilang
tentu jawab karpal nwar dalam perkataan

tanya pada azizah siapa anugerah tuhan
tentu jawab azizah nwarlah sayang
tanya pada bad rule siapa imam mehdi pilihan
tentu jawab ustaz nwar dalam ingatan

tanya pada abim siapa hebatnya orang
tentu jawab abim nwarlah pilihan
azizah bini nwar turut dijulang
anugerah khadijah isteri nabi diberi sandang

tanya pada saiful siapa liwatnya seorang
tentu sumpah saiful nwarlah jantan
tanya pada eskay siapa pelanggan jalang
tentu sumpah eskay nwarlah jantan

tanya pada khalifah lim siapa pm pakatan
tentu jawab khalifah lim nwar ditatang
tanya pada haji adi siapa pm pakatan
tentu jawab haji adi nwar dalam perjanjian

tanya pada nik aziz siapakah ahli surga tersayang
tentu jawab nik aziz nwar dalam ilham
orang umno kena jilat kaki inilah orang
memang sangat hebat ini binatang

Bila Kak Su Bersuara... Heh!