Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Wednesday, April 24, 2013

GEMPARRR..!!! PAS KEDAH MARAH RAKYAT GANTUNG SPENDER LELAKI MIRIP CIKGU PA..???



Aku dengar, PAS Kedah marah kat BN dengan kewujudan banner-banner yang kononnya "menyakitkan hati" depa yang tergantung di seluruh Kedah sekarang ni. Habis depa bawak turun banner-banner tu...

Bila ditanya, mana depa tau banner tu BN yang punya, depa guna kes di Langkawi di mana ada pihak UMNO yang buat laporan polis tentang banner yang diturunkan secara sengaja. 

Cehhhh..!!! Kalau jadi kat Langkawi pun, belum tentu akan terjadi kat Alor Setar. Mana tahu kalau PAS sendiri yang naikkan banner tu? Camana? Alaaahhhh.. bukannya orang tak tahu PAS Kedah tengah bergaduh sakan sesama sendiri sekarang ni...


Cuba check dengan Azizan, Phahrolrazi atau Mahfuz "Bean". Mana tau kalau puak depa yang buat dan kutuk hangpa dalam beberapa siri banner tuuuu..kan? ...heh!

Marah punya pasal, depa suruh Setiausaha JPN, Zamri dan "sedara baik" aku, Zul Ya untuk buat sidang akhbar pasal isu ni. Kononnya banner-banner tu berunsur fitnah dan menimbulkan kemarahan orang ramai...

Aku nak tanya, fitnah tang mana tu? "Depa robohkan Madrasah Salihiyah, Kita robohkan PAS", salah kat mana tu? Kerajaan mana yang robohkan Madrasah Salihiyyah tu? 

Madrasah tu tak payah kena roboh pun asalnya sebab arkitek dan engineer yang buat projek tu boleh elak dan dah ubah pelan asal projek supaya tak ganggu Madrasah tu. Jangan sampai kami panggil arkitek dan engineer tu buat kenyataan...


Fitnah kat mana lagi pasal LGBT tu? Anwar sendiri sokong LGBT! Bukan fitnah pun. Hang ni nama saja graduate, tapi tak faham ke apa yang Anwar cakap dalam interview dia dengan wartawan asing hari tu? Puiiii..! Tu laaa...baca lagi Harakah saja...lain kali baca yang lain jugak, baru adil!

Pasal logo yang ada kat banner tu pulak, aku nak tanya la kan, Anwar tu pakai logo apa? PAS yang runtuhkan madrasah dan jadikan Alor Setar tu mini Danoq tu pakai logo lagu mana? DAP pakai logo roket ke atau depa pakai logo setan bertanduk? Standard la tuuu...
Ni apa benda doa lagu ni weiii..? Nak cari gaduh ke apa? Awat tak buat sidang akhbar jugak?
Dah tentu la banner tu depa letak logo semua parti Pakatan Haram! Habih tu takkan nak letak logo Manchester United kot? Apa laaaa..!!! Agak-agak la... sekarang ni demam PRU, kan? Bukan demam EPL..!!! Man U dah juara laaaaa..! Lepas ni BN pulak nak juarai Kedah!

Apa laaaa..!!! Kes banner pun hangpa nak buat sidang akhbar. Kah! Kah! Kahhh!!! Hangpa tak ingat dulu masa PRU ke-12 dulu? Berapa banyak banner yang hangpa gantung untuk buruk-burukkan imej BN masa tu? Hangpa lupa ka?
Ni apa hal ni? Awat hangpa tak komplen? Heh! Ingat kami heran?
Masa tu ada kami komplen? Ada BN buat PC pasal banner? Mengada-ngada betoi laaa..! Hangpa buat "halal", BN buat "haram"? Lagu tu? Yahudi mana ajar hangpa ni?

Hangpa kata banner tu menyakitkan hati orang ramai? Sapa yang sakit hati sebenarnya? Orang ramai atau hangpa sendiri yang sakit hati? Sakit hati bila "dosa-dosa" hangpa kat rakyat tu ditonjolkan pada umum? Hek elehhhh...poyo la pulakkkk...

Lagu ni laaa.. Aku dapat tahu, ada orang PAS sendiri yang naikkan banner hentam Azizan, Phahrolrazi dan Mahfuz "Bean". Mat Sabun yang nak bertanding di Pendang tu pun puak PAS tak puas hati dan nak keluarkan banner jugak...
Dari banner sampai buat buku lagi haaaa... tu logo apa tu? Puii..!!!
Hangpa pi la siasat sendiri benda ni. Jangan tuduh kami. Kami ni mana ada duit nak cetak banner semua ni. Jangan pulak nak tuduh BN. Banner BN banyak lagi yang belum di gantung. Banyak sangat sampai tak sempat nak gantung.

Aku rasa, banner tu semua rakyat yang marah kat PAS yang gantung. Pasal apa rakyat Kedah ni marah sangat kat PAS, itu hangpa pi tanya depa. Dah tentu la ada sebab! Mungkin pasal hangpa tak tunai janji nak "upgrade" PASTI dulu kot...sapa tau, kan?

1 comment:

anjingbaruababi said...

Yang PAS buat tu semua dari Allah dari Al-Quran dan dari Hadis, sebab tulah apa yang PAS buat semuanya betul dan tak salah...kutuk PAS , roboh PAS bermakna roboh Islam...roboh surau samalha dengan pi jahanam UMNO...kita kena faham bahawasanya Islam tu PAS dan PAS Islam..[cara depalah kot]

Bila Kak Su Bersuara... Heh!