Thursday, January 17, 2013

PANASSSS..!!! LEPAS HINA AL-QURAN, SENANG JE DIA MINTAK MAAF? Puiii..!!!!

Cemuhan dari Patrick Teoh...Niaaammmmahhh kahaiii..!!!
Kecoh di media internet apabila seorang pelakon dan selebriti terkenal berbangsa Cina, Patrick Teoh menghina Islam dan kitab suci Al-Quran Al-Karim di dalam laman Facebook miliknya baru-baru ini.

Masyarakat Malaysia yang rata-ratanya beragama Islam memang benar-benar tersinggung dengan kenyataan Patrick yang jelas tidak sensitif mengenai kepentingan umat Islam dalam meluahkan padangannya. Memang keterlaluan pun…

Patrick sebenarnya marah pada Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Azizan Razak, yang menetapkan beberapa syarat sambutan Tahun Baru Cina 1 Malaysia yang bakal diadakan di negeri pimpinan PAS itu.


Namun, sikapnya dan minda celuparnya membuatkan jarinya “gatal menaip” dan mengutuk Al-Quran dengan kata-kata kesat yang tidak dapat diterima. Hasilnya, teruk jugalah dia dikutuk dan dikecam orang ramai.

Dalam pada masa yang sama, puak-puak PASlah yang paling kuat “meroyan”. Kononnya, mereka sangat marah pada Patrick kerana selebriti itu terang-terangan mengutuk Pesuruhjaya PAS Kedah!

Lebih menarik, tanpa usul periksa, pak-pak lebai PAS itu menuduh Patrick merupakan seorang penyokong dan ahli MCA. Patrick dikatakan penyokong kerajaan BN? Biar betul..?!

Sorry? Macam tu je? Heh!

Saya yakin, puak-puak PAS ini memang “buta kayu”. Mereka rasa mereka betul, tapi mereka tidak sedar sebenarnya mereka “salah anggap” dan “hentam kromo” saja menuduh sokongan dan pendirian Patrick.

Sekiranya pak-pak lebai PAS itu ingin tahu, sila ke http://www.niamah.com dan mereka akan tahu siapakah Patrick sebenarnya…

Patrick di dalam tulisannya sering menghentam dan mengkritik pihak Kerajaan BN, khususnya kepimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak. Meskipun dia tidak mengumumkan sokongan kepada mana-mana parti, lenggok tulisannya kita boleh kenal dia sokong siapa…

Laman web tersebut sememangnya milik Patrick Teoh. Itu fakta. Dan apakah logik seorang penyokong kerajaan BN menyerang kepimpinan kerajaan sedia ada, khususnya menjelang PRU ke-13 tidak lama lagi?

Selain itu, kritikan-kritikan sinis dan mulut celuparkan yang suka memaki hamun serta mencarut sesuka hati di laman webnya itu dilakukan secara konsisten. Apakah dia boleh dianggap penyokong BN lagi begitu?

Menurut rakan-rakan yang mempunyai pengalaman bersama Patrick, dia lebih cenderung menyokong pembangkang, namun tidak dapat dipastikan sama ada dia menyokong PKR atau DAP. Tapi mereka yakin dia menyokong Pakatan Haram.

Saya faham, Patrick ada meminta maaf. Tapi, apakah permohonan maafnya itu boleh diterima begitu saja? Sudah hina Islam dan Al-Quran, kemudian minta maaf. Begitu mudahkah insiden ini di mata Patrick?

Sorry lagi? Sorry laaa...tiada maaf kali ni...

Kalau begitu, puak-puak penyokong Pakatan Haram boleh hina Islam, Melayu dan Tanah Melayu ini sesuka hati mak bapak mereka, dan kemudian selamba saja meminta maaf setelah dia mencetus kemarahan umat Islam di negara ini. Nak kena tempeleng?

Pada saya, Patrick perlu diberi pengajaran yang setimpal atas perbuatannya yang melampaui batas itu. Sekiranya tidak diberi pengajaran, maka mereka-mereka yang sepertinya tidak akan belajar dari kesilapan tersebut, bukan?

Sumber: Perak Today

2 comments:

Anonymous said...

That Bastard Patrick Teoh should be hang to death.

dunia berdentum said...

cins sial!,,

Bila Kak Su Bersuara... Heh!