Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Saturday, September 15, 2012

SIRI BERCAKAP DENGAN SANUSI SETPOL MB..siri ke-5...


Sila rujuk kepada jawapan MB Kedah kepada soalan aku. Sanusi disuruh Azizan untuk beritahu aku perkara kat atas tu...

Dari perenggan 1, nampak sangat Azizan serah bulat-bulat semua GLC Kedah kepada CEO masing-masing. Kononnya, takkan dia nak buat semua kerja tu? Heh! Bodoh punya soalan. Siapa yang suruh dia buat semua kerja? Orang lantik dia jadi Pengerusi tu sebab nak suruh dia pantau la..ambil tahu!

Gila ke pengerusi main lepas tangan macam tu? Kalau GLC tu handle projek RM1 ke..RM2 ke takpa la jugak. Ni GLC tu handle projek RM juta-juta yang membabitkan hak rakyat dan kerajaan negeri. Orang kat GLC tu boleh "kona-kona" bila-bila masa saja wehhh..!!!

Patut pun bila media tanya Azizan, dia kata dia tak tau apa-apa! Dia pakai lepas tangan rupanya. Kalau lagu tu baik suruh aku jadi Pengerusi. Goyang kaki, tiap-tiap bula gaji masuk. Tak payah pantau pun takpa...Azizan ingat senang ke tanggungjawab jadi Pengerusi GLC? Heh! Budus!

Perenggan kedua, senang sangat Azizan bagi projek kat orang. Buat kajian sikit, lepas tu tunjuk kat dia. Padahal Azizan bukannya paham pun hasil kajian yang di present kat dia tu. Orang kata quartz, maka dia kata pi la amik. Padahal kat situ lebih dari quartz pun ada.

Aku nak tanya Azizan. Kalau orang tipu dia, macamana? Orang tu kata kat kawasan tu ada quartz, tapi sebenarnya kat situ katakanlah ada emas, tapi dia tak declare pun kat situ ada emas. Lepas MBI luluskan atas arahan Azizan, quartz kontraktor tu sebat, emas pun dia sebat sampai licin, siapa rugi?

Lepas ni apa kata kalau kita semua pakat-pakat pi buat kajian kat semua tanah kat Kedah ni. Kalau ada mineral dan hasil bumi, kita pergi tunjuk kat Azizan. Lepas tu dia akan suruh MBI luluskan... Kalau MBI tak luluskan kita luku kepala Azizan...amacam? Heh!

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!