Iklan Berbayar

Ucapan Aidilfitri Mukhriz Dan Rakyat Kedah...

Thursday, January 10, 2013

EKSKLUSIF..!!! DUKEOFUMNO MINTAK MAAF KAT BLOGGER PAS KEDAH...!!!


Baru ni ada kengkawan bagitau aku ada blog PAS Kedah marah aku sebab selalu kutuk depa dengan kata-kata kesat seperti "bodoh", "tolol", "bangang" dan seumpamanya. Katanya, ada satu posting tu 8 kali aku "bodoh"kan depaaaa...

Lagu ni lah... Kalau marah dengan kutukan-kutukan aku tu, aku secara terbuka meminta maaf kat depa. Harap maafkan aku...tapi...aku ada pesan kat hangpa kat bawah...heh!

Tapi, perkataan apa yang paling layak untuk perkara-perkara "boddd"..opss.. yang depa buat? Dah memang salah satu sifat depa tu lagu tu...perkataan apa lagi yang lebih sesuai dari perkataan "bodoh" tu?


Tu laaa.. bila orang kata hangpa "bodoh" hangpa marah. Kalau takmau orang kata hangpa "bodoh", bertindaklah secara bijak dan pandai. Pi sekolah balik dan buat kerja cara Islam...buleh?

Bukan aku tak kenai sapa yang menulis di blog PAS Kedah tu. Tak payah mengaku pun aku boleh tunjuk satu persatu. Tapi tu bukan style aku untuk dedahkan siapa depa tu...

Cuma pesan aku, kalau nak tulis tu, jangan la dok tulis fitnah tiap-tiap hari. Kalau nak menipu tu, jangan la menipu tiap-tiap hari. Kalau nak berblog tu, jaga la kreadibiliti sikit... setidak-tidaknya, tak la aku kata "bodoh" kat hangpa pulak lepas ni...heh!

Lagi satu, jangan la suka perbodohkan orang-orang Kedah ni tiap-tiap hari! Hangpa ingat orang Kedah semua otak kematu macam hangpa ka? Puiii..! Orang Kedah tak sabaq nak "talkin"kan hangpa PRU 13 ni...

Pesan aku, tolong jangan bawak lari fail-fail kat Wisma Darulaman tu. Kami nak guna pulak lepas ni. Jangan rosakkan meja, kerusi, dewan dan semua hak kerajaan negeri tu. Kami nak pakai lagi nanti tu...

So, aku harap puak-puak blogger Kedah paham maksud aku, terutama Zul Ya dan Sanusi. Sanusi tu jangan "perongoih" sangat. Bukan aku tak tau hang pernah tumbuk Mihat. Awat hang ingat hang sorang ja yang ada penumbuk? Heh!

Finally, jangan la buat perkara "bodoh" lagi lepas ni kalau takmau aku kutuk hangpa "bodoh" lagi. Kalau hangpa buat lagi, bukan 8 kali "bodoh" hangpa akan dapat, mungkin 80 atau 800 atau 8,000 "bodoh" yang hangpa akan terima dari blog aku...heh!

Okey? Puas hati? Heh! Wassalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh!

P/s: Aku harap puak pencacai PAS Kedah tu faham. Kalau tidak, memang sah depa "bodoh"! kan?

1 comment:

Semut Hitam said...

Lain kali jangan cakap depa 'Bodoh' bro... cakap kat depa, 'Kurang Cerdik', atau pun 'Kurang Bijak'... tak pun, 'Kurang Otak'... sebab otak depa letak kat 'Kepala Lutut'!!!