Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Friday, February 8, 2013

APA LA ZUL YA... DENGAN PEREMPUAN PUN BOLEH KALAH KAAA..???


Puuiii..!!! Aku dengar kata Zul Ya ni "hebat" sangat. Katanya dia upah ramai blogger PAS untuk menulis di blog-blog pencacainya yang berpengkalan di Wisma Darulaman. Tapi semalam, memang Zul Ya kena "belasah" teruk di Facebook..!!!

Paling best, dia kalah ditangan Shahanim, Naib Ketua Puteri UMNO Malaysia. Puiii..!!! Dengan pompuan pun kalah ke Zul Ya? Buat malu lebai PAS saja la hang ni...heh!

Dia ingat dia Ketua Penerangan PAS Kedah, dia dah "hebat" dah kot? Tak pasal-pasal menyampuk dan menuduh orang dengan tuduhan yang bukan-bukan. Memang cari nahas laaa... Sebelum ni mungkin Shahanim dah sabar banyak, kali ni siap laaaaa...heh!

Zul Ya ada sindir Shahanim, kononnya Shahanim "hebat" ganggu rumahtangga orang dan menghantar sms "mencarut" pada "seseorang". Jom kita tengok macamana Zul Ya kena "belasah"...heh!


Dalam bab ni, aku tahu cerita sebenarnya... "Seseorang" yang dimaksudkan tu ada pertalian darah dengan Zul Ya, kan? "Pompuan" tu mengadu apa kat Zul Ya? Shahanim ganggu rumahtangga dia? Heh!

Nak aku dedahkan apa yang berlaku ke? Takut nanti satu Sg Petani tu terbakar dengar pompuan tu menjerit. Nak aku cerita pasal apa yang berlaku di kelas aerobik? Lepas kelas aerobik dia buat apa? Nak aku cerita pasal insiden traffic light?

Zul Ya, hang pi tanya pompuan tu, nak ke aku cerita pasal dia dah berapa kali meroyan dalam rumah, luar rumah, kat Shopping Complex? Nak sangat ke? Anak-anak dia pun aku tau sekolah kat mana. Aku tahu jenis kereta dia dan aku tahu betapa dia memalukan husband dia...

Woooiii Zul Ya. Hang tak serik lagi ke kena tarik 1 artikel dari blog pencacai hang tu..? Hang nak gunakan pompuan tu untuk malukan Shahanim? Silap la mangkuk berayun woiii..!!! Kalau hang buat lagu tu, bererti hang memang sengaja nak malukan "pompuan" tu, bukan Shahanim..!!!

Untuk pengetahuan hang. Perkara ni adalah tentang family depa. Jadi, biar la depa yang selesaikan hal family depa. Yang hang nak ambik kesempatan kat "pompuan" tu apahal? Nak pergunakan "pompuan" tu untuk politik jijik hang tu? Apa jenis manusia la hang ni..???

Sebab tu la Shahanim berani bersemuka. Dia tahu siapa yang mula dulu dan siapa yang hantar sms maki hamun mencarut dengan perkataan kesat yang memalukan! Hang nak tengok ka? Tak payah laaa.. Biar la depa settle adik beradik... Hang apa peduli?

Nampaknya dari gaya hang, memang jelas hang la punca "batu api" yang cuba mengacau rumah tangga orang. Orang tu takdak apa-apa pun, hang yang sebok pulak. Apa? Nak bawak "pompuan" tu naik pentas ceramah PAS? Heh! Aku muntah la weiii..!!!

Sekarang ni Shahanim dah jawab dah. Hang tak puas hati, hang pi turun jumpa dia dan heret sekali laki bini tu buat perhitungan kat luar. Bukannya di facebook..!!! Dan sapa hang pulak yang nak masuk campur hal rumahtangga orang? Hang Pak tiri laki mak menakan belah pupu dia yang mana?

Last sekali baru hang terasa nak hormat Shahanim dengan panggil dia "Puan"? Hang tuduh dia yang bukan-bukan, lepas tu nak tunjuk baik? Khuaakk ptuiiihh..!!! 

Apa? Hang tak minat nak ekspoit isu peribadi jadi bahan politik? Kepala hangguk tengkorak hang! Nampak sangat itu yang hang buat! Hang eksploit isu peribadi orang, untuk "serang" Shahanim di wall Facebook orang! Hang buta ke apa?

Aku bagi hang last warning la Zul Ya. Lu main-main lagi, gua tau la apa gua nak buat dengan lu. Silap-silap, lu sendiri malu nak dok di Kedah ni lagi. Heh! Nak berpolitik tu berpolitik la. Tapi biarlah cara Islam, bukan buat tuduhan fitnah sedangkan hang sendiri tak tau apa-apa! Puiii..!!!

Kat bawah ni aku lampirkan print screen Zul Ya kena "sembur" dengan Shahanim tu.. heh!


P/s: pasal tuduhan Zul Ya pasal Sri Temin tu aku dah jawab. PAS dah buat report kat SPRM masa tahun pertama depa perintah Kedah. Dah tutup dah pun kes tu pada tahun yang sama sebab takdak kes...Zul Ya menipu je tuuu..!!!

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!