Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Thursday, February 7, 2013

PEDASSS..!!! PAS ADA LIST AHLI NERAKA TAK? MUFTI NAK TENGOK..!!!



Kita tengok orang tu jahat macamana sekalipun, kita kata dia tu confirm ahli neraka, kita ada senarai ahli neraka, ke?

Sepatutnya kita usaha yang tak Islam tu masuk Islam...

Dengan yang kafir pun kita boleh bincang, takkanlah dengan yang Islam pun kita tak boleh bincang?
Aku sebagai seorang yang dilahirkan dalam keluarga yang menyokong PAS (dulu laaa..sekarang tak lagi dahhh), selalu dibawa pergi dengar ceramah "agama PAS". Depa kata ceramah "agama" la, tapi bila pergi dengar, terang-terang depa buat ceramah politik PAS..!!!

Asyik-asyik mempermainkan orang Islam je. Ceramah politik dikatakan ceramah agama. Pemuhong betoi..!!!

Baru-baru ni kawan aku ada hantar satu link ceramah agama. Dan ceramah ni disampaikan oleh seorang mufti yang benar-benar bebas dari sebarang fahaman politik. Dr. Juanda, Mufti Perlis yang sampaikan ceramah ni...


Asyik dok tengok ceramah politik je. Patutnya kita perlu dengar ceramah agama lebih banyak dari ceramah politik, kan? Baru sesuai dengan kita sebagai penganut agama Islam. Kita peluk agama Islam, bukan "agama PAS"...!!!

Kat atas tu adalah diantara petikan-petikan menarik di dalam ceramah Dr. Juanda tu. Aku pernah jumpa Dr. Juanda sekali di Sarawak dulu. Dia orang sana dan kami berjumpa di River Front. Bersembang tentang Islam jugak la.. waktu tu dia tengah cuti katanya...

Dr. Juanda ni bagus akhlaknya. Walaupun masih muda, tapi fahamannya tentang Islam memang baik dan sesuai dipilih jadi Mufti. Korang dengarlah ceramah agama dia. Bagus betul. Asyik-asyik politik je memanjang, tak kena jugak, kan?

Ingat...Islam didahulukan, kemudian baru datang politik dan yang lain-lain...

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!