Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Friday, August 17, 2012

PEDASSS..!!! UCAPAN HARI RAYA NURUL IZZAH BAU LONGKANG..!!!



Eiiii..!!! Loya aku bila tengok ucapan Hari Raya anak Anwar Berahim ni. Macam harammmm...!!! Kah! Kahhh!!! Kahhhh..!!! 

Sepanjang 9.26 minit tu, di ceramah politik je memanjang..!!! Rasanya, lebih kurang 30 saat je di cakap pasal Hari Raya. Macam tu ke ucapan Hari Raya? Kepala hotak dia..!!! Heh! 

Dia cakap pasal PPRT. Dia suruh Kerajaan buang faedah 6.5% yang dikenakan pada golongan berpendapatan rendah. Aku nak tanya, Khalid Gagap kat Selangor dengan PKNS tu dah buang ke kadar faedah tu sampai 0%..??? Khuaakk ptuihhh..!! Haram aihhhh...

Lepas tu dia tak kasi Polis follow pemimpin politik! Kepala hotak dia! Ingat polis tangkap penjenayah saja ke? Pemimpin politik tu baik sangat? Kepala bapak dia tu baik sangat sampai bersekongkol dengan puak-puak Yahudi kat luar negara tu? Heh! 

Lu cakap apa ni bebbb..? Lu cakap pasal Hari Raya..cakap pasal Hari Raya saja laaa...tak payah melalut ke politik!

Lepas tu dia cakap pasal LRT pulak!  Dey...LRT tu dari zaman bapak hang mentadbir lagi. Kenapa hang tak sekeh kepala bapak hang time tu? Dia yang sign bagi duit suruh buat LRT  tu time tu. Syarikat kroni bapak hang la jugak tuuuu..!!! Heh!

Apa ke benda la Nurul Izzah ni. Nak berlatih buat ucapan Hari Raya pun agak-agak la. Buang la politik tu ke tepi dulu. Profesional la sikit.

Yang laki hang tu kenapa buat muka "toya" je dok sebelah hang tu? Aku rasa, mungkin dia pun nak muntah geli dengar hang bagi ucapan bunyi macam longkang! Heh!

Lain kali, profesional la sikit bila nak berucap tu beb. Biar la bapak hang dengan mak hang saja yang tak profesional. Hang tu jaga la imej sikit...heh! Kalau macam ni la gayanya, makin menderita la rakyat kat Lembah Pantai tu...heh! Betoi tak, Pak Leman..? Heh!

3 comments:

Wali Selipar said...

Warga mas tu, dia kenen pak dia

Anonymous said...

terbaik bro belasah saja geng depa ni

cikgu det said...

Setakat nak bagi ucapan,aku pun boleh...

Bila Kak Su Bersuara... Heh!