Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Wednesday, October 31, 2012

EKSKLUSIF DARI KEDAH..!!! EXCO PERBODOHKAN BLOGGER PAS KEDAH..!!!


Aku heran tengok puak-puak PAS kat Kedah ni. Makin hari, makin rendah pulak IQ depa. Terutamanya blogger-blogger pencacai PAS belaan Zul Yahya. Makin teruk otak depa kena polute pemimpin parti depa...

Baru ni giliran Ghani pulak perbodohkan blogger belaan Zul Yahya tu. Ghani kata, mana boleh bagi syarikat asing pegang saham besar dalam projek babitkan kerajaan. Ghani kata GLC perlu pegang saham terbesar. Puak-puak blogger PAS ni mengangguk...heh!

Aku nak tanya la kan. Kalau sebuah syarikat nak bangunkan kawasan yang kurang membangun dan agak mundur terkebelakang. Depa keluarkan semua modal, aset, dan segala-galanya. GLC hanya goyang kaki dan bantu sikit-sikit saja...

Agak-agak adil tak GLC tu dapat saham lebih besar dari syarikat pelabur tu?

Contohnya, kat Apple Inc nak buat kilang kat Gurun. Katakanlah Apple Inc nak melabur kat situ dan mintak Kerajaan PAS Kedah sediakan tapak sewa beli untuk bina kilang kat situ. 

Balasannya, Apple akan bagi 20% pegangan saham dalam syarikatnya pada PKNK (GLC la tu!) dan Apple pegang 80% pegangan saham kilang tu...rasanya, offer tu agak menarik dan kerajaan yang bijak takkan tolak offer cam tu...

Walaupun kerajaan seolah-olah hilang tanah sikit, tapi GLC ada saham 20% dalam syarikat tu. Kerajaan Negeri boleh mintak satu peratus "golden share" untuk kepentingan rakyat dan tanah negeri tu.

Lagipun, bila kilang tu beroperasi, dah tentu kawasan tu akan membangun dan bagi peluang kerja kat anak-anak negeri Kedah. Itulah yang dikatakan pembangunan! You lost a bit, you gain a lot in the future..!

Tapi Ghani tak setuju. Dia nak semua GLC pegang saham lebih banyak. Dalam hal kat atas tu, dia nak PKNK pegang 80% dan Apple Inc 20%. Kalau macam tu la amalan Kerajaan PAS Kedah, agak-agak pelabur nak masuk melabur kat Kedah tak? Heh!

Tu pun jangannnn..puak-puak macam Zul Yahya ni "bijak" sangat sampai diperbudusss oleh IQ Ghani yang rendah tak tau apa-apa tu..! Heh! Kalau orang kata depa bengap depa marah..tapi depa memang hakikatnya bengap...so jangan marah la noooo..

P/s: Aku sekadar bagi pencerahan..tapi kalau hati tu benak hitam, takleh buat apa-apa lagi dah. "Langgah" la ayaq zam-zam 40 gelen pun...hati depa tu tetap benak, akai depa tetap tumpul..!!! Heh!


No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!