Sunday, September 16, 2012

Karnival 1 Malaysia #AstroFiesta Meriahkan Semangat 1Malaysia @beliabangkit @tunfaisal @portalSGB


15 September 2012, Kota Raja - Karnival Astro Fiesta Mesra Belia yang berlangsung di Parlimen Kota Raja meriah apabila dihadiri oleh pelbagai lapisan masyarakat yang terdiri dari bangsa Melayu, kaum Cina dan India.

Karnival berkenaan turut diserikan dengan artis-artis jemputan seperti J-S Lim, Yazir AF, Ambrasien AIM, Ain AF dan ramai lagi yang menghiburkan mereka di samping beramal bersama rakyat setempat.

Turut hadir di program tersebut ialah Ketua UMNO Bhg Kota Raja, IR Kamaruzzaman b.johari, Ketua MIC Parlimen Kota Raja, Tuan R.S Maniam dan Penyelaras Dun Sri Andalas, Tuan S.A Vigneswaran.

Pelbagai acara turut diadakan seperti Chinise Sport, Senamrobik, Bola jaring, Pertandingan Gubahan, aktiviti memasak dan banyak lagi acara yang menarik di mana ia mendapat sambutan yang baik dari semua golongan.

Menariknya, karnival berkenaan melambangkan perpaduan di kalangan masyarakat setempat yang begitu harmoni, sejajar dengan semangat 1Malaysia yang digagaskan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!