Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Wednesday, August 8, 2012

TAZKIRAH 10 MINIT SEBELUM BERBUKA: KENYATAAN PEDIH TENTANG SOLAT TERAWIKH DAN SOLAT FARDHU...



Pelik betul sikap orang kita ni...Solat sunat diorang boleh ramai ke masjid... Tapi kalau solat fardhu, nak dapat penuh satu saf pun payahhhh..!!!

Antara solat sunat dan solat wajib, yang mana satu yang lebih dituntut Islam..???

Cuba bayangkan kalau umat Islam beramai-ramai pada setiap waktu solat fardhu sebanyak 5 kali setiap hari. Rasanya mereka yang bukan Islam pun respect dan kagum dengan kekuatan mental serta perpaduan umat Islam, kan?

Aku nak tanya...dalam sehari...tak payah sehari la...dalam seminggu, berapa kali kita ke masjid untuk berjemaah solat fardhu? Heh! Boleh jawab ikhlas tak...? Heh!

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!