Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Thursday, September 13, 2012

TERKINI DARI KEDAH..!!! LAPORAN POLIS SEDANG DIBUAT TERHADAP KHATIB TIPU..!!!


Untuk makluman semua, ketika anda membaca blog ini, sekumpulan anak qariah Masjid Jamik An-Najah di pekan Padang Serai, Kedah, sedang berhimpun di depan Balai Polis Padang Serai bagi membuat laporan polis terhadap seorang khatib yang telah mencemarkan masjid mereka...

Pada 7 September lalu, dilaporkan seorang bekas guru dari sekolah tahfiz An-Najihin bernama Mohd Halizal Allias telah menyampaikan satu cerita mimpi karoot...Kononnya Rasulullah SAW ada menyebut nama Anwar Ibrahim...

Khatib tu kata, Islam akan menang di zaman Anwar Ibraaaaahimmmm..!!! Heh! Lebih kurang begitulah sebutan khatib bodoh tu...

Untuk pengetahuan korang semua, seseorang yang bertuah dipertemukan Allah dengan Rasulullah SAW di dalam mimpi selalunya tidak akan menceritakan pengalaman mimpinya itu kepada khalayak ramai...

Nak tahu kenapa? Kerana khuatir akan timbulnya fitnah, khususnya apabila ditanya mengenai bentuk fizikal Baginda SAW dan sebagainya. Justeru itu, kisah mimpi mereka sering mereka rahsiakan dari pengetahuan umum...


Contoh insan yang aku percaya pernah bermimpi bertemu Rasulullah SAW di negara ini ialah Al-Fadhil Ustaz Datuk Harun Din Al-Hafiz. Tak perlulah aku kisahkan di sini pula pasal mimpin tu...

Tapi pelik pulak dengan mimpi yang budak Halizal ni cerita... dia kata, mimpi tersebut dimimpikan oleh lebih dari seorang iaitu "Mursyidul Am" Ikhwanul Muslimin dan para ulamanya. 

Peggghh!!! Pelik bin ajaib! Aku ingat solat je yang boleh berjemaah, rupa-rupanya mimpi pun boleh dibuat secara berjemaah..!!! Korang pernah ke mimpi beramai-ramai dengan ahli keluarga korang? 

Err..apa kata malam ni kita pakat-pakat mimpi jumpa dengan Rasulullah, nak? Boleh ke begitu? Heh! Kepala hotak hang la Halizal wehhh! Hang ni tak otak tak berapa betoi ka?

Actually aku tengah tunggu cerita kengkawan aku yang kini sedang berada di depan balai polis tu untuk cover story ni. Nanti lepas depa "helo" aku dan explain apa yang berlaku..aku akan tulis lagi kat sini...

So...stay tune and keep looking for this blog for the latest recent updates..! Heh! Rasa macam nak baling kasut kat Halizal sengal tuhh...heh! Orang gila pun tak segila dia...hahahahaha...!!!!

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!