Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Wednesday, January 23, 2013

GEMPARRR..!!! NASRUDIN TANTAWI DIGUGUR CALON PRU SEBAB HERDIK KARPAL..?!!!


“Marah” sungguh Ketua Dewan Pemuda PAS, Nasrudin Hasan Tantawi pada Presiden DAP, Karpal Singh, yang mahu Majlis Syura PAS mengkaji semula tentang penggunaan kalimah “Allah” di dalam Bible versi bahasa Melayu di Semenanjung Malaysia.

Dalam kenyataannya kepada media baru-baru ini, Nasrudin mahu Karpal agar tidak turut campur dalam hal ehwal “rumahtangga” PAS dan dia menegaskan bahawa Dewan Pemuda pimpinannya menyokong keputusan tersebut.

Baru sekarang Ketua Dewan Pemuda PAS nak bersuara? Ke mana dia pergi selama 5 tahun sejak bersekongkol dan PAS berada di bawah telunjuk DAP?


Ke mana hilangnya suara Nasrudin Tantawi ketika mana perjuangan menubuhkan Negara Islam “ala-ala PAS” dilenyapkan begitu saja oleh DAP?

Mana Nasrudin menghilang ketika perjuangan melaksanakan hukum hudud dibuang terus dari “kitab suci PAS”?

Di mana pula suara Nasrudin ketika Datuk Dr. Hasan Ali “dipecat” Azmin Ali dan Anwar Ibrahim walaupun jelas mereka adalah individu yang bukannya ahli PAS dan berjasa kepada parti itu?

Ketika PAS memutuskan untuk membenarkan kalimah “Allah” digunakan di dalam Bible versi bahasa Melayu di Semenanjung Malaysia, apakah Nasrudin redha dan setuju dengan keputusan parti ikutannya itu?

Mengapa ketika itu dia tidak bantah keputusan Hadi dan Mursyidul Amnya, Nik Aziz Nik Mat? Atau Dewan Pemuda PAS memang sebenarnya tidak berpendirian dalam mempertahankan tentang kepentingan Islam?

Mana perginya Dewan Pemuda PAS ketika golongan “liberalisme anwarinas” seperti Khalid Samad dan Mat Sabu mempertahankan kehendak DAP yang mahu melihat kalimah “Allah” tercemar di Semenanjung Malaysia dan digunakan sesuka hati tanpa mengira sensitiviti ummah?

Takkanlah Dewan Pemuda PAS mengharapkan Taib Azamuddin, Ustaz Harun Taib dan Datuk Dr. Harun Din untuk berhadapan dengan Khalid Samad dan konco-konconya yang lebih mirip mahu menjatuhkan PAS?

Kalau sekarang baru nak bersuara, nampak sangat Pemuda PAS jenis yang bagaikan “lembu dicucuk hidung” oleh pucuk pimpinan PAS. Tak ada pendirian dan tidak mempunyai keberanian golongan muda.

Inikah barisan Pemuda PAS yang dikatakan bakal menjadi pelapis kepada kepimpinan parti itu sekarang? Padanlah Dewan Pemuda PAS diibaratkan pemimpin mereka sebagai “buih pepsi cola”..!

Memandangkan PAS sekarang sudah berada di bawah telunjuk DAP, Nasrudin ikut sajalah kehendak Karpal Singh itu. Tak payahlah nak bising tak tentu hala. Silap haribulan, kena tarik telinga dengan Hadi atau Nik Aziz!

Lagipun, siapa Nasrudin nak membidas Karpal Singh? Karpal boleh diibaratkan seolah-olah “Mursyidul Am” di dalam Pakatan Haram. Dengan hanya menyanggah “fatwa” Karpal, mungkin Nasrudin akan terlepas peluang untuk menjadi calon PRU ke-13 nanti. Sanggup?

Sumber: Perak Today

2 comments:

jonnyszetalk said...

Salam 1 Malaysia.Biasalah.Dulu mungkin dia ikut ketua dia Hj Hadi kata boleh.Lepas dapat tentangan yang hebat sampai kena buat mesyuarat Majlis Syura,dia kata macam ni.Tak mustahil jika tiba-tiba Majlis Syura tarik kenyataan dan dia pun ikut U-turn sekali.Dalam politik kepartian ni macam-macam ada.

Anonymous said...

Kalau beginila rupa dalaman parti Islam PAS yg mendakwa sebagai pembela Islam di tanah Melayu ini, elokla kita "kuburkan" sahaja parti itu dari bumi Malaysia ini.

Setidak-tidaknya kita telah dapat mengecilkan perpecahan umst Melayu Islamd diri 1/3 kpd 2 bahgian shj.

Bila Kak Su Bersuara... Heh!